Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Retko "pratim" biblioteku vikendom, jer stalno imam neke akcije, pa sam i jutros kao najgora zavisnica pohrlila da vidim šta ste pisale!
Kad ono....sve pominjano ono što mi treba...:)
Pobuna na brodu Baunti, je jedan od mojih filmova iz detinjstva, pa sam stalno merkala tu Alnarijevu knjigu - i sad dobijem potvrdu da je dobra.
Pa Spaljene senke - nisam sigurna da l' je već imam ili je na spisku ( znam, najgora sam, evo stidim se) - opet vest da je dobra.
Skupljačicu badema imam, uzela sam je prošle godine na sajmu, baš zbog preporuke ovde - a i dopale su mi se korice jako.

Ma 'de bre, k'o nijagara. Mada imam blokadu pred ljudima, ronzam isključivo solo, mislim da su me od puberteta samo dve osobe videle da plačem.
Al' uz knjigu mnogo lakše plačem kad imam nešto svoje da otplačem, pa to bude kao zbog knjige.

Inače, izgleda da ste mi pronašli film koji tražim već godinama....Kuća duhova...
Pre 100 godina sam gledala neki film koji mi se mnogo svideo...i, znate onaj osećaj kad vam je kristalno jasno da je upitanju vrhunski film, a da mu još niste dorasli..elem, vremenom sam zaboravila i naziv i radnju...pamtim samo neke scene, da je bila ubistvena glumačka ekipa, Džeremija Ajronsa i Vinone Rajder se jasno sećam i pamtim taj osećaj da ga obavezno treba ponoviti...Bože dragi, izgleda da je to Kuća duhova..:eek:

Ima li tu scena gde je Vinona Rajder vezana za neku stolicu, neko urla na nju, možda joj i iskida majicu?

Inače, izgleda da ste mi pronašli film koji tražim već godinama....Kuća duhova...
Pre 100 godina sam gledala neki film koji mi se mnogo svideo...i, znate onaj osećaj kad vam je kristalno jasno da je upitanju vrhunski film, a da mu još niste dorasli..elem, vremenom sam zaboravila i naziv i radnju...pamtim samo neke scene, da je bila ubistvena glumačka ekipa, Džeremija Ajronsa i Vinone Rajder se jasno sećam i pamtim taj osećaj da ga obavezno treba ponoviti...Bože dragi, izgleda da je to Kuća duhova..:eek:

Ima li tu scena gde je Vinona Rajder vezana za neku stolicu, neko urla na nju, možda joj i iskida majicu?

Ima, kao što koleginice već napisale. Ja ću ga ovih dana sigurno ponovo pogledati. Jel vam se dešava nekad da pročitate knjigu i toliko vam se svidi da poželite da je odmah počnete opet od početka!? Meni se to dešava kad me nešto baš odusevi.
I sad ću morati da čitam ponovo Kuću duhova, ali ću pre toga da pročitam prve dve knjige trilogije koje nisam ni čitala. Da utisak bude potpun.

Inače, već sam juče-prekjuče rekla da ću pothitno da nabavim Vremeplovčevu ženu, pa ću, kao meda, da otplačem što imam iz privatnog života.
Danas mi muz javlja da opet ide u Nemačku na mesec-dva i to već za dan dva. A već je bio od avgusta prošle godine do maja ove. I tada je otišao na mesec-dva.
Jes da je bolja kinta, ali .....:(

Uh bre, onda i ja da uzmem tu VZ da otplačem štošta jer se i meni približila neka slična situacija kao Bi. Nije Nemačka, ali verovatno razdvajanje ko zna do kad i zajednički život samo vikendom, mislim niko nas ne tera na to ali nam to rešava mnoge stvari, uhhhhh. Ajde da ne spamujem, završila sam Peru i baš bi teško na duši sad:(

Podseti me Bi kako ide ta trilogija:think:

Кћи среће први је део трилогије Изабеле Аљенде, а његови наставци Портрет у сепији и Кућа духова. Ovo sam prepisala sa wikipedije pa je zato ćirilicom, da ne pišem.
Onda ćemo se tešiti ti i ja i Vremeplovčeva žena i ko još bude hteo da nam se pridruži. :zag:

A jesu li bili neki vinogradi koji su izgoreli?

Nisam baš zapazila tu scenu, ali su bile neke revolucije, kako je to vazdan u Latinskoj Americi bilo, (a i dalje je), pa je svašta uništavano, moguće da su i vinogradi goreli u nekom trenutku dok sam ja peglala neki osetljiviji deo pa nisam videla.

Uh bre, onda i ja da uzmem tu VZ da otplačem štošta jer se i meni približila neka slična situacija kao Bi. Nije Nemačka, ali verovatno razdvajanje ko zna do kad i zajednički život samo vikendom, mislim niko nas ne tera na to ali nam to rešava mnoge stvari, uhhhhh. Ajde da ne spamujem, završila sam Peru i baš bi teško na duši sad:(

pametno, bambi, da rešite stvari dok ste mladi. Lakše je i ima više smisla, kad već imate priliku. A ne kao mi sa 50 godina, kad nam za par godina neće više ni trebati, a veći deo života proveli guzvajući se. (mislim na stan).
Sad sve to ni nema onakav smisao kakav bi imalo pre bar 10 godina.
I ja sam izgleda redak zver jer su mi neke stvari važnije od para, pa ne mogu baš da im se radujem.

Počela sam Kunderin Oproštajni valcer, i mnooogo mi se sviđa.

Jel se to dešava u nekoj banji? Neko je otrovan? Ups, nisam valjda otkrila što nije trebalo?
Ja sam Kunderu obozavala svojevremeno i pročitala valjda sve tokom studija i posle kako je šta objavljivano kod nas. A pre neku godinu sam ponovo čitala Nepodnošljivu lakoću postojanja i zapitala sam se šta je mene tu toliko oduševilo.

Hm i ja cu uskoro biti u slicnoj situaciji (vidjanje vikendom jedno duze vreme), ali planiram da se borim protiv loseg raspolozenja citajuci neke veselije knjige. VZ ce da priceka malo, a i taman da mi izbledi utisak od one druge njene knjige. Mada uzela sam da citam " Homerovu odiseju", Gwen Cooper, nadam se da nije tuzna knjiga. Tek sam pocela, radi se o jednm macetu kojeje ostalo bez ociju zbog neke jake infekcije, i sad tek prica pocinje pa cu videti. I jos nisam sigurna jel istinita prica, necu sad da trazim po netu da mi ne pokvari citanje. Nego svako poglavlje ima slicicu datog macka ispod naslova, pa je mozda prica i (delimicno) istinita...

ja sa mojim dilberom tako živim 17 godina...s' vremena na vreme :mrgreen: bez pravila u pauzama
sudarila se dva magarca i to nam je bila jedina opcija za zajednički život
tako da nisam uz vas koje roncate iz tog razloga

bila sam u biblioteci i svašta navukla
al' ne mogu sad da pišem spisak, čekam goste

Hm i ja cu uskoro biti u slicnoj situaciji (vidjanje vikendom jedno duze vreme), ali planiram da se borim protiv loseg raspolozenja citajuci neke veselije knjige. VZ ce da priceka malo, a i taman da mi izbledi utisak od one druge njene knjige. Mada uzela sam da citam " Homerovu odiseju", Gwen Cooper, nadam se da nije tuzna knjiga. Tek sam pocela, radi se o jednm macetu kojeje ostalo bez ociju zbog neke jake infekcije, i sad tek prica pocinje pa cu videti. I jos nisam sigurna jel istinita prica, necu sad da trazim po netu da mi ne pokvari citanje. Nego svako poglavlje ima slicicu datog macka ispod naslova, pa je mozda prica i (delimicno) istinita...

:sad2:
fale mi moji machici:(
msm znate da nisu bash moji, ali ja sam ih hranila i lechila i imali su infekciju ochnu i jednom je izgleda ostalo bolesno jedno oko :(
sad mi mama shalje slike kad ode kod komshinice, nisam ih videla nedelju dana i vec su narasli

ja sa mojim dilberom tako živim 17 godina...s' vremena na vreme :mrgreen: bez pravila u pauzama
sudarila se dva magarca i to nam je bila jedina opcija za zajednički život
tako da nisam uz vas koje roncate iz tog razloga

bila sam u biblioteci i svašta navukla
al' ne mogu sad da pišem spisak, čekam goste

Možemo mi da roncamo i bez tvoje podrške. Neko je navikao ovako neko onako.
Pssst. U poverenju

Uopšte mi nije bilo loše bez njega, pa me to malo zabrinulo.

Kuca duhova - Izabela Aljende, Narodna knjiga, 460 str.

U poslednjoj trecini knjige nekako imam utisak da je nesto jako razvuceno, a nesto opet pa zbrzano. To je jedina primedba. Sve ostalo je :ok:

Mislim da ja vise nemam sta da dodam za ovu trilogiju. Stvarno je izuzetno lepa i prijatna za citanje.

Ostaje mi da se ove nedelje pobrinem za film. Necu da zurim, po sistemu “jer sreca je lepa samo dok se ceka”, sto bi rekla Bi. (Koja Desanka? Ne znam ja nikakvu Desanku :whistling:)

Lamar, neko se služi tovojim avatarom i zbunjuje me ovako bunovnu u rano jutro. Vidim ja poznati avatar, ali na Šta kuvamo danas. Pa mi malo čudno, znam da si rekla da si samo na dve teme. Al' k'o velim, pa što i Lamar ne bi mogla da počne da kuva, tj. da forumaši o tome, možda i kuva. Kad, pogledam nik, ono metla na vestici. E, baš sam se osetila kao da je meni neko nešto ukrao. Navikla sam da znam ko je ko i samo po slici, a sad moram da obratim pažnju i na nik.

Ajd da ne bude sve spam: čitam Bolji Čovek Anite Nair. A ćerka je kupila i treći deo Slatke male lažljivice - Savršena, tako da je kompletirala.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back