Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I mislila sam da je suviše ambiciozno. Koliko vi imate? Ja sam tako otišla na sajt dobraknjiga.com i tamo sve listala po izdavačima i od svakog pribeležila ponešto (plus od vaših preporuka ovde) i nakupilo se. Obično kupim onoliko knjiga koliko mogu da ponesem, prošle godine sam uzela 24 (to već zavisi od toga da li kupujem one deblje ili nešto tanko, broširano). Lagunino ne kupujem jer mi je jeftinije preko Kluba čitalaca.
SweetCake, vidim da kupujemo slične tj. iste knjige :)
Danas sam počela ''Kada ovo budeš čitala'' (Lola Džej, sa Lagunine akcije), čini se da je fino.

Nego, tragedija mi se dogodila, nešto mi se pokarabasio moj kompjuter, neće da radi. Kaže muž da su može biti neki kablovi, ali ne može iz Nemačke da mi opravi. Valjda će sin znati.... i valjda nije nešto tragično, da pogubim sve moje prevode, spisak pročitanih knjiga i onih za čitanje (moj i od Lamar), fotografije... lele, pa to ceo moj život poslednjih par godina.

Da se javim bar nekim postom da me ne zaboravite i iskoristim dobar običaj da citiram samu sebe.
Tragedija se nije dogodila. Kompjuter je samo usisan i proradio je!!! :worth:Šta čini prašina :sad2:
Kći sreće slabo napreduje. Inače bih ja pisala normalan post.

I nama se jednom desilo da zbog prasine kompjuter zeza. Ja uzela da citam Istanbul, Pamukov, a lepo sam htela nesto lagano, jer ucim i nema sanse, kad sam je videla na polici, sve mi drugo postalo nezanimljivo. Ubi me Pamuk, mnogo mi se zbog njega ide u Istanbul

Jeste videli onu nagradnu igru na Laguninom sajtu, ko pogodi odakle je odlomak, dobije knjigu? Nisam ja te srece, nikako da ubodu nesto sto sam citala (i cega se secam)...
A Knjiga nedelje im ''Mini kupoholicarka'', je l' citao neko? Ja sam od Kinsele citala ''Secas me se?''i ''Bogomdana domacica''.

I nama se jednom desilo da zbog prasine kompjuter zeza. Ja uzela da citam Istanbul, Pamukov, a lepo sam htela nesto lagano, jer ucim i nema sanse, kad sam je videla na polici, sve mi drugo postalo nezanimljivo. Ubi me Pamuk, mnogo mi se zbog njega ide u Istanbul

Upravo koleginica pričala kako čita Istambul i kako joj je interesantan jer baš slikovito prikazuje način života 50-ih godina u Istambulu, društvene odnose, dogadjanja..... možda se i ja ipak jednog dana vratim Pamuku.

Una, ne znam da li vec znas, ali za Sajam sledece nedelje izlazi Pamukova knjiga Druge boje kod Geopoetike. To je knjiga eseja, secanja, raznih nekih crtica i razmisljanja, plus neki veliki intervju plus jedna velika prica koju ranije nije objavio. Posto si "pacenik" (kao ja) eto da mozes da planiras sta ces sledece kupovati.
Bi, ne znam sta da ti kazem za Istanbul. To je meni prelepa knjiga i ja sam je sa najvecim gustom procitala (ono mmmm.... mljac posle svakog poglavlja:)) ali cini mi se da mi je tako sela najvise zato sto sam tad bila u Istanbulu i to bas u tim delovima grada gde je on rastao i ziveo i gde i sad zivi, kad je u Turskoj. Ne znam da li je to knjiga pomocu koje zavolis Pamuka. Mada, znas, pokusaj, ti se bar ne silis da citas do kraja kad ti nesto ne pase, pa me nece gristi savest :D

A sto se tice Japanskog ljubavnika Rani Manike, nisam je citala, samo sam citala da je jednako dobra kao "Mati pirinca", ali znate i same kako te knjizevne kritike i prikazi na netu mogu da budu nepouzdani... Ja bih je takodje rado pazarila ali sigurno necu skoro, prvo zato sto sam nesto poslednjih meseci izrazito anti-Lagunicno raspolozena pa mi se ne daje visak para na njihove knjige (samo ako se zalomi nesto na akciji ili knjiga nedelje), a drugo, imam brdo knjiga da procitam koje me "zovu" odavno.

Sad citam Nevolje, Dzejms Gordon Farel (Mono i Manjana). Poslednji bljesak odlicnih knjiga MOno i Manjane (nijedna knjiga koju su objavili posle ove mi se vise nije svidela, nekako su mi sve mlake i/ili bljakaste). Kupila sam je na nevidjeno prosle godine na Sajmu jer je dobila "Izgubljenog Bukera" (jedne godine su se menjala pravila izbora za Bukerovu nagradu pa knjige iz te godine nikad nisu usle u razmatranje pa je prosle godine naknadno vrsen izbor i ova je pobedila) i zasad, iako sam na pocetku, mi se mnogo mnogo dopada. Bas je mljac. Pisacu jos...

I mislila sam da je suviše ambiciozno. Koliko vi imate? Ja sam tako otišla na sajt dobraknjiga.com i tamo sve listala po izdavačima i od svakog pribeležila ponešto (plus od vaših preporuka ovde) i nakupilo se. Obično kupim onoliko knjiga koliko mogu da ponesem, prošle godine sam uzela 24 (to već zavisi od toga da li kupujem one deblje ili nešto tanko, broširano). Lagunino ne kupujem jer mi je jeftinije preko Kluba čitalaca.
SweetCake, vidim da kupujemo slične tj. iste knjige :)
Danas sam počela ''Kada ovo budeš čitala'' (Lola Džej, sa Lagunine akcije), čini se da je fino.

Moram da priznam da ja nemam spisak..Ranije sam pravila spec. za sajam ali sada vise ne..SEKA i te stvari.

Btw clan sam biblioteke, a kuca mi je pretrpana knjigama, sto mojim sto tatinim, i stvarno nemam vise ni mesta gde cu sa njima.

Nisam bas pratila nova izdanja, sem Alnarijevih, tu me privukla ''Gospodarica Arabije'', mislim da ni ''Srebrna mesecina'' nije losa.

Ja sam preko Istanbula zavolela Pamuka. I do danas mi je to njegova omiljena knjiga.

Van, ja cesto trazim tu knjigu Zivot na vratima frizidera u mojoj biblioteci, cini mi se da je simpa, ali nemaju :(

Na sajam ne idem.
Osim ako dolazi jedan... odredjeni pisac :cool:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back