krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Koju knjigu bi ste mi preporucili da procitam za vreme ovih vrelih letnjih dana?
Prođi malo kroz ovu temu, pa sama odluči.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koju knjigu bi ste mi preporucili da procitam za vreme ovih vrelih letnjih dana?
Samo, nemoj pre 15. avgusta da uzimaš. Znaš da nisam tu.![]()
Upravo tako.Prođi malo kroz ovu temu, pa sama odluči.![]()
Tacno sam te zamislilaNe da si me prepala, nego nisam mogla ni da sanjam koliko ljubomore se krije u dnu moje duše.![]()
"Pozdrav, da li bih mogao da mi dodelis reputaciju?
Trebala bi mi!"
Na ovakve PP ne odgovaram i molim vas, ne šaljite mi ih više. Bar dok se elementarno ne opismenite. Hvala.
Dobro, dobro, kad ste radoznale
1.Cudo u Poskokovoj Dragi - Ante Tomic (Vec citam i smejem se)
2.Portret u sepiji - Izabela Aljende (Da nastaivm Kci srece)
3.Treci sektor - Mirjana Djurdjevic (Proverena Mirjana)
4.Seksualni zivot moje ujne - Mejvis Cik (Ovo cemo da vidimo)
5.Kisni paviljon - Vikram Set (Indija mi nije hm... omiljena kao tema, ali videcemo, Dana preporucila)
Ne da si me prepala, nego nisam mogla ni da sanjam koliko ljubomore se krije u dnu moje duše.![]()
"Pozdrav, da li bih mogao da mi dodelis reputaciju?
Trebala bi mi!"
Na ovakve PP ne odgovaram i molim vas, ne šaljite mi ih više. Bar dok se elementarno ne opismenite. Hvala.
Zavisi kome.A ako je gramaticki ispravna ?![]()
4. Cekaj do proleca, Bandini Dzon Fante (Lom). On je kultni americki pisac, kao Selindzer, od kojeg ja ni redak nisam procitala, pa sam resila da se obrazujem. Inace je bio scenarista, duhovit je i poznat po tome sto su njegove knjige citali i oni koji ne citaju previse i oni koji su sladokusci, pa tako opet kao "Lovac u zitu". VidecuEvo da prijavim sta sam ja uzela iz biblioteke (da ne ispadnem najgora od sve dece, ovamo trazim da se popise lepo ulov, a s druge strane ne falim se svojim:
1. Gorepomenuto Cudo u Poskokovoj Dragi - ova nasa sekta postaje cudo
2. Sinovi i planete Klemens J. Zec (Mono i Manjana). Procitala sam super kritiku za tu knjigu, pa hajd da vidim. U pitanju su price o odnosu je l' te, oceva i sinova
3. Premeravanje sveta Danijel Kelman (Dereta). Citala sam njegovu "Ja i Kaminski" koja mi je bila mnogo simpaticna, a ovo mu je jos poznatiji roman pa cu videti. Govori o Humboltu i Gausu i dobu veliki naucnih istrazivanja i razmisljanja i suparnistva i postovanja (nekad sve zajedno)
5. Puna zivota Dzon Fante (Lom). To mi je dala fina teta na pultu jer je upravo neko vratio a nova je a videla je da sam uzela ovu gore pa mi je preporucila a ja rekla "Daj!"
A sto je najgore, sad mi se nista od toga ne cita, nesto sam mrzovoljna po pitanju beletristike, pa uzivam sa cika Brajsonom u Made in America. Negde sam do polovine dosla, pisacu...
A ako je gramaticki ispravna ?![]()
Zavisi kome.Nisam ja baš laka ženska.
![]()
Neko je prozdrljiv u vezi hrane, a neke dve necu da ih imenujem, u vezi ...I ja sam pomislila isto![]()
Jako je rek'o hrana
![]()
O, da!
Fante je odlican.
"Puna zivota" nisam citala. Hvala Dano na inspiraciji.
Bukovski je cenio Fantea i preporucio ga svom izdavacu i na taj nacin popularisao Dzona,
koji nije bio miljenik publike nit' kritike.
Njegove romane su opisivali kao suvise smele.
Stilizovan izraz i pregrst emocija, sazetak Fanteovih dela.
Znate kako kazu, samo ludaci i umetnici mogu dosegnuti kolektivno nesvesno.
Dance, jesi citala Zida?
Kakav nagao prelaz na francusku knjizevnost, ali setih se njega sada.
Ako nisi, moja preporuka za "Kovace laznog novca".
Genijalna karakterizacija likova, punoca i dubina poetike nad kojom se citaoc neretko zamisli.
Andre Zid kaze da u pozadini umetnosti mora lezati neko verovanje mitoloskog tipa, ono koje je ljudima blisko i koje zahteva simbolicku formu prikazivanja.
Inace je roman ideja veoma inspirativan, likovi su ilustracija dela, muzikalizacija romana ostvaruje se kompozicijom, unosenjem diskurzivnih paragrafa.
Devojke drage, dobar dannnnnnnnnnnn
Vidim, cita se punom parom
Nedostajale ste mi..
Pozdrav, ja sma nova![]()
Zovem se Mjuza (verovala ili ne)![]()