Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i, da, ništa nisam čitala danas
bila sam u PG..tamo sam odrasla..pa su nas cijeli dan razvlačili
i, kao riješimo, ja i mlađe dijete, da ostanemo da spavamo
i samo u jedno pero, ja trasss šakom u glavu,,,kučka smo zaboravile da imamo, i da je kukavac ostao sam u stanu

a dobila sam jednu knjigu zauvjek
i jednu na čitanje

domaćica me povela da joj vidim biblioteku, (malo se pufkala)...i obavezno da neku izaberem za čitanje, da kao provrtim energiju ( :roll: )..a ja bez naočara, a nisam imala živaca ni volje da idem za njih..e, pa, istegla sam ruke svoje rođene..i prva koju sam naletjela a da nije stručna i da nije na engl. ..neka autobiografija...neki Ajakoka..i ja ..ko je ovaj..o, majko rođena kad je razvezala..neki biznismen, kol'ko sam ja ukačila...i to mi je poklonjena, BAŠ za mene...divno, ...ni na kraj pameti da me doživljava kao biznismenku

Tako ja (tj. moj sestric jer ja se slabo u to razumeme), nisam uspela da skinem film Kuca cudnih dusa :(
Nece pa nece. Kaze nesto kao "skidanje ce trajati narednih 108 sati", recimo :dash:
Al' nema veze, lepo cu da ga kupim. I njega i Sibirskog berberina, koga odaaaaaavno hocu :)

a živo me zanima, dal' je berberin sniman po nekoj knjizi..i ako jeste...po kojo
eto, ako neko zna da mi kaže, rado bih je pročitala

film sam gledala u bioskopu , išla dva dana zaredom...diiiiivan i tačka.

i ja bi ove ljubavnike da čitam, baš ste ih nahvalile
divan je taj osječaj kad neka knjiga dobro legne
Skoro sam sigurna da ce ti se dopasti :D

a živo me zanima, dal' je berberin sniman po nekoj knjizi..i ako jeste...po kojo
eto, ako neko zna da mi kaže, rado bih je pročitala

film sam gledala u bioskopu , išla dva dana zaredom...diiiiivan i tačka.
Meni je to jedan od najlepsih filmova ikada.
Ne znam da li je po nekoj knjizi, ali si u pravu da deluje kao da jeste :)

i, da, ništa nisam čitala danas
bila sam u PG..tamo sam odrasla..pa su nas cijeli dan razvlačili
i, kao riješimo, ja i mlađe dijete, da ostanemo da spavamo
i samo u jedno pero, ja trasss šakom u glavu,,,kučka smo zaboravile da imamo, i da je kukavac ostao sam u stanu
:hahaha:
Pa sto ne pita nas, mi svi od letos znamo da ga imas :lol:

a dobila sam jednu knjigu zauvjek
i jednu na čitanje
Das na citanje tu za zauvek :flert:
Tu biznismensku :mrgreen:

Sto se tice Lagunine akcije, nemam nista protiv nje, jedino sto su to knjige od pre par godina pa sam sve sto je zanimljivo vec kupila. I iznervirali su me na prosloj akciji kada su prvo stavili prva cetiri dela serijala Dzordza R.R.Martina na popust, a onda, kada je pocela serija na HBO pa ljudi poceli da kupuju, shvatili su da jos mogu da zarade na njih, i povukli je sa akcije, bez objasnjenja, samo jednog dana puf! i nema. I tako sa jos jednom knjigom, ne secam se kojom. A ja mislim ako stavis jedan izbor na akciju i taj popust traje do odredjenog dana, onda odrzi rec, ili bar obavesti ako neces. Tako da su tu bas pali u mojim ocima.
A na ovoj sajamskoj bas se i nisu pokazali, retko sta ima dobro (mislim uopste, ne da ja nemam). Protiv Lagune imam svasta, a protiv akcija nemam. Sad uglavnom i retko kod njih kupim knjigu regularno jer su mi skupe. Na primer, knjiga od oko 500 strana, sa mojim maksimalnim popustom je iznad 500 din, a imaju meke korice i jeftin providan papir. I jos kad se poklopi los prevod onda hocu nekog da bijem!
Geopoetika je tacno da u startu ima malo skuplje cene knjige od Laguninih ali samo ako se racuna Lagunina cena klupska. A i Geopoetika ima Klub citalaca pa kad se tamo uzme sa 20% popusta, ili 25% na tri i vise knjiga, onda je i te kako isplativije. Plus vode racuna i o hartiji i o povezu i o prevodu, nikad mi s enijedna njihova nije raskupusala (da se razumemo, sad mi se ni Lagunine knjige ne raskuopusavaju ali im je taj papir tako providan, da se nekad vidi stampa na drugoj stranici, i to mi je nesto bas fuj). I Geopoetika ima takodje akcije ali ne ovo 300 knjiga, nego odredjene knjige tematski (tipa za Dan zaljubljenih) ili recimo sve knjige na 30% ili vise popusta, ali na nedelju dana ili dve nedelje oko Nove godine, Letnji popust i sl. Tako sam dosta knjiga kod njih kupila, a kazem i ovako mi sa tim 20-25% dodje ok. Sad redje kupujem knjige u globalu, cesce iz biblioteke.
I tacno je sto kaze Lamar, Paideia bas ima jeftine a dobre knjige. I dobar i papir i prevod i trvdi povez. Sasvim su ok i vise od toga. A imaju i Klub citalaca za 20% popusta pa neke knjige stvarno dodju smesne, cak i ispod 200 din.

Sto se tice decjih knjiga na Limundu... pa.... trebalo bi da znate da.... cekam bebu!!!!!!!!! (Lamar mila, dajder onog smajlija sto ljulja malog smajlija:))
Ko zna da li ce ono uopste voleti knjige, eto i vi ste mi ovde svedoci da to uopste ne mora da znaci, ali meni se sad samo decje knjige kupuju. Kad sam luda :)

Poslednja izmena:
A sad ozbiljno, sto se tice Sajma i popusta:
Clio ce imati ogroman popust na sve stare naslove, kako na koji ali najcescce 40-70%. Ja kod njih volim da uzimam knjige iz istorije ili neke esejistike i tako, ali imaju lepu beletristiku (eto na primer taj Hotel Finbar ce valjda biti nesto ispod 200 din). Na svakoj od njih pise sadrzaj ili pogledajte na sajtu www.clio.rs, edicija se zove "Gral" pa ukoliko ste zainteresovane (ovo sve pod pretpostavkom da idete na Sajam) mozete da napravite spisak.
Carobna knjiga ce opet imati one knjige od 100 i 200 din, ali sta im je ostalo od prosle godine, kada su se ljudi grabili rukama i nogama, nemam pojma. Nisu poslali spisak, tako da to valjda ostaje iznenadjenje.
Dereta je prosle godine imala jako dobar popust, a najavili su i za ovu godinu, tako da ce i tamo biti svacega lepog. Naravno, to su popusti na starija izdanja ali to nema veze za nas citacice :)
Prosle godine je Sluzbeni glasnik imao dobar popust, ali oni nemaju ne znam koliko beletristike.
Svi ostali mislim da imaju standardno.
Alnarijevu akciju ste videle, ostali naslovi su na 20%, kod Platoa takodje.
I ne mogu da se setim nikog vise posebnog a da ima neku specijalnu Sajamsku akciju.
Ja obicno odem tamo zbog manjih izdavaca od kojih ne kupim u toku godine ili za krupne investicije. Ili, vidim da ce ove godine kod mene biti hit polovne knjige :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back