Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao sto ste slatke! :heart: :heart: :heart:
Ne znamo jos sta je, a ja samo navijam da mi je zivo i zdravo, dugo smo ga cekali i zeleli. Lako cemo za knjige. Pa cemo ovde da se skupljamo da se zalimo kako "ova danasnja mladez nista ne cita... ccc" :strika: Kontam da ce njima nase knjige biti kao mojoj generaciji i mladjima gramofonske ploce - ja sam ih mnogo volela jer su mi bile deo uvida u tatin karakter i ukus, njegove su ploce, ali i zato sto sam ja jedna retro cura. Medjutim, niko od moje generacije nije slusao ploce osim kad to nije mogao da izbegne. Ali uzivacu u knjigama dok mogu, mada nisam gadljiva na Kindle i sl, da se razumemo ;)

Bila ja na Sajmu. Samo na otvaranju, a radicu i ja dva dana ali selektivno, pa nemam pojma koliko cu moci da kupujem. Pritom, od pozdravljanja s ljudima i sl. nisam stigla gomilu standova ne da obidjem, nego ni da im mahnem i vidim sta ima onako izdaleka. A pazarila sledece:
Ru, roman neke vijetnamske autorke (mrzi me da ustajem da prepisujem ime), Clio je izdavac. U zivotu nisam citala nijednog vijetnamskog pisca pa sam mislila da je red da to ispravim a ova mi je bila zanimljiva.
Svet je pozornica i Brojanice od zada, Boris Akunjin (INformatika). Ko je citao Avanture Erasta Fandorina znace o cemu prica a ko nije... to ce morati da ostane za neki drugi i detaljniji post. Jedino mogu da kazem da ja apsolutno secem vene na njega. Izasla je i nova knjiga, zaboravih joj ime, ali vise stvarno nisam imala para.
(Uzgred, ovo je kupljeno u knjizari Delfi jer Informatika ne izlaze na Sajmu zadnjih par godina. I tamo je izgleda neki popust koji nigde ne pise ali ti obracunaju na kasi. Bas sam se prijatno iznenadila kad je trebalo da platim, ja spremila onoliko koliko pise na knjigama ali je ispalo dosta manje - dosta na taj iznos, koji nije bio mali. Ako tamo hocete da pazarite ne-Lagunine knjige pitajte za popust).
Recnik zaljubljenika u Rusiju (Sluzbeni glasnik). Prosle godine sam kod njih kupila Ljosin Recnih zaljubljenka u Latinsku Ameriku i nisam je procitala celu nego onako, neke delove, ali mi se dopalo pa sam htela i Rusiju, posto je volim. To su tako odrednice tipa Majakovski, Makin, Musorgski, razni pojmovi i tako, ali je poenta u tome da to nije enciklopedijsko pismo, tipa biografija nego recimo kontraverze, ili recepcija Makina u Rusiji, kako ga vide neki a kako neki drugi (jer on zivi u Francuskoj, pa se valjda pitaju kako se usudjuje da pise o Rusiji). Deluje veoma zanimljivo, samo je bre bsa skupa - sa kao sajamskim popustom nesto preko 1500 dindzi. Nego racunam, to sto sad kupim to mi je to, pa sam eto dala pare kad mi se vec citalo.
Mada, imajuci u vidu susu u citanju u toku prva tri meseca trudnoce mozda ce mi se na kraju kad budem imala vremena citati samo ljubavni vikend romani a intelektualne knjige necu moci ni da vidim :)

Ostaje mi jos sedam knjiga na spisku za kupovinu, to cu neki drugi dan.

E da, pocela sam da citam knjigu ovog Mija Kotoa iz Mozambika koji je otvorio Sajam Reka zvana vreme, kuca zvana zemlja (Geopoetika). Znate ono kad vas neka knjiga od prve strane kupi? E pa to. Sad ne mogu da citam ovog Irca sa "Nevoljama", pisala sam pre neki dna, totalno sam u Mozambiku. Bambika, mislim da ce to biti literatura za tebe :) Ali predivno pise, totalno ima neki divan poetican jezik, ali ne na silu poezija, nego tako divno i prirodno. Ima i elemenata magijskog realizma koji nesto kao ne gotivim posebno, ali mi se u tu Afriku totalno uklapa. Ma predivno... Javicu krajnje utiske kad procitam celu, razume se.

Hvala cure! Dala bih vam repke ali mi ne daju, kazu raspucala sam se u poslednja 24h pa ne znam da stanem :rumenko:
Elem, ako nekoga zanima neki odredjeni stand, popust, izbor, cena neke knjige, neka napise izdavaca i sta ga zanima, pa cu sutra kad odem ponovo na sajam da pogledam i uvece da referisem. Ali pitanja i zahteve primam samo do 9 ujutru, da se zna, posle me nema do uvece

jedem zinzula, ako znate šta je to
imaju i naziv iglice...
ako ni sad ne znate šta je to, ne mogu da objasnim bolje
elem, grickam ih i čitam pisanije ovdje
i pomalo mrzuckam ove što se fijaju po sajmu
i ove što planiraju da fijaju po istom
i ja bihhhhhh
:besna::besna::besna:

jedem zinzula, ako znate šta je to
imaju i naziv iglice...
ako ni sad ne znate šta je to, ne mogu da objasnim bolje
elem, grickam ih i čitam pisanije ovdje
i pomalo mrzuckam ove što se fijaju po sajmu
i ove što planiraju da fijaju po istom
i ja bihhhhhh
:besna::besna::besna:

E ja ne planiram..para nemam (sto je najgore uvek mi padne sajam oko rodjendana), a da parim oci necu :ljutko:

tako da mogu da ljubomorisem zajedno sa tobom

smileyvault-cute-big-smiley-animated-052.gif

Niti ista citam...nemam volje...samo visim na forumu i fejsu. Ludak kompletni. :neutral:

A danu ljuuubim, i zelim joj sve najbolje :heart: Kako je to lepo :zaljubljena:

znala sam da češ se ti upecat' :D

pa ne znam da ti objasnim, to valjda rađa samo ovamo na jugu :mrgreen: uvalili mi juče u Pg, a ja ih volim..elem, veličine između oraha i lješnika, mesnate, unutra je sjemenka sa oštrim vrhom, zato ih i zovu iglice (neko) a neko zinzule :D...ukus je sličan košćelama (ovo tek ne mogu da objasnim šta je :mrgreen:, divlja biljka, sitnih plodova )

ja i Cru, dva brata
ni ja ne čitam, al' ja ne postizavam

Ja cu ovu moju Skupljacicu badema zavrsiti veceras il me nece biti.
Citam je 100 godiana vec :evil:

e, ja ne mogu SAD ništa da čitam
treba SAD da rasklonim suđe (bili mi gosti)
treba SAD da rasklonim veš (završila sušilica)
treba SAD da se plaknem
treba SAD da odem da spavam, da bi jel' bila lijepa
i, kako, kako, kako, SAD da čitam

Ja sam kupila dve knjige preko interneta...i nekako mi nije to to.

Najvece mi je zadovoljstvo da je prelistam i bar tri puta prevrnem uzduz i popreko pre nego sto je kupim.
Na svu srecu.

Ali vockice nisam jos probala....ne mogu nista da tvrdim :rumenka:

Prvo što sam uradila kad sam stigla na posao je bilo da prebacim Mama Leone na komp, da vidim jel radi. I.... radi, radi, radi..:klap::D:zurka:

Znači samo je trebalo da ga prebacim otpakovano u .pdf-u a ne u .rar-u
(Ovo je informacija za Medu, ako slučajno tamo na putu bude u prilici da se druži s nama)

Jedina mi nevolja što imam uzasno puno posla, pa ne znam hoću li i kad stići da se posvetim zetu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back