Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dragi je danas dobio mail sledeće sadržine:

"Mooooooolim te, u povratku, svrati do Lagune - akcija je......i da, i knjiga nedelje"...I spisak.
Jadan, već zna šta to znači...il' da ode ili rat!

Spisak je sledeći:

Knjiga nedelje - Bela kraljica ( nisam primetila, je l' još glasaju na FB koja će knjiga biti knjiga nedelje?)

Prva četvorka:
Letnjikovac - od objavljivanja je, ne znam tačno iz kog razloga, baš želim
Grad lopova - deluje mi kao da ima materijala da budel lepa priča...tj. ja sam tako sebe ubedila
Memoari Pere Bogalja - volim Selenića, a ovu nemam
Nemrtva i neudata - pa mislim, znam šta ćete reći....ali dobra je ideja, pa rekoh...a na akciji je...ovaj...što da ne...svašta smo čitale...

Druga četvorka.
Palata rajskog zadovoljstva 1 i 2 - stalno je merkam i nikad nisam sigurna, konsultovala sam i vas ovde, pisala je danasc80
Sveta glad - pominjano ovde, merkam je od prve akcije , deluje mi kvalitetno, pa hajde...
Modiskinja - kad sam već propustila Gradonačelnikovu kći - negde očekujem duh Italije kao u filmu Amakord....pa šta bude...

Imam plan i za treću četvorku,ali mislim da bi šiznuo da sam mu pomenula....

Poslednja izmena:
Ovom brzinom citam
smilie_tier_297.gif

Srecom te knjiga ima samo 500 strana :mrgreen:

PS. Citam Pola zutog sunca, dobra je, al' sam ja spora.
Djurdjevicku, Cuvari svetinja, odustala. Posle 20-ak strana. Nije mi legla.

‚dobro je ako pročitam troje novina za tri dana....mada nešto se ne sjećam ni to da mi se desilo

Moze, moze, 3 za 3 npr Mir jam, one tanje, Agata Kristi i sl. Djirdjevicka mi ne lezi, pa mi ne upada u tu kombinaciju.

Inace zene da prijavim da sam iskukala rekreativni odmor, tako da odoh u banju sutra na 7 dana. Vodim i dete.
Pun pansion, bazen i knjiga i nista mi vise ne treba.:D

Jos nisam pocela da se pakujem, jurcala ceo dan, te po vaucer, te da kupim gluposti koje mi fale, a moram prvo da vidim koje knjige cu da ponesem :think:

i, maloprije, pošto sam sve sredila kako bog zapovijeda
vraćam neku zdjelu punu soli na policu
i kao da je vraća tuđa ruka, iskliznu mi i ode sve po kuhinji sa visine od metar i po
što sam se obradovala
to baš volim

jedino što je valjalo u svom tom lijepom dešavanju je to što je bila ona krupna morska so..pa nisam čistila sat, nego pola sata

ovo baš nema veze sa knjigama, ali je meni poremetilo koncepciju, jer sam htjela još odavno da se pohvalim da sam danas završila Poslednji anđeo

elem, Poslednji anđeo
nakon početnog šoka o vatri i paljenju, koji je, još jednom da ponovim, meni najrealističniji opis patnje i ludila do sada pročitan
nastavila se jedna priča u kojoj je utkano još nekoliko
i mnogo ljubavi koja provejava
i nekog posebnog humora i topline
i sirovosti i eksplozivnosti

jako, jako mi se dopala...pogotovo što je nešto potpuno drugačije
dakle, za preporuku ALI, UPOZORENJE
nije za one koji imaju slab želudac

Ja cu na more pocetkom avgusta, odvojila sam nesto "lakse" (mada me svrbe "ruke" i sad), izmedju ostalih- "Skrivena namera" od Sajmona Lelika...
Zasto je , jednog vrelog letnjeg dana profesor usao u sklosku zgradu i poceo da puca nasumice, ubivsi troje ucenika svog kolegu pa sebe? Zasto se od mlade inspektorke trazi da slucaj bude zavrsen sto pre? Uostalom, sta je navelo mladog nastavnika veoma blage naravi da pocini takav zlocin? Sklapanjem kockica od svega sto je cula, na videlo ce isplivati veoma ruzna i slozena prica o zlostavljanju, mesecima pred pucnjavu...Ko, kako, zasto?
Obecava, pitka, citka, britka -238.stranica:)

Za nepopravljive romanticare:)

Kad sam bila devojcurak, veoma sam volela Zen Greja, ne bih sad da razglabam zasto ne klasike (u tom uzrastu?) i procitala sam sve sto je napisao, ali sve...
Ipak u secanju mi je ostala knjiga "Sjaj zapadnih zvezda", procitala sam je u jednom dahu, i ponovo, i godinama kasnije ponovo (nista nije izgubila od svog sjaja i sad u 33. godine) a secam se kraja od kojeg srce tako treperi- i sad:) Da li sanjamo i onda kad su snovi sledjenji pejzazi medju kojima samo blesti jedna jedina oaza srece i radosti,i da li je to sanjanje ono sto nas odrzava u zivotu dok krcimo put u cesto neprijateljskim predelima, ja bih rekla-da!
Stotinu puta procitam negde kako citaju samo klasike (u redu, ko ih ne cita nije nista ni procitao), ali treba znati da kad pogadjas samo metu, promasis sve ostalo, a kad prstanes da sanjas- umires, makar koliko bio ziv i hitar, brz, vredan?
Predivna, predivna knjiga pomalo zaboravljenog Greja
0201315-b.jpg

Memoari Pere Bogalja

I sam pocetak je bio dobar,ali je tokom citanja postajala sve bolja i bolja.....:worth:

Vise tema je obradio,svaka dobra na svoj nacin ,ali slika porodice;medjusobni odnosi,nivo komunikacije,emocije....:eek:

I mene zasvrbe prsti kad god ga neko pomene, al' se odmah setim kako sam se osećala kad sam završila....sećate se, ja sam pročitala Selenića tek sada, ovo kad ga je Laguna izdala, i to sve što su izbacili, zaredom....bum, bum, bum...overdozirala sam tada.
Više me mami Biljin Grej, ćale ima sve od njega, ebemligakoliko kompleta, ja sam nekad davno nešto od toga i čitala, ali mi se nije "primio" u tom uzrastu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back