Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam pročitala ni jednu knjigu Amande Kvik, Nore Roberts, Danijele Stil... Jesam li mnogo propustila? Kad vidim koje žene iz mog okruženja ih hvale (ograđujem se od foruma, ovde nisam primetila), izgubim volju u startu.

Za Amandu Kvik prvi put čujem. :eek: Pročitala sam jednu knjigu Nore Roberts - Utočište. Knjiga je ok za opuštanje, ali je kraj bzv i nerealan.

A što se tiče Danijele Stil- obožavala sam je kad sam imala 12, 13 godina. Kao što rekoše, knjige su za odmor mozga. :D
Sve knjige su na istu foru. Ona je mlada, prelepa i bogata, iz dobre kuće, često aristokratske. Upadaće u probleme, možda će naići na nekog pokvarenog muškarca koji je ne zaslužuje. Onda će se pojaviti princ na belom konju.Verovatno će se porađati bar 12 sati u najgorim mukama. Sinovi je obožavaju, ćerke su ljubomorne i besne. Na kraju je happy end.
Pre par meseci uzmem da čitam Kuću, Danijele Stil. U početku sam bila u šoku jer nisam mogla da verujem da knjiga nije napisana po gore navedenom šablonu. Radi se o advokatici koja mnogo radi i ima nekog dečka kretena koji je zanemaruje. Nakon dobijanja nasledstva, kupovine kuće, raskida i ulaska u novu vezu, ipak se ispostavlja da je praunuka neke markize. :lol:
Ne može žena bez titula, pa to ti je. :)

I ja gledam već nedelju dana i mislim se - samo tri, eto uzeću samo tri, pa stvarno je povoljno..i ubedjujem sebe da nije greh, nego eto samo te tri..pa nisam ništa novo kupila još od pre godišnjeg odmora ,a to je ceeeelih 20 dana!

Čini mi se da je ovde, ne tako davno, pominjana Preživeti s vukovima,čak kao da se sećam da je neko stavio i sliku korica,ali mi nešto nije išlo napredno pretraživanje...
Ja bih tu i Kći nevernice,a treću...pa ne znam...Možda ono Sreća za bogate ljude...zbog Indije, šarenih korica,onih njihovih sarija i veselja...

Poštarina...jao negde sam i to videla..da l' baš na site-u ili na Alnarijevoj stranici na FB? Nisam sigurna....

Nasledje Bolenovih - Filipa Gregori,jedva sam cekala da zavrsim citanje,malo sam i preskakala.
Gledala sam film Druga bolenova kci i dopao mi se,tako da cu rado odgledati filmove snimljene po njenim delima ali nemam nameru da je vise citam.Taman moze svih 500 strana lepo da stane u dva sata filma.

Uh,ala sam danas dobre volje !
smilie_girl_308.gif

Nisam pročitala ni jednu knjigu Amande Kvik, Nore Roberts, Danijele Stil... Jesam li mnogo propustila? Kad vidim koje žene iz mog okruženja ih hvale (ograđujem se od foruma, ovde nisam primetila), izgubim volju u startu.

Ni ja.
Noru Roberts - Utočište, sam dobila od svog dragog na početku zabavljanja i nikad nisam imala želju da je pročitam.Tad još nije znao šta volim, pa mu je oprošteno,a i uz to mi je kupio i Da Vinčijev kod, u vreme kada je bio najveći hit - koji takodje nisam pročitala ( ni film nisam izdržala da pogledam do kraja), jer ne volim te sa crkvenim relikvijama i potragom za istim...osim ako nije neka fenomenalna avantura.
Kasnije sam za jedan rodjendan dobila još jednu njenu iz one outlet edicije ( znate one Alnarijeve za 199 rsd) - osoba koja mi ju je poklonila, inače vrrrrrrlo bliska familija, kaže da su joj koleginice preporučile kao fenomenalnu - složila je priču kao da mi poklanja sabrana dela Tolstoja - bacim pogled, kad ono poslednja knjiga trilogije ( moš' misliti Norina trilogija) - bila sam besna kao ris što se nije ni toliko potrudila da pročita šta piše na poledjini knjige i da mi kupi bar prvi deo.Posle mi je neko rekao da to jeste trilogija, ali da svaki deo može da se čita kao priča za sebe.....i tu shvatim da ja toj famoznoj Nori nisam dorasla.Ta knjižica stoji na polici i svaki put mi je smešno kad je vidim....sad, kad me je prošao bes zbog omalovažavanja - kako sam ja to tada doživela.

Jednu Danijele Stil sam dobila ove godine za rodjendan - nisam zapamtila naslov, a poklon je meni dragog deteta, pa na nju gledam drugačije.

Sad čekam da se neko brižan doseti i za mene izabere Amandu Kvik :)
O Bože...

Završila sam Na balu sa kraljem od Rozalind Lejker.
E, dobra je :D

Porodična saga o 4 generacije žena iz nižeg staleža čiji su životi isprepletani sa Versajem i kraljevskim porodicama od Luja XIV do pogubljenja Marije Antoanete. Obimna, 750str, ali teče kao voda 'ladna, stukla sam je onako, bam-bam-bam-bam-gotovo! :D
Mada, kad je u pitanju Francuska kralja Sunca, dvorski život i parisko podzemlje, meni je poseban doživljaj bila i ostala u svemu ostalom drugorazredna Anđelika (starije generacije će se lako setiti). Na balu sa kraljem je tu negde, ali je ipak Anđelika daleko bogatija detaljima, sveobuhvatnija, daje širu sliku epohe. Ali, kao i kod Anđelike, književna vrednost nije bogzna kakva. Prosto prijatno štivo koje se guta sa uživanjem, ali bez posebnog truda. Zato mislim da je pre za pozajmljivanje nego za kupovinu, nisam sigurna da je 1200 dinara za kockanje da li će vam se svideti puno ili malo.

E to sam čekala!Meni će se, ubedjena sam, dopasti.Još sam pod utiskom putovanja, pa me sve o Francuskoj zanima i fascinira...

Andjeliku sam i ja "snimila" na Limudu,ali nisam bila sigurna da su to svi delovi...
Dakle ima ih 13...

Cao zene :cao:
Ja ucim i malo sporije i manje citam :(
Procitala sam Muzej nevinosti i nauzivala se i odmah navalila didem u Istanbul :lol:
Mnogo me mrzi sad da pisem o knjizi, jer imam mnogo toga da napisem, al eto, ko vjeruje mom ukusu, tj. ima slican nek uzme da cita :)
Sad citam Komo Srdjana Valjarevica i bas mi prija, mada nije ne znam ni ja koliko dobra, da ne kazem "kvalitetna". Nego, problem je sto on u knjizi samo lencari u toj divoti, a ja kao posle toga da sednem da ucim :mrgreen:
I imam jedan oooogroman problem! Juce sam slucajno otkrila da mi je jedina Laguna na Novom Beogradu na 2minuta od kuce i to peske :sad2: Gotova sam i ja i moj budzet.

Sad me Una preseče ovom ozbiljnom knjigom (koju sam ja pročitala na odmoru i smorila me), a ja se baš spremila da dam svoj doprinos "visokoj" literaturi koju pominjete. Čitala sam, ne tako davno Javne tajne Nore Roberts i nije mi bila loša. Rok zvezda, njegova vanbračna ćerka, nova žena, sin, ubistvo.... tako malo udrobljeno svega i svačega, malo krimić, malo ljubić, ali drži pažnju. Danijelu Stil sam toliko čitala da sam se i sama iznenadila. 8 knjiga u mom tefteru, ali jedan je roman iz 2 dela, tako da je to 7 naslova. Pa šta sad ima da se pravdam, ne bih čitala da mi nije prijalo.
Andjelika je zaista divan prikaz onog vremena, ja sam sa svojih 15-ak ili malo više godina uzivala.... Pozajmila mama od koleginice i to je stajalo na dnu njenog ormana. Onako u roze platnenom povezu i ja sam samo vraćala pročitane i uzimala nove. E sad, koliko delova je bilo, nemam pojma. Puno!

Sinoć sam uzivala na terasi, čitajući Skupljačicu badema. Ali, moram da priznam da nije knjiga bila presudna za uzivanje, nego to što je na terasi bilo svežije i prijatnije nego u stanu. Mnogo likova, prešla sam polovinu, jedva sam ukapirala ko je ko, a stalno se pojavljuju neki novi. A radnje i nema neke. Ali, ajde, daću joj fore do kraja.

Meni se svidela jedna knjiga Danijele Stil, ''Prsten'', davno sam je čitala, možda u 8. razredu. Posle nje sam pokušala još par njih da pročitam, ali sam odustala jer su nezanimljive i nekako jeftine.
Nora Roberts mi nije loša onako u malim dozama, svakih par godina pročitam po jednu knjigu. A o Amandi Kvik sam pisala, čista smejurija :zcepanje:

I imam jedan oooogroman problem! Juce sam slucajno otkrila da mi je jedina Laguna na Novom Beogradu na 2minuta od kuce i to peske :sad2: Gotova sam i ja i moj budzet.

Ohoho, komšinice :D
Tako je i kod mene, ona poslednja kupovina je isključivo posledica nepodnošljive blizine i jednog trenutka intenzivne krize....msm, i dalje imam gomilu nepročitanih knjiga po kući, al' mi je bilo il' da kupim nešto il' dumrem :lol:

I sad baš gledam, ima na Limundu Anđelika 1-7 za 2300din, a to je valjda sve što je kod nas prevedeno....:think:....Uh! :lol:

E ja na Limundu lupila 1-8 za 1200 din. I skoro me zvao taj covek, kaze ima jos jedan komplet ako hocu, a nije me razumeo ja mu rekla da me zove ako bude imao ostatak knjiga iz kompleta...mislim da mu je cena isto 1200 din, ako hoces ttelefon kazi.

Inče, Anđeliku sam čitala kao tinejdžerka, vidim na limundu, reko daj da uzmem da se prisetim, volim tako neke knjige da čitam više puta, i baš mi je tad kada sam prvi put čitala bila super, naročito taj deo na dvoru, pa opisi Versaja, pa sam Pariz stavrno dobro opisano, tu su moja prva ineresovanja za Pariz i počela. Pa o Luju, o tim dešavanjima na dvoru...
I ponesem na more Andjeliku I deo, i smorim se najstrašnije...ipak svako vreme ima svoje...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back