Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uzela sam iz biblioteke Putovanje na kraj sveta, al ću da je ostavim za kasnije. Pažnju mi je privukla Nema vojvotkinja autorka Dačija Maraini. Radi se o gluvonemoj devojčici koju udaju za rođenog ujaka! :eek: :eek: :sad2: Ovakvoj gadosti nisam mogla da odolim. Počela sam da čitam, pa ću videti kakva je. Do sad (str 45) je ištancovala četvoro dece. :lol:
Čitao neko možda? :ceka:

Malo sam se ku'vala, pa po preporuci nekih drugih dobrih ljudi počinjem Vodu za slonove. Kažu mnogo lepo. Nemo' se ljutite.:)

neka si...malo :mrgreen:

aktuelam je film, sad..svi ga hvale

inače...
pitala ja jednog druga tako...inače ??? ono u smislu, kako gura i to..
on meni...skače

e, pa, htjedoh da kažem, inače, čitam k'o blesava, u nekom međuprostoru sam sad
pročitala
Igra zavođenja, Natalija Dević, laguna
5oo str:eek:
mogla je to sabit' u mnogo manje
nešto je pričala o bajkama na savremeni način, malo o 4 djevojke koje su super i sve se udaju, malo o ocu glavne junakinje na koga je ta kivna, malo je ubacila mjesta koja je posjetila(pisac) u radnju..na kraju knjige je dala i tipove muškaraca, njih52...ništa posebno, knjiga mislim

počela
Žena kuhinjskog boga, Ejmi Ten, izd stylos...kineskinje udate u americi, njihov život prije, odnos majke i kćerke...trećinu sam prešla, odlična..i pitka i duhovita

Ne znam da li je neko vec pisao o ovoj akciji

Nove akcije u Vulkanu
Od petka, 26. 8. u svim knjižarama Vulkan nova akcija izdavačke kuće Alnari.
Za samo 199 dinara naslovi: Aženkir, Izdaja, Opasna želja, Štiklama do vrha i Strast u smrti.
Za 499 dinara hit naslovi: Grad srebra i zlata, Njena pravila, Pariska osveta, Sunce iza bedema, Tajanstveno plavetnilo.

Aženkur je super, pazarite.

edit:
Upravo završila "Aženkur", Bernard Kornvel (iza mene su "Harlekin", "Vagabund" i "Jeretik" - trilogija).
Kornvel je istorijski pisac rata (konkretno, u sva pomenuta 4 romana tema je Stogodišnji rat). Ne fokusira se na istorijske ličnosti, kraljeve, careve i ostale o kojima je dovoljno rečeno, već daje pogled na epohu iz rova. Muška istorija, takoreći :D Oružja, oprema, tehnike ratovanja, običaji rata, metode napada, odbrane, opsade, pa i pravila turnirske borbe, to su teme o kojima ćete naučiti iz njegovih romana. Pogotovo, Kornvelovo poznavanje engleskog dugog luka je neiscrpno. Preporuka k'o kuća za one koje, naravno, ta tematika uopšte interesuje.

U literarnom smislu, radnja je odlično vođena i dobro zaokružena. Glavni likovi su neistorijske ličnosti, strelci, konjanici, prosti vojnici....prost narod. Ubedljivi, neidealizovani, već surovo realni. Kornvelovo pisanije nema mane, ali ni zemlja se neće zatresti. Sve u svemu, korektan pisac čija je najveća vrednost to što je vrsni poznavalac onoga o čemu piše.

Poslednja izmena:
Da, videla sam ovo kad sam svratila u Vulkan u Uscu pre neki dan...i nista nisam kupila :(

Htela sam da ispunim vreme do bioskopske predstave i kad sam suzila izbor na 3, shvatila sam da je vreme isteklo.

Znam da sam htela Tajanstveno plavetnilo, a drgue dve se ne secam

Na moru slucajno dodjem do knjige Amy Tan- The Hundred Secret Senses. Odusevljena sam, izuzetna masta i emocije. Moram da pogledam u biblioteci da li ima jos nesto od njenih knjiga.
Procitala sam Ovidija- tajna Marka Korvina, a zapocela knjigu Sveta Glad. Nesto mi mracna....

p050.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back