Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moji utisci sa Sajma:
Hm, moglo je i bolje. Većina izdavača je nabila cene tj. iste su kao na sajtovima, a nešto je čak i skuplje! Npr. Gospodar prstenova (izdao Stylos, 3 knjige) na sajtu košta 1590,00, a na Sajmu 1690,00, tako da je ove godine ulov nešto mršaviji. Čarobna knjiga takođe nema neke popuste, a te knjige što nude po 100 i 200 dinara mi nisu zanimljive. Sezam Book takođe drži cenu, kod njih nikad ništa ne kupim. Plato ima kao neki mali popust i neke knjige na sniženju, ali tu takođe nisam ništa našla za sebe. Paideia-ništa.
Kako pišem, pravo čudo da sam išta kupila :zcepanje:
Mono i Manjana imaju neku akciju, knjige po 200 i 300 dinara i tu ima da se probere, pa sam kupila 2 knjige. Alnari daje neke kafice/Kokakolu uz svaku kupljenu knjigu. Novosti prodaju Zlatne Francuze i Zlatne Ruse 100 din po komadu, dok Zlatni Evropljani koštaju po 250. Vega media prodaje Nobelovce po 100 din, ja tražila Budenbrokove, a njih nemaju :(
Šta sam kupila:
Grof Monte Kristo (3 knjige, Novosti)
''Rimljanka'' Alberto Moravija (Novosti)
''Devojka sa pomorandžama'' Justejn Gorder, Geopoetika
''Quo vadis?'' Henrik Sjenkjevič, Kairos
''Anegdote o muzičarima'' Bernard Grun, Utopija
''Pesme snova'' Dž.R.R.Martin, 3 toma, Laguna
''Dnevnik od crvene kože'' Lili Kopel, Beobook
''Ko je pojeo moju tortu?'' Sloun Krosli, Beobook
''Careva deca'' Kler Masud, Mono i Manjana
''Svet pre nje'', Debora Vejzgal, Mono i Manjana
''Šoljica čaja'' Ejmi Efron, Mono i Manjana
''Avram tu ništa ne može'' Efraim Kišon, Marso
''Gladiatrix'', Alnari

Možda odem još jedanput, ne znam.
Danas nije bilo gužve, mogla sam lepo da šetam od jednog do drugog štanda, nema mase da te 'nosi':) Drugarica mi radi na jednom štandu pa sam joj uvalila jaknu.

Šta sam kupila:
Grof Monte Kristo (3 knjige, Novosti)
''Rimljanka'' Alberto Moravija (Novosti)
''Devojka sa pomorandžama'' Justejn Gorder, Geopoetika
''Quo vadis?'' Henrik Sjenkjevič, Kairos
''Anegdote o muzičarima'' Bernard Grun, Utopija
''Pesme snova'' Dž.R.R.Martin, 3 toma, Laguna
''Dnevnik od crvene kože'' Lili Kopel, Beobook
''Ko je pojeo moju tortu?'' Sloun Krosli, Beobook
''Careva deca'' Kler Masud, Mono i Manjana
''Svet pre nje'', Debora Vejzgal, Mono i Manjana
''Šoljica čaja'' Ejmi Efron, Mono i Manjana
''Avram tu ništa ne može'' Efraim Kišon, Marso
''Gladiatrix'', Alnari
E pa lepo si se ponovila :D

PS. Izvini sto sam malo boldovala, ali mi ovako preglednije :D

''Rimljanka'' Alberto Moravija,
''Devojka sa pomorandžama'' Justejn Gorder,
''Quo vadis?'' Henrik Sjenkjevič

Samo ove imam. Prvu i treću ću da čitam ponovo, posle trideset godina. Nedavno sam kupila Quo vadis, baš sam srećna zbog toga.

E pa Biljo, i ova preporuka mi se svidja.
Ja sam ranije mislila da ti volis samo "strasne price za plasljivu decu" (a ja sam plasljiva deca) :lol:
Tj. da volis uglavnom horor i trilere :)

Skoro sam procitala Moramo da razgovaramo o Kevinu (malo me ova tvoja preporuka asocira na nju), i mislim da je to knjiga koju svako ko vec voli da cita knjige, treba i da procita. Zato me i ovaj tvoj naslov jako privukao.

Ne:)
Zapravo, kalsici se podrazumevaju, ali volim recimo- da se tako izrazim- neobicne knjige, razumes?
Ako pogledas na mom Blogu ovde pesme koje pisem, videces da su uglavnom tuzne, elegicne, ali kako god- ja u svakoj ostavim mesta za nadu...Melanholija bi mogla biti moje drugo ime ne u bukvalnom smislu, prosto sam nepopraviljivi romanticar koji kao takav - lupa glavom u (o) neki zid, zivot je takav, nekako te negde z***** (izvinjavam se finom drustvu) ali sam naucila da je tacna ona: Svaki zid su VRATA:)
Ko je pametan (ne sumnjam da spadas medju takve) razumece:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back