Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joj, ja probala skoro jednu Amandu Kvik, i... ne, ne. Ne volEm ja to. Definitivno.
PS. Odgovo za miss smart i Water: "Nisam citala".

I ja sam skoro...i ne mogu da se setim kako se zove,,, treba a pretrazim po temi, pisala sam negde :D
valjda Dodir opasnosti...ako to nije nesto drugo
Iskreno limunadica je...ali citala sam i mnogo gore

Kako god, samo sam se slatko nasmejala kad sam ih videla na alnarijevom spisku istorijskih knjiga...

Mislim, to sto se radnja ne desava u poslednjih deset godina, nego u 19. veku, ne svrstava je automnatski u istorijsku knjigu, aman :lol:

Kako god, samo sam se slatko nasmejala kad sam ih videla na alnarijevom spisku istorijskih knjiga...

Mislim, to sto se radnja ne desava u poslednjih deset godina, nego u 19. veku, ne svrstava je automnatski u istorijsku knjigu, aman :lol:
Ja pocela neku gde se dvoje sastaju na nekom raskrscu, tako sto su dojahali na nekim besnim konjima (a ne u besnim kolima :lol: ), on je neki lord, ona neka statijaznamsta, pricaju o nekom balu... I eto istorije :lol:

Poslednja izmena:
Nisam pročitala ni jednu knjigu Amande Kvik, Nore Roberts, Danijele Stil... Jesam li mnogo propustila? Kad vidim koje žene iz mog okruženja ih hvale (ograđujem se od foruma, ovde nisam primetila), izgubim volju u startu.

NIsi nista propustila. Danijelu Stil ne volim, osim jedne njene knjige koju sam citala pre desetak godina, jako je cudna u odnosu na ostale i moze da prodje.
Nora Roberts ima jednu staru...Postene iluzije... zanimljiva tema...ostale su mi bzvz.
A Amanda Kvik je tek isprobana... sta da ti kazem...hrabre neobicne dame napredne za svoje vreme i opasni lordovi koji ih izaberu zbog njihove neobicnosti.
Ja se lepo smejala dok sam citala, pa ne mogu da ih bas potpuno otpisem bas zbog toga.

Završila sam Na balu sa kraljem od Rozalind Lejker.
E, dobra je :D

Porodična saga o 4 generacije žena iz nižeg staleža čiji su životi isprepletani sa Versajem i kraljevskim porodicama od Luja XIV do pogubljenja Marije Antoanete. Obimna, 750str, ali teče kao voda 'ladna, stukla sam je onako, bam-bam-bam-bam-gotovo! :D
Mada, kad je u pitanju Francuska kralja Sunca, dvorski život i parisko podzemlje, meni je poseban doživljaj bila i ostala u svemu ostalom drugorazredna Anđelika (starije generacije će se lako setiti). Na balu sa kraljem je tu negde, ali je ipak Anđelika daleko bogatija detaljima, sveobuhvatnija, daje širu sliku epohe. Ali, kao i kod Anđelike, književna vrednost nije bogzna kakva. Prosto prijatno štivo koje se guta sa uživanjem, ali bez posebnog truda. Zato mislim da je pre za pozajmljivanje nego za kupovinu, nisam sigurna da je 1200 dinara za kockanje da li će vam se svideti puno ili malo.

Nisam pročitala ni jednu knjigu Amande Kvik, Nore Roberts, Danijele Stil... Jesam li mnogo propustila? Kad vidim koje žene iz mog okruženja ih hvale (ograđujem se od foruma, ovde nisam primetila), izgubim volju u startu.
Koliko je meni poznato, nista :lol:
Mislim (ovu Amandu Kvik sam citucnula) da su to lagane knjige koje prilice mladjoj populaciji, i to ukoliko ih shvataju kao razbibrigu. Nesto kao mi nekada sto smo citali Mir Jam ilitakonesto.
Ali mislim da mi ne bismo sa tim trebale da gubimo vreme :lol:

PS. Citam Ljubav, itd. - Barns

Koliko je meni poznato, nista :lol:
Mislim (ovu Amandu Kvik sam citucnula) da su to lagane knjige koje prilice mladjoj populaciji, i to ukoliko ih shvataju kao razbibrigu. Nesto kao mi nekada sto smo citali Mir Jam ilitakonesto.
Ali mislim da mi ne bismo sa tim trebale da gubimo vreme :lol:

PS. Citam Ljubav, itd. - Barns

Baš tako....

Završila sam Na balu sa kraljem od Rozalind Lejker.
E, dobra je :D

Porodična saga o 4 generacije žena iz nižeg staleža čiji su životi isprepletani sa Versajem i kraljevskim porodicama od Luja XIV do pogubljenja Marije Antoanete. Obimna, 750str, ali teče kao voda 'ladna, stukla sam je onako, bam-bam-bam-bam-gotovo! :D
Mada, kad je u pitanju Francuska kralja Sunca, dvorski život i parisko podzemlje, meni je poseban doživljaj bila i ostala u svemu ostalom drugorazredna Anđelika (starije generacije će se lako setiti). Na balu sa kraljem je tu negde, ali je ipak Anđelika daleko bogatija detaljima, sveobuhvatnija, daje širu sliku epohe. Ali, kao i kod Anđelike, književna vrednost nije bogzna kakva. Prosto prijatno štivo koje se guta sa uživanjem, ali bez posebnog truda. Zato mislim da je pre za pozajmljivanje nego za kupovinu, nisam sigurna da je 1200 dinara za kockanje da li će vam se svideti puno ili malo.

E pa dobro...pojavice se ona uskoro u biblioteci, a ko nekad budem imala viska para sto da ne.(kao da ce to ikad da se desi :lol:)

Hvala na komentaru i upozorenju...umalo da je kupim :kiss:

Cini mi se da si bese kupila i katarinu, kad procitas, bas da vidimo da li se slazes sa Esterkom u proceni...i dalje me vuce da je kupim, pa cekam jos neciji sud

Kad sam bila mala, to su bile jedine "seksualne" knjige za koje sam znala. Kupovale su uglavnom oficirke.:)
Ja ih otkrila pre par godina, pozajmljivala mi drugarica koja je profesor francuskog....nisam baš primetila da su seksualne, biće da više nisam mala :lol:
Ovako uopšteno, ona mi je u rangu Gričke vještice, ali količina informacija o Francuskoj 17. veka je neverovatna. Koliko god da je u suštini ljubavni roman u nastavcima, meni je bila istorijska poslastica.

:lol:
Ili ih je bilo vise od 7? :think:
Ma ima ih milion, ali nisu sve kod nas prevedene...To je valjda tih 7 koje jesu, Otokar Keršovani 1967.
Sad ću malo da kopam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back