Cru*
Veoma poznat
- Poruka
- 10.148
I ja htedoh da pitam sto nema Ester....nadam se da je sve ok...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I ja htedoh da pitam sto nema Ester....nadam se da je sve ok...
sutra idem u biblioteku
i ima da navučem svašta nešto, za uži period
2o. idem na planinčinu, pa mi treba za tamo...a i treba mi nešto da čitam sad
Zar nije Esterita rekla da ide u neke planine?
I ja ću se krajem nedelje "odjaviti" na neko vreme..Idem na more = da čitamSpisak još nije finiširan, ali danas / sutra će se znati...
Kapija suza je svakako prva.
Da, rekla je.
Ja idem iduće nedelje. Čisto da vas obavestim, da ne brinete.![]()
![]()
Ja sam na moru odavno, zato se slabo i javljamKad se vratim u BG, uzimam nešto s Lagunine akcije, pa mi treba pomoć tj. neki komentar o knjigama koje su me privukle (napišite bilo šta ako ste čitale nešto od ovoga):
''Putovanje kući'' Rouz Tremejn (od nje sam čitala ''Muziku i tišinu'' i svidela mi se)
''Zmijski stub'' Džejson Gudvin
''Kompanija - portret jednog ubice'' Arabela Edž
''Svinja koja bi da bude pojedena'' Džulijan Badžini
''Umetnine i čudesa'' Gregori Norminton
vidim da su neki hvalili Silvu, pa možda uzmem i ''Engleski asasin'' (čini mi se da je ta knjiga vazda na akciji![]()
Ja sam na moru odavno, zato se slabo i javljamKad se vratim u BG, uzimam nešto s Lagunine akcije, pa mi treba pomoć tj. neki komentar o knjigama koje su me privukle (napišite bilo šta ako ste čitale nešto od ovoga):
''Putovanje kući'' Rouz Tremejn (od nje sam čitala ''Muziku i tišinu'' i svidela mi se)
''Zmijski stub'' Džejson Gudvin
''Kompanija - portret jednog ubice'' Arabela Edž
''Svinja koja bi da bude pojedena'' Džulijan Badžini
''Umetnine i čudesa'' Gregori Norminton
vidim da su neki hvalili Silvu, pa možda uzmem i ''Engleski asasin'' (čini mi se da je ta knjiga vazda na akciji![]()
Eeeee, sad znam![]()
Sad znaš.![]()
Auuu, sto je danas bio dobar ulov u biblioteci!
Skoro pa ko ovaj Radin
Kako ih budem redom citala, tako cu vas obavestavati kakve su i koje su
A kao sto znate, pisala sam vec o tome, moja biblioteka poklanja knjige koje otpisuje. Knjige su uvek u sasvim dobrom stanju. Verovatno da one koje nisu u dobrom stanju, rashoduju.
Dakle danas sam dobila moju omiljenu Hroniku palanackog groblja, izdanje Matica srpska iz 1962. god.![]()
Auuu, sto je danas bio dobar ulov u biblioteci!
Skoro pa ko ovaj Radin
Kako ih budem redom citala, tako cu vas obavestavati kakve su i koje su
A kao sto znate, pisala sam vec o tome, moja biblioteka poklanja knjige koje otpisuje. Knjige su uvek u sasvim dobrom stanju. Verovatno da one koje nisu u dobrom stanju, rashoduju.
Dakle danas sam dobila moju omiljenu Hroniku palanackog groblja, izdanje Matica srpska iz 1962. god.![]()
Upadam u pravom trenutku kad se priča o današnjem ulovu. Blago tebi, lamar, kad je bio dobar. Moj je bio razočaravajuće mršav. Samo 4 knjige, a otišla sam po literaturu za odmor. Prvo ja odoh na odmor u subotu, a bibliotekarka od 5. avgusta. Verovatno je neće biti do kraja meseca. Dakle imala sam neki najuži spisak od 14 knjiga i čak nisu ni sve 4 bile sa spiska, nego samo 2, a 2 su stajale na pultu, a znam da su mi na širem spisku.
Jedna je - Skupljačica badema, Simoneta Anjelo Hornbi (Mono i Manjana).
Druga koju sam uzela sa pulta je Muzej nevinosti Orhan Pamuk (Geopoetika). Tu, koliko sam ja pretražujući temu shvatila, niko nije ni čitao. Bila je ne nekoj akciji, pa su je neki pominjali da je na spisku za kupovinu, a Dani je u planu jednog dana da je pročita. Ovo je najobimnija (da ne kažem najdeblja) od te moje 4, a bibliotekarka kaže da je valjda i najobimnije Pamukovo delo, ili najbolje, ili najinteresantnije (to je ipak stvar ukusa), ali nešto naj- jeste, ne znam šta. Uglavnom, pomislila sam da je more pravo mesto i vreme za knjigu tog obima - 600 strana. Malo je teška i nezgodna da se drži dok se leži na plaži i njome zaklanja sunce, a istovremeno čita. Ali, snaći ću se.
Treća je Otadžbina Roberta Herisa (Laguna), po Medinoj preporuci, a ja sve mislim da bi to moglo i mm da se svidi. Mada se on obično opremi ogromnom količinom sudokua.
I četvrta je Ostaci dana Kazuo Išiguro (Dereta), to je Dana preporučivala, ali onako usput jer joj je čini mi se, favorit Ne daj mi nikada da odem istog pisca.
E da vam ispričam i jedno lepo iskustvo sa mora. Jedne godine sasvim nenedano iznajmimo lep apartman kod jednog finog momka u CG... a tamo skoro celo izdanje onih prvih knjiga koje su izdavale Narodna knjiga i Politika. I naravno da nisam čitala ništa što sam ponela, nego od toga, nisam znala šta ću pre.
Ma da, nikad ne znaš ko je s kim. Moja ćerka je pročitala 4. deo, pa je meni sad dozvolila da čitam 3. jer ne smem da je preteknem. I sva je oduševeljena što ja to čitam. A mene sramota u autobusu, šta će pomisliti ljudi matora pa čita tinejdž literaturu, ako uopšte neko zna za to. A super su knjižice za bus, tanke, lagane, velika slova, nikakav sadržaj... jedino što mora da se prati ko je s kim raskinuo, a koga smuvao ili kako se to sad kaže
Ma da, nikad ne znaš ko je s kim. Moja ćerka je pročitala 4. deo, pa je meni sad dozvolila da čitam 3. jer ne smem da je preteknem. I sva je oduševeljena što ja to čitam. A mene sramota u autobusu, šta će pomisliti ljudi matora pa čita tinejdž literaturu, ako uopšte neko zna za to. A super su knjižice za bus, tanke, lagane, velika slova, nikakav sadržaj... jedino što mora da se prati ko je s kim raskinuo, a koga smuvao ili kako se to sad kaže