Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E baš ti hvala, Dano, na podršci. Da znaš da sam najviše radoznala u pogledu Pamuka. Ja sam čitala samo njegov Novi život i već sam pisala da mi je bila teška i na momente morbidna, ali je se prilično dobro sećam, što sa mnogim knjigama nije slučaj. Ma da, u pravu si, dosta je. Treba malo igrati i karte i tako nešto

:eek:
Kuku meni, juče sam je kupila na Limundu. :(

Ja jos nisam citala "Novi zivot", bio je vec rasprodat kad sam "otkrila" Pamuka, a nikako da nabasam na nju u biblioteci mada znam da imaju (videla sam u katalogu ali me mrzi da je rezervisem pored tolikih drugih knjiga koje su mi na izvolte). Ali jednog dana cu je procitati pa cu da viknem i ja svoje :)

Nasledjeni gubitak-Kiran Desai,dobitnica Bukerove nagrade 2006.

Indija,i sve sto se pod tim podrazumeva;beda,jad,nesreca.....

Puno lepih opisa,svaki za sebe lep ali mi se cini da ih ima previse.Dirljive sudbine likova,pronicljiva zapazanja o funkcionisanju drustva,,posledicama kolonijalizma,savremenom svetu i globalizaciji....

Tokom citanja sam pomislila da se vidi da je mlad pisac,kao da je u jednom delu trebalo da se sve pokaze.Bilo je dosta objasnjavanja ,kao npr.opis trosne kucice,bede,pretrpanost a sin im je skolovan,i onda sledi objasnjavanje te situacije,odricanja itd.,po meni,sasvim suvisno.....

Eto,ja bih je malo skratila i bila bi odlicna (lako je kritikovati tudji rad,postideh se :rumenko:),vredi je procitati i onda ovde,ili kritikovati,ili hvaliti :D

Citala sam je iz dva puta. Prvi put mi nije legla, bila mi je spora i nije mi drzala paznju pa sam je ostavila nakon neke 100.str. Posle jedno dve godine uzmem je ponovo i legne mi ko kec na deset. Tada mi nista nije smetalo, a prvi put jeste. Ne secam se suvisnih opisa, ali se secam tih opisa i zato mi je i bila lepa. Jedino sto mi je nekako tesko padala na dusu, jer je citava atmosfera nekako trosna i zarasla u mahovinu, propala, melanholicna, nemas za sta lepo da se uhvatis. Kao Zola u monsunskom podneblju (ne tematski, samo po atmosferi).
I meni je drago da sam je procitala ali ne bih mogla ponovo

• Podržavam
Reactions: Em.
Citala sam je iz dva puta. Prvi put mi nije legla, bila mi je spora i nije mi drzala paznju pa sam je ostavila nakon neke 100.str. Posle jedno dve godine uzmem je ponovo i legne mi ko kec na deset. Tada mi nista nije smetalo, a prvi put jeste. Ne secam se suvisnih opisa, ali se secam tih opisa i zato mi je i bila lepa. Jedino sto mi je nekako tesko padala na dusu, jer je citava atmosfera nekako trosna i [/B]zarasla u mahovinu, propala, melanholicna, nemas za sta lepo da se uhvatis. Kao Zola u monsunskom podneblju (ne tematski, samo po atmosferi).

Ko Safonova Marina.

Dala mi Dasty Sto od limunovog drveta, pa sad grabim da završim do sutra, jer je iz biblioteke. U pravu je lamar, priče se ne čitaju na brzinu, bolje jedna po jedna. Prekinula sam "Kevina" zbog Barnsa. Barns dođe ko doktor nauka u odnosu na ovo drugo.:)

Dala mi Dasty Sto od limunovog drveta, pa sad grabim da završim do sutra, jer je iz biblioteke. U pravu je lamar, priče se ne čitaju na brzinu, bolje jedna po jedna. Prekinula sam "Kevina" zbog Barnsa. Barns dođe ko doktor nauka u odnosu na ovo drugo.:)

Vidi ti da li mozes da nabavis "Ljubav itd" ali kad se prvo odmoris malo od Barnsa pa se obradujes ovima iz "Troje" kao starim znancima

Hvala, Dano, na preporukama. Onda Svinja ide na spisak i obe Tremejnine i Engleski asasin.
Završila sam Svet posle rođendana, uživala sam čitajući je, iako mi je kraj malo, hm. Za one koji ne znaju, u knjizi se govori o tome kako jedna odluka može da promeni tok sudbine i paralelno teku dve priče glavne junakinje - jedna govori o tome šta bi bilo da je nešto uradila jedne prelomne večeri, a druga o tome kakav bi joj život bio da nije podlegla iskušenju. Uočila sam i grešku u knjizi - glavna junakinja je po majci Ruskinja i odlazi kod nje da proslave Božić (u ruskoj enklavi u Americi), 25. decembra, a Rusi slave Božić isto kad i mi, 7. januara.
Počela sam sinoć Belu kraljicu, obožavam Filipu Gregori :) Možda je trebalo da sačekam da izađe i Crvena kraljica, da čitam jednu za drugom, ali...

Poslednja izmena:
Ne mogu da verujem da su otpisali Hroniku, koja je pri tom, lektira.:think: A poznat mi je tvoj trenutni osećaj. Jednom sam i sama bila akter. :zaljubljena:
Imaju ih u vise primeraka, pa jos od vise izdavaca (hvala bogu sto su otpisali Maticu srpsku a ne Narodnu knj. :) )
I tako ... :)
Pa kazi sta si ulovila! Vidis kako se Rada lepo konkretizuje i u slici i u reci :)
Dobro, dobro, kad ste radoznale :lol:

1.Cudo u Poskokovoj Dragi - Ante Tomic (Vec citam i smejem se)
2.Portret u sepiji - Izabela Aljende (Da nastaivm Kci srece)
3.Treci sektor - Mirjana Djurdjevic (Proverena Mirjana)
4.Seksualni zivot moje ujne - Mejvis Cik (Ovo cemo da vidimo)
5.Kisni paviljon - Vikram Set (Indija mi nije hm... omiljena kao tema, ali videcemo, Dana preporucila :) )

Nasledjeni gubitak-Kiran Desai,dobitnica Bukerove nagrade 2006

Puno lepih opisa,svaki za sebe lep ali mi se cini da ih ima previse

Citala sam je iz dva puta. Prvi put mi nije legla, bila mi je spora i nije mi drzala paznju pa sam je ostavila nakon neke 100.str. Posle jedno dve godine uzmem je ponovo i legne mi ko kec na deset. Tada mi nista nije smetalo, a prvi put jeste. Ne secam se suvisnih opisa, ali se secam tih opisa i zato mi je i bila lepa. Jedino sto mi je nekako tesko padala na dusu, jer je citava atmosfera nekako trosna i zarasla u mahovinu, propala, melanholicna, nemas za sta lepo da se uhvatis. Kao Zola u monsunskom podneblju (ne tematski, samo po atmosferi).

Bas si mi ti lepo pojasnila zasto su mi smetali lepi opisi : pa zato sto je sve vreme opisivala vlagu,maglu,mahovinu i cak je uspela i cvece i leptire tako da opise da im se divis a da te preplavi tuga.....Ako mi nesto nije jasno oko toga zasto mi se nesto ne svidja u knjizi odmah cu da pitam Danu :lol::heart:

Bas si mi ti lepo pojasnila zasto su mi smetali lepi opisi : pa zato sto je sve vreme opisivala vlagu,maglu,mahovinu i cak je uspela i cvece i leptire tako da opise da im se divis a da te preplavi tuga.....Ako mi nesto nije jasno oko toga zasto mi se nesto ne svidja u knjizi odmah cu da pitam Danu :lol::heart:

Jeste :D :heart:
Tako je i meni razjasnila zasto se u Ubistvo s' predumisljajem savrseno preplicu proslo i sadasnje vreme.
A ne, kao u mnogim knjigama sto to smeta ili kvari knjigu.

Imaju ih u vise primeraka, pa jos od vise izdavaca (hvala bogu sto su otpisali Maticu srpsku a ne Narodnu knj. :) )
I tako ... :)

Dobro, dobro, kad ste radoznale :lol:

1.Cudo u Poskokovoj Dragi - Ante Tomic (Vec citam i smejem se)
2.Portret u sepiji - Izabela Aljende (Da nastaivm Kci srece)
3.Treci sektor - Mirjana Djurdjevic (Proverena Mirjana)
4.Seksualni zivot moje ujne - Mejvis Cik (Ovo cemo da vidimo)
5.Kisni paviljon - Vikram Set (Indija mi nije hm... omiljena kao tema, ali videcemo, Dana preporucila :) )

Daj, ne pričaj da je ovo otpisano? :eek:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back