Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da će ti se isplatiti. A tek meni kol'ko bi se isplatio?:zper:
Ali, kontam nešto, do moje penzije će biti prevaziđen.:) Bolje da se strpim još desetak godina, pašće mu cena.;)

I brže, stalno izleću napredniji modeli, već ima sa 3g mrežom (što nama ne znači ič), u koloru (bez čega takođe može da se živi)...a i tu su rođendani, godišnjice....msm, daleko je do penzije :mrgreen:

Spremam se da gledam u 10 na Pinku Marli i ja. Mnogo ste hvalili knjigu, valjda je i film gledljiv.
Posto vidim da je filmu vec skoro kraj, pa ti tako necu kvariti uzivanciju, samo da ti kazem da je knjiga neuporedivo!!! bolja.
Neuporedivo.
Covek koji je pisao knjigu je inace novinar, i u stvarnom zivotu je imao tog psa.

:sad2: Ali vredi odgledati, divan je...

Jao ja se ismejah ovom "pan Sulejmanu" iz Jage, nisam se davno tako nasmejala nekom liku iz knjige!:zcepanje:
Suleman je :zcepanje::rotf::zcepanje:
Vredelo bi samo zbog tog, u zivotu tako retkog lekovitog smeha, procitati.
Pa cak i kada bi III deo bio obavezan :lol:
A nije :mrgreen:

Cao devojke:cao: :kiss:

Samo da vam mahnem.....nema sta da prijavim, jer opet nista ne citam...onu Bandu snova sam pocela, knjiga je dobra, ali ja ne mogu da nastavim.

Ne drzi me mesto, paznja mi je rasuta na sve strane, tako da od citanja nema nista....ni u biblioteku mi se ne ide, a trebala bi da vratim knjige.

Ne znam :confused:
Sa'ce zima, proci ce te ta necitalacka faza.
A i dok ne prodje svrati da caskamo :)

Evo završio se film, lep je. Meni nije bio nešto posebno tužan. Očekivala sam više drame ... a on je prosto ostario i uspavali ga. Prilično predvidljivo. Ali moja ćerka, eno još briše suze :heart:

Jao,devojke, što ja imam da vam se hvaaaaliiiiimmm :zaljubljena:
Jao Medo sto ti je lepa igracka
smilie_girl_276.gif

Bas, bas mi se svidja ta spravica.
Posebno sto kazes da je ekran takav, kava kazes da je :D

Evo završio se film, lep je. Meni nije bio nešto posebno tužan. Očekivala sam više drame ... a on je prosto ostario i uspavali ga. Prilično predvidljivo. Ali moja ćerka, eno još briše suze :heart:

Dakle, ti si srca kamenoga. Ja samo odgledah kraj. :rida:
Koliko sam samo pasa oplakala svih ovih godina... Samo ko ga nikad nije imao ne zna šta je tuga.:(

Žene, čitala neka Aleksandra Mekol Smita? Ono malo što sam pročitala je super:heart: a ne sećam se da ga je neko spominjao.
Jesmo ga ranije spominjale. Ja sam procitala nekoliko knjiga i meni su se takodje dopale. Imala sam i koleginicu koja je zivela par godina u Bocvani, i ona je citala te knjge, i rekla mi je da joj sve to jako lici na zivot u Bocvani.

Medjutim, nasa Dana :heart: je imala komentar koji me je jako pokolebao.
Naime ona je komentarisala nesto u smislu da se pisac kroz te njegove knjige odnosi prema domacem stanovnistvu sa visine - kao tipican kolonijalista. Kada malo razmislim :think: nekako ima tu istine. A ja NE PODNOSIM nadmeni stav nikada, nigde, ni prema kome, ni u kojoj situaciji... I tako...
I sad ne znam sta cu sa tim Mekol Smitom :think:

PS. Spisak za smeh sledi kaznije :D

Jao,devojke, što ja imam da vam se hvaaaaliiiiimmm :zaljubljena:

Juče mi stigla nova igračkica: Amazon Kindle, čitač e-knjiga :zaljubljena:
Tokom poslednjih par godina sam navukla bukvalno stotine raznih knjiga u raznim elektronskim formatima i samo mi skupljaju prašinu po mračnim ćoškovima hard-diska i raznim memorijama, jer mi je čitanje sa monitora em neprijatno za oči, em bre sva utrnem na stolici. I tako se ja isprsim za ovo malo čudo :D

Elem ovako izgleda (cigarete i olovka su tu zbog proporcija)

Pogledajte prilog 204478 Pogledajte prilog 204479

Ekran je stvarno perverzija, bukvalno je kao papir (to sam prethodno čula sa x strana, ali svejedno sam se oduševila kad sam ga videla). Nema refleksije, nema titranja, uopšte ne izgleda kao monitor. Ne može da se čita u mraku, kao ni knjiga.

Pogledajte prilog 204476 Pogledajte prilog 204475

Ostatak moram u narednom postu.

Vau, Medikice, fenomenalan je. :)

Uzivaj!
Znam s koliko se entuzijazma i zara otkriva kakve opcije nudi novi uredjaj. :)

Zaista su super citaci elektronskih knjiga.

Doduse, ja imam tablet, i iako nije specijalizovan samo za e-knjige, odlican je.
U pocetku mi je bio stran a sada sam navikla na njega i nosim ga u tasni.

Kod tableta je kul sto mogu, cak i kada sam u gradu, nesmetano pratiti aukcije na Limundu. :manikir:

Devojke, vidim pominjete film Marli i ja u kontekstu emotivnog.

Svakako pogledajte Hachiko: A Dog's Story http://www.imdb.com/title/tt1028532/ :heart:

Uradjeno po istinitom dogadjaju.

Jesmo ga ranije spominjale. Ja sam procitala nekoliko knjiga i meni su se takodje dopale. Imala sam i koleginicu koja je zivela par godina u Bocvani, i ona je citala te knjge, i rekla mi je da joj sve to jako lici na zivot u Bocvani.

Medjutim, nasa Dana :heart: je imala komentar koji me je jako pokolebao.
Naime ona je komentarisala nesto u smislu da se pisac kroz te njegove knjige odnosi prema domacem stanovnistvu sa visine - kao tipican kolonijalista. Kada malo razmislim :think: nekako ima tu istine. A ja NE PODNOSIM nadmeni stav nikada, nigde, ni prema kome, ni u kojoj situaciji... I tako...
I sad ne znam sta cu sa tim Mekol Smitom :think:

PS. Spisak za smeh sledi kaznije :D

Nadmen stav... :think: Nisam primetila. Možda kod opisa g-đice Mekuci i njenih 98 ili 95 :think: poena na testu što me je lično zasmejavalo do suza. Te knjige čija se radnja odvija u Bocvani ( o detektivki Ramocve) su mi diivne, tople, ljudske...
Onaj drugi serijal (tako li se kaže) o Izabel Dalhusi koji se dešava u Škotskoj je super... :super:

Elem, tekst može da se podešava kako vam odgovara, nema brojanja redova :zper:

Pogledajte prilog 204481 Pogledajte prilog 204482 Pogledajte prilog 204480

Čita gomilu formata, uključujući i pdf, koji je najčešći na netu, ali sa pdfom su mu ograničene mogućnosti: tu ne može da poveća slova, nego zumira stranicu, pa mora da se skroluje, što je smor. Ali postoji programčić Calibre, koji e-knjige konvertuje u razne formate, pa je bolje prebaciti pdf u nešto drugo (još se igram oko toga, mobi je dobar format). Postoji i varijanta da se knjiga pošalje mejlom Amazonu, pa ti je oni vrate konvertovanu u Kindle-ov osnovni format. To ću da probam ovih dana.

Knjige se sa računara prebacuju usb-om, sam Kindle koristi bežični internet, pa se može i direktno skidati sa neta ili preuzimati ono konvertovano od Amazona.

Bakterija po papirima traje dva meseca, ako je internet isključen, ima oko 3 giga memorije za knjige....zamislite samo letovanje, nema više vukljanja 15 kila papira :aha:

BaKterija :zcepanje:
malkice te mrzim sad...al' imaće ga i Esterka, pogotovo što ima tu opciju za regulisanje velč. slova

i ko će te stizat' sad?

A uz koju ste se najviše ismejale?

Teško pitanje. :lol:

Dijamanti i bele rade - limunadica, al sam se cerekala ko luda. Na svakoj strani po neka provala.
Uz dela danas spominjanog A.M. Smita sam se smeškala, nisam baš umirala od smeha, al vredi spomenuti.

Šta još, šta još.... kad se setim, dopisaću,nije problem. Češće suze ronim, no što se smejem. :neutral:

A uz koju ste se najviše ismejale?

ovo je baš lijepo pitanje i ja bih zamolila za odgovore

trenutno mogu da se sjetim samo Dnevnik Bridžit Džons, al' ja sam je čitala prije 1o god i bio mi pozitivni šok
Jeste lepo pitanje. Al ajd lepo i da odgovorimo. Svi koje to ne mrzi, i koji se sete naslova takvih knjga. Evo ja.

Smesne knjige: :D
Kao dete sam se smejala Copic u i Nusicu.

A sada evo onih koje imam na svom spisku, procitane relatvno skoro:
-Djurdjevicka
-Baba jaga snijela jaje – Dubravka Ugresic
-Sahib!!! – Nenad Velickovic, Stubovi kulture (o, ova je odlicna za sve, ali narocito za tebe Bambi, Bosna je u pitanju)
-Je.bo sad hiljadu dinara!!! – Boris Dezulovic (takodje je Bosna u pitanju)
-Jel neko video devojcice, kur.ve, ratne zlocince!!! - Emir Imamovic Pirke (takodje Bosna)
-Salu na stranu - Efraim Kison
-Cudo u Poskokovoj Dragi - Ante Tomic
-Letnji dan do podne – Nebojsa Romcevic

Ove sa uzvicnicima su extra, odnosno vrh :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back