Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
Ja jedva cekam da ova tehnologija malo napreduje pa da u pp moze da se posalje i podvarak (i cureci batak uz to :mljac
Nego kad pomenuste SF, ja nisam bas poznavalac, ali smo na faksu svi redom citali Vodic za autostopere kroz galaksiju, pricalo se da nas nece pustiti da diplomiramo dok ne procitamoBas dobra knjiga.
A o SF-u: ne mogu reci da sam neki ljubitelj (evo Van, decko me tera zadnjih sto godina da procitam "Autostoperski" i ja stvarno hocu, i kad mi prepricava neke fore stvarno su mi dobre, ali kad pocnem da citam smorim se u prvih 10 strana pa se plasim da nisam mozda prerasla),
Ali Bi, ne znam da li je M.Atvud klasican SF. Mene je "Sluskinjina prica" oduvala, mnogo mi se dopala i bas sam juce u "Guardianu" citala tekst Margaret Atvud bas o tome da li su njeni romani SF. Pa kaze, ako je Orvelova "1984" SF onda su i njeni romani ali nemojte joj reci da je to isti tip SF-a kao "Marsovci dolaze". "Sluskinjina prica" mi se toliko dopala da nisam htela da citam 'Antilopu i kosac" dok ne prodje bar godinu dana, da ne mesam utiske.
Meni je taj Autostoperski vodič, bio potpuno besmislen. Još mi je tih prvih 10-ak strana dok se spremaju za smak sveta, bio i interesantan, a ono posle ... bezveze. A kuma mi priča o tome nadugačko i naširoko, ali ona zaista ima ukus 16-ogodišnjaka, ne 16-ogodišnjakinje.! Baš dečaka. Tako da ne znam što sam uopšte uzimala po njenoj preporuci.
Znači nisam ja jedina u nedoumici gde svrstati pomenuta dela Atvudove. Pa ako imamo samo realno i s druge strane SF, a ništa izmedju, onda jesu, kao što reče Gardijan, samo različiti tip SF

i meni bas nije za 16ogodisnjake jer je bar po mom misljenju kombinacija humora apsurda i britanskog humora previse prefinjen za vecinu 16ogodisnjaka. ja sam kupila tu knjigu za rodjendan decku i posle trideset strana reko kako mu je dosadna i kako ne moze vise da cita
. sada kada razmislim mi smo se vecito prepucavali i oko filmova,muzike i svega, ja sam mu govorila da ima ukus za to ko i moja keva - sto je za mene uvreda - (tj nema ga nego sto ociglednije njemu bolje + bozicni filmovi + americke komedije+tralala muzika iz osamdesetih, mada je mama bas volela autostoperski vodic) a on je meni vecito govorio da sam udarena u glavu i da mi se svidjaju bizarne i nenormalne stvari. trebalo je od tog momenta kad mi je uvredio omiljenu knjigu, da znam da nasa veza nema buducnost 
) ,ljubavnika,i tako neke zivotne price,ne mnogo teske,ne mnogo lagane...

.
. Posle saznam da sam trudna
.
.