Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas bila u... Vulkanu valjda, i videla knjigu Cokolada.
Ali sto je zanimljiva, upakovana kao cokolada.
Vi knjigokupoholicarke ste to vec sigurno videle, ali meni je bila vrlo neobicna i zanimljiva :)

Znam na šta misliš, otkinula sam kad sam je videla pre možda godinu dana, i umalo da je kupim samo zbog pakovanja...pošto inače ne bih rekla da vredi te pare. Istorija čokolade, vrste čokolade, poneki recept..msm, bolja ideja nego sadržaj.

Znam na šta misliš, otkinula sam kad sam je videla pre možda godinu dana, i umalo da je kupim samo zbog pakovanja...pošto inače ne bih rekla da vredi te pare. Istorija čokolade, vrste čokolade, poneki recept..msm, bolja ideja nego sadržaj.
Stvarno je neobicna.
Ali nisam mogla bas dobro da je zagledam, jer bas tad mi se socivo uzjogunilo pa sam morala da izadjem.
Tako da osim pakovanja nisam videla nista.
Ali znaci nisam ni imala bog-zna-sta da vidim :)

Uzela sam danas Baba Jagu iz biblioteke. :)

Htela sam i Dvore od oraha Miljenka Jergovića - to sam počela letos kod tetke i bogami dobru četvrtinu pročitala za jedno veče, ali smo sutradan putovali, a nisam mogla da uzmem jer je i ona pozajmila iz biblioteke... a tek se nedavno setih te knjige, hoću da je završim.

Uzela sam danas Baba Jagu iz biblioteke. :)

Htela sam i Dvore od oraha Miljenka Jergovića - to sam počela letos kod tetke i bogami dobru četvrtinu pročitala za jedno veče, ali smo sutradan putovali, a nisam mogla da uzmem jer je i ona pozajmila iz biblioteke... a tek se nedavno setih te knjige, hoću da je završim.
Tus, ako ti se dopadaju Dvori od oraha, toplo ti preporucujem od Jergovica, Otac.
Obe sam citala, obe mi se dopadaju, ali Otac mi je mnogo bolja. Barem meni :)

...ooooooh da, jesam, svidela mi se ali sam trenutno zanesena Venecijom...napola poeticna proza, kratke recenice, legende, mitovi, istorija, cinizam, ne volim da delim knjizevnost na musku i zensku ali ako neka podela postoji njegova je svakako muska....odusevljena sam njim kao piscem, malo pisaca se odlucuje da ide tezim putem i da zapravo pripremi istorijsku gradju kvalitetno...rekla bih da on to radi sasvim uspesno...ma ulepsao mi je covek ceo mesec...

Ovde je sinoć bila žurka!
Lamar super je čestitka, baš si se potrudila!
Pročitala sam Kuću u Kairu. Priča o jednoj Egipćanki, njenom detinjstvu u bogatstvu, pa posle oduzimanje imovine, posle opet malo bolje stanje, uglavnom ona nit' je tamo nit' 'vamo, na sve strane je (malo me to lično žignulo:(), pa onda je još i emotivno stalno nesređena, uglavnom na kraju izgleda kao da sve to dolazi na svoje. Priča je vrlo jednostavno napisana, malo me iznerviralo jer sam više puta primetila da spisateljica koristi copy/paste. Sve u svemu, lepo je pročitati, posebno za one koje vole Egipat, eto ja sam stekla neku sliku o Kairu, opisani su detalji, saobraćaj, način življenja, mito, prosjaci, rasulo u državi (što mi ovo poznato:think:).
Jutros sam počela Baba Jagu, divna je, od srca me nasmejala par puta!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back