Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dasty, Kako ti to: "Tek sad sam pročitala Moramo da razgovaramo o Kevinu"? :think:
A utisci... bar na pola strane? :D
Stvarno, jel ti se dopala?:)

PS.Kakav dobar ulov u biblioteciiii :zaljubljena:

Dopala mi se ali me nije oduševila.Možda ja nisam od tih žena kakva je glavna junakinja knjige.Postoje neke stvari preko kojih ja ne bih prešla, ali to sam ja, možda sam je zato tako doživela.

Volela bih da spomenem koji su to delovi, ali neće biti interesantno zbog onih koje nisu čitale. Svidja mi se sarkazam koji je prožet kroz knjigu.

ps. I nadala sam se da ces izvuci tasnice na Medin izazov :lol:

Tek sam sad videla tasnice,ne treba tebe braniti,ide to tebi.... :D
Ih, dok je meni mojih tasnica :manikir:

Samo da znate, kada sam bila mala (a to je bilo daaaaavno), imala sam bas ovakvu crvenu tasnicu :heart:, samo sa duzim kaisem, pa se nosila na rame, a ne u ruci :D
Msm, mogla sam bolje da zamahnem :mrgreen:

Poslednja izmena:
Dopala mi se ali me nije oduševila.Možda ja nisam od tih žena kakva je glavna junakinja knjige.Postoje neke stvari preko kojih ja ne bih prešla, ali to sam ja, možda sam je zato tako doživela.

Volela bih da spomenem koji su to delovi, ali neće biti interesantno zbog onih koje nisu čitale. Svidja mi se sarkazam koji je prožet kroz knjigu.
Hvala Dasty :hvala:
Meni je na spisku, videcu kako ce na mene da deluje :)

Mozda je i meni tako sto se tice starinske i sporovozne literature. Evo u ovih poslednjih mesec dana ili koliko citala sam sve ono sto je starije ali razbija u dusu, sve vreme ti knedla u grlu: price Bore Stankovica (ko posle njih normalan ostaje, bez knedle, taj nije normalan, npr. "Uvela ruza" ili "U noci" - jedna od mojih omiljenih ikada), price Ive Andrica u zbirci Price o deci, Dereta objavila. Kakva divna slika decjeg ali u stvari odraslog mikrokosmosa, malih i velikih briga. Vidi se da je pisao neko ko nije imao decu, to je starmali pogled na svet, ali opet je tako tanano izveden da se takodje vidi da je pisao neko ko tako detaljno i pazljivo i pronicljivo gleda svet i ljude. Ali opet onaj problem sa knedlom, a jos jace izrazen u zbirci Zenske price, isto Dereta, e tu zbirku nisam zavrsila, nisam imala snage.
Sve te price sam citala i ranije, neke vise puta, u razlicitim fazama zivota ali sad sam, ko sto Lamar rece, bila na ivici zivaca pa pozelela ponovo nesto tako. I upropasti me nacisto...
Jao Dance, cim sam procitala "Uvela ruza", gotovo, dusa me vec zabolela. Meni je Stankovic bas takav. A te pripovetke "U noci", nesto ne mogu da se setim... hm moram da pogledam imam li je u svom vlasnistvu :think:

Koliko ti raznovrsne stvri citas, to je zapanjujuce :eek:

:D

mir trenutno ne znam gde da stavim ovo pitanje hteo sam sa pitam sledece da li moze neko da mi kaze spisak knjiga iz biblioteke novosti izdavale su se uz vecernje novosti 2004 godine ne mogu da ndjem spisak svih kjniga hvala unapred i izvinjavam se sto nisam koristio zarez i tacku:))

:cmok2: svim devojcicama sa torbicama i bez njih!

Evo i mene posle duzeg vremena, ciala sam vas povremeno a i po neku knjigu
Ljosine Avanture su mi se dopale ali ne i odusevile,
Peto dete Lesingove mi je ok ali me ne vuce da procitam i nastavak.
Sad citam Belog tigra/Aravind Adiga a ceka me Slepi ubica i Malo ostrvo al to cu da nosim na more ( vidim da preporucujete kao dobru knjigu za odmor ):bye:

Danima isčitavam temu i pravim spiskove knjiga koje ću da ponesem na more i onda sad tamo na temi Podrška na dijeti zaključim da u stvari treba da izaberem neke dosadne knjige, jer kad su zanimljive, onda samo zabodem nos u knjigu i ne radi mi se ništa drugo, a treba da plivam što više. Ali ima vremena i van plaže da se dosta čita.

Danima isčitavam temu i pravim spiskove knjiga koje ću da ponesem na more i onda sad tamo na temi Podrška na dijeti zaključim da u stvari treba da izaberem neke dosadne knjige, jer kad su zanimljive, onda samo zabodem nos u knjigu i ne radi mi se ništa drugo, a treba da plivam što više. Ali ima vremena i van plaže da se dosta čita.

Ali Bi draga, pa odmor i sluzi da zabijes nos u knjige! Nakon sto izadjes iz vode narafski... Uzmes neke debele i slasne, i onda moras da napravis pauzu za kupanje, A sve ostalo mozes uz knjige - koktel sa kisobrancicem, lezaljke, dremkanje, uspavljivanje, budjenje... :) Poslusaj reci prave zavisnice :lol:
A i moram da te podsetim da si ti vise puta rekla da je zivot previse kratak da se procitaju sve dobre knjige tako da nema svrhe gubiti vreme s dosadnim

:):D vidi, vidi, postala sam autoritet koji se citira. :rtfm:
Ima vremena na odmoru za sve. Nema posla, nema interneta, na kome, koliko god da je dragocen, ipak i izgubimo previše vremena koje može da se iskoristi za čitanje.:ajmo:

Pročitala sam Kain i Avelj Džefri Arčera. Narodna Knjiga 1997. Pravi američki roman (iako je pisac britanac), dušu dao da se po njemu napravi serija. A možda je i napravljena. Dva dečaka rodjena istog dana, prvi kao vanbračno dete poljskog barona, drugi u bogatoj bankarskoj porodici. Prvi proživljava nemačku okupaciju, rusko "oslobodjenje", logor iz koga beži i posle mnogo godina i peripetija stiže u Ameriku i ostvaruje američki san, postaje vlasnik lanca hotela. Drugi ima sve na tacni, završava najprestižnije škole, nasleđuje oca u banci. Putevi im se nekoliko puta prepliću ...
Baš mi je legla. Imala sam vremena, pa sam je relativno brzo pročitala, zanimljivo pisana, vuče da se sazna šta je bilo dalje. Mislim, nije to neka kvalitetna književnost, ali sam uživala u čitanju

Pročitala sam Kain i Avelj Džefri Arčera. Narodna Knjiga 1997. Pravi američki roman (iako je pisac britanac), dušu dao da se po njemu napravi serija. A možda je i napravljena. Dva dečaka rodjena istog dana, prvi kao vanbračno dete poljskog barona, drugi u bogatoj bankarskoj porodici. Prvi proživljava nemačku okupaciju, rusko "oslobodjenje", logor iz koga beži i posle mnogo godina i peripetija stiže u Ameriku i ostvaruje američki san, postaje vlasnik lanca hotela. Drugi ima sve na tacni, završava najprestižnije škole, nasleđuje oca u banci. Putevi im se nekoliko puta prepliću ...
Baš mi je legla. Imala sam vremena, pa sam je relativno brzo pročitala, zanimljivo pisana, vuče da se sazna šta je bilo dalje. Mislim, nije to neka kvalitetna književnost, ali sam uživala u čitanju

Vidiš, ja sam imala utisak da taj Arčer piše neke krimiće, istorijske trilere i sl. Valjda zato što taj deo njegovog opusa objavljuje Laguna. Nisam ni znala da ga je Narodna knjiga objavila pre toga. Zvuči zanimljivo. Taj mit o Kainu i Avelju se više puta "prepričavao" kroz književnost. Sećam se kako sam na moru posle 2.god srednje bukvalno progutala "Istočno od raja" Stajnbeka. Tu je isto ta priča o Kainu i Avelju data, samo što to ne mora da se zna, mislim ko ne prepozna ne umanjuje mu doživljaj knjige. Često se pitam kako bih sad gledala na te neke knjige koje su me oduševljavale u srednjoj školi. Mislim da ću procenu klasika ostaviti za penziju, sad ne mogu ni ovu savremenu da ispratim :)

Čitala sam tog ''Kaina i Avelja'' u srednjoj školi i svidela mi se knjiga. Nije za Nobela :D, ali je zanimljiva, pogotovo što ovde braća imaju na neki način obrnute uloge u odnosu na one iz Biblije. Ima i nešto slično kod Lagune, ''Adamovi sinovi'', isto o 2 dečaka kojima se prepliću životi i koji se istovremeno i vole i mrze.
Od novijih knjiga sam nedavno pročitala pročitala ''Princezu iz senke'' Indu Sundaresan - lepa je, volim taj duh Indije kojim odišu njene knjige. Trenutno čitam ''Svet posle rođendana'' Lajonel Šrajver, na polovini sam, zasad mi se sviđa. ''Bela kraljica'' je sledeća na polici, čeka.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back