Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa znaš kako sam ja to.. skinula sam kod kuće, snimila na USB, na poslu prebacila tamo na komp i ono pokazuje kao da nema ništa. Samo ona ikonica, a prazna, ako se dobro sećam.
A onda probam tamo da skinem, stalno mi nešto traži, ali ja tamo ne mogu da skidam programe. Mislim, nisam baš ni vešta, a i verujem da je administracija onemogućila.

Ništa, instaliraćeš WinRar kod kuće - to je program za zipovanje, kao WinZip, koji je standard, ovaj je nešto bolji al' ista priča....Fora je što taj WinRar može besplatno da se skine sa ograničenim brojem korišćenja, ispucaš to i on više neće...al' ima Meda to hakovano ;). Pošalji mi mejl na pp i ja ću da ti pustim tu moju instalaciju, ona kod mene radi već godinama.
Onda ćeš lepo taj paketić što skineš da raspakuješ kod kuće i samo pdf snimiš na usb.

A ako ne možeš pdf da otvoriš, evo ovde besplatni http://get.adobe.com/reader/
mada ja verujem da to imaš na poslu, svi ga imaju.

Medo, srećan ti put.:zag:

Bi, možda na poslu nemaš program za čitanje?:think:

Kako program za čitanje? Pa ja mislila, samo otvoriš taj pdf i čitaš... ne treba mi valjda neki poseban program?
Neke pdf formate mogu da otvorim, neke ne. Zato sam pitala, da nema mogućnost neke starije varijante, koju komp možda ima. Ne znam kako je to sa tim formatima

13. 12.- Sv. Andrija. To je bio rođendan i mog pokojnog svekra, koji je, uzgred, bio divan čovek.:)

Verujem. I ja sam :)

• Podržavam
Reactions: Em.
Ništa, instaliraćeš WinRar kod kuće - to je program za zipovanje, kao WinZip, koji je standard, ovaj je nešto bolji al' ista priča....Fora je što taj WinRar može besplatno da se skine sa ograničenim brojem korišćenja, ispucaš to i on više neće...al' ima Meda to hakovano ;). Pošalji mi mejl na pp i ja ću da ti pustim tu moju instalaciju, ona kod mene radi već godinama.
Onda ćeš lepo taj paketić što skineš da raspakuješ kod kuće i samo pdf snimiš na usb.

A ako ne možeš pdf da otvoriš, evo ovde besplatni http://get.adobe.com/reader/
mada ja verujem da to imaš na poslu, svi ga imaju.

Ajde, da probamo! Mada neću moći da proverim do ponedeljka. Kod kuće imam i WinRar i WinZip. Znači tu tvoju instalaciju instaliram na poslu i čitam našeg zeta Jergovića!?:klap:

Kako program za čitanje? Pa ja mislila, samo otvoriš taj pdf i čitaš... ne treba mi valjda neki poseban program?
Neke pdf formate mogu da otvorim, neke ne. Zato sam pitala, da nema mogućnost neke starije varijante, koju komp možda ima. Ne znam kako je to sa tim formatima

Ima ta mogućnost, da ti je program stara verzija, a da fajl bude ganc nova, sa kojekakvim funkcijama unutra koje tvoj program ne podržava, pa ne može da ga otvori.
Ako ti je program ovaj besplatni Adobe Reader, to se lako rešava: Ideš na Help>Check for updates i on se inovira na najnoviju verziju.
Ako je legalni Adobe Acrobat (a to moraš prvo da proveriš na poslu, da li je kupljen ili je neka hakovana varijanta), onda se to inoviranje možda i doplaćuje.

Ima ta mogućnost, da ti je program stara verzija, a da fajl bude ganc nova, sa kojekakvim funkcijama unutra koje tvoj program ne podržava, pa ne može da ga otvori.
Ako ti je program ovaj besplatni Adobe Reader, to se lako rešava: Ideš na Help>Check for updates i on se inovira na najnoviju verziju.
Ako je legalni Adobe Acrobat (a to moraš prvo da proveriš na poslu, da li je kupljen ili je neka hakovana varijanta), onda se to inoviranje možda i doplaćuje.

E pa to sam i mislila da je stara verzija... probaću sve što si mi napisala, valjda će nešto da upali.

Tako ja (tj. moj sestric jer ja se slabo u to razumeme), nisam uspela da skinem film Kuca cudnih dusa :(
Nece pa nece. Kaze nesto kao "skidanje ce trajati narednih 108 sati", recimo :dash:
Al' nema veze, lepo cu da ga kupim. I njega i Sibirskog berberina, koga odaaaaaavno hocu :)

Kinesko-engleski rečnik za ljubavnike - Sjaolu Guo

Na koricama pise:

Ovaj roman ,na namerno iskvarenom jeziku,romanticna je komedija......
Za iskvaren jezik se slazem,malo mi je i smetalo na pocetku,ali za komediju se ne slazem uopste.
I nije samo rec o romantici,nje ima najmanje.
Mene je osvojio iskrenoscu ogoljenom do srzi.

:ok:

nije zet dugme, pa da ga pustimo tek tako ...
Kakvo crno dugme, onolki co'ek :lol:
Kinesko-engleski rečnik za ljubavnike - Sjaolu Guo

Na koricama pise:

Za iskvaren jezik se slazem,malo mi je i smetalo na pocetku,ali za komediju se ne slazem uopste.
I nije samo rec o romantici,nje ima najmanje.
Mene je osvojio iskrenoscu ogoljenom do srzi.

Vala ako ova knjiga nesto nije, onda nije romanticna, i nije komedija. Upravo je, moglo bi se reci, nevidjeno realna i sa pravom dozom humora. Ovi sto pisu te prikaze, ili ne procitaju knjigu ili nemaju pojma da se izraze.
A iskvaren jezik joj daje poseban sarm.
U svakom slucaju jedna od lepsih ljubavnih knjiga koje sam u poslednje vreme procitala.
Meni se jako dopala :)

Poslednja izmena:
I mnogo mi se svidja ona epizodica na pocetku sa tockicem od putne torbe :lol:

I ta,i sve ostale;a svaka epizodica lisena sujete,cista i iskrena.

A iskvaren jezik joj daje poseban sarm.

Na samom pocetku jednostavno nisam mogla da uzivam u citanju,uopste nisu "klizile" reci u recenici ,posle je sve bilo bas na svom mestu.Cak sam obracala paznju i na to kako lepo napreduje.:D

Devojke. moram da podelim nesto sa vama: uclanila sam se na vockice (sta cete, podlegla pritisku drustva:)) Limundo je stvarno zanimlijv i ima svasta, ali Kupindo me je potpuno razocarao. Pa te novije knjige su skuplje nego nove! Uopste nema smisla tamo kupovati. Recimo sad sam videla Lagunino "Pravilo cetvorke" za 780 din! Sigurna sam da nova bez clanskog popusta ne kosta vise. Ili Jansonova Istorija umetnosti Mono i Manjane, za preko 16000! Mislim, toliko je kod njih i pritom je nova i daju je na rate.Bas sam razocarana. A na Limundu cu da se igram mada mislim da se necu poklapati sa vama, kupujem uglavnom decje knjige :)

I samo da iskomentarisem ove knjige o kojima ste danas pricale: Van, citala sam "Okupljanje" En Enrajt za koje je dobila pre par godina Bukerovu nagradu. Bila je lepo napisana ali me sama knjiga nije nesto dojmila. Mada su mi mnoge stvari ostale, ocigledno nije bas bezveze. Ta tvoja zvuci mnogo bolje. Uvek se bavi nekim porodicnim proslostima. Ima sad i jednu pricu u ovoj knjizi koju sam nedavno spominjala Hotel Finbar i cini mi se da na osnovu tematike mogu da provalim koja je njena prica (nije navedeno koju je pricu koji pisac pisao, to je kao igra za citaoce). Nazalost, ta tvoja nije prevedena na srpski, proverila sam. Valjda kad su ukapirali da ta za koju je dobila Bukera nema neki poseban odjek vise nisu hteli da se bakcu njome.

Englesko-kineski recnik sam prosle godine ovde bas zdusno preporucivala. Meni se mnogo dopalo kako je prevedena, mislim da je za to potrebna velika umesnost, prvo da bi se jezicke fore adekvatno prebacile na srpski, a drugi, da nepravilan jezik ne zvuci banalno i podsmesljivo ("Ja Tarzan a ti Dzejn").

Bas ste me sad zainteresovale za taj Kinesko engleski recnik. Videla sam tu knjigu i bas sam se dvoumila hocu necu, al sam vec imala celu gomilu u rukama pa sam odustala.
I mene takođe :) I ja sam bila u prilici da je kupim na nekom sniženju, ali nisam. Pih.
Znam da ste je i ranije hvalile.

Dano, a što mrziš Lagunine akcije :zcepanje: Jeste da se uglavnom vrte isti naslovi, ali svaki put ima da se probere nešto, barem dve-tri knjige. Uzela bih i ja štošta od Geopoetike, na primer, ali tamo su knjige po 700-800 dinara... Naravno, nikad ne bih kupila nešto što mi se ne čita, samo zato što je na nekoj 'akciji'. Mada, nameravam da malo odmorim od Lagune ove zime.
Počela sam ''Dance with dragons'' Džordža Martina (to je 5. deo onog serijala Pesma leda i vatre), dobila sam je još letos i sve čekam neki miran period da je natenane i bez ometanja pročitam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back