Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne pričaj da se rashlađuješ u lavoru?:eek:

:hahaha:

pored tolike vode na 1oo metara od mene, ne treba mi :mrgreen:

i što sam primjetila ove godine
jako malo ljudi čitaju na plaži
ako ima knjigu, onda je rus ili ruskinja

čak ni novine ne čitaju

samo bleje
ili, kao neka četvorka danas, usta ne zaklapaju..još neki jezik, meni nepoznat..dal' rumunski...sve puca po ušima

:hahaha:

pored tolike vode na 1oo metara od mene, ne treba mi :mrgreen:

i što sam primjetila ove godine
jako malo ljudi čitaju na plaži
ako ima knjigu, onda je rus ili ruskinja

čak ni novine ne čitaju

samo bleje
ili, kao neka četvorka danas, usta ne zaklapaju..još neki jezik, meni nepoznat..dal' rumunski...sve puca po ušima

Isto je i kod mene. Buljuk komšija celo posle podne bleji i urla ispred zgrade, čekam da se raziđu pa da izađem na terasu ko čovek (tj. žena :)) s knjigom. Zaboravila sam već o čemu se radi kolko je dugo nisam otvarala. :rumenko: :)

Moja majka je jednom (na otplatu, valjda) kupila sabrana dela Eriha Marie Remarka, i ja sam ih sve procitala (stavise, ja sam ih dobila od nje na poklon) i ne znam ko nije citao Trijumfalnu kapiju, Tri ratna druga, Nebo nema miljenike, Beli obelisk, Noc u Lisabonu....itd.idt.
Medjutim, postoji jedna koja toliko dira u dusu, koja je toliko potresna da se nikad ne zaboravlja (i ne treba)- ISKRA ZIVOTA! Sudbina zatocenika u jednom od brojih logora smrti u Namckoj (i945.), i kraj od koje zastaje dah(iskra vec skoro ugasenog zivota -zajsace, ipak) i placete kao kisa

..Znam da mnogi nemaju stomak za takve stvari (mada, koliko se moglo ocekivati, nema previse mucncih scena, sve postoji i sve je u nagovestaju i sve se dogadja, da) ali trebalo je izdrzati tamo biti, citati o tome je ipak lakse, humano - na kraju krajeva. Za neke hladnije dane kad vam ne treba uslovno receno razbibriga, procitajte, od srca preporucujem:
P.S. Inace ja imam komplet(bas ovakav ) u crvenom tvrdom povezu sa "zlatnim" ugraviranim slovima(sto se da videti iz pilozenog).... neprocenjivo blago...
slika-Iskra-zivota-Erih-Maria-Remark-399648x640.jpg

Poslednja izmena:
E pa završila sam sinoć Zimski dvorac
Prijala mi je.Žao mi je što sam je zbog obaveza tako otegla.
Moj se utisak razlikuje od utiska MojeMilice.Sve vreme sam uživala u priči, nisam očekivala nikakvu veeeeliku tajnu, jer se sve vreme naslućuje o čemu je reč
( malo me je zbunila u svom komentaru knjige, pa sam pomsilila da sam možda nešto propustila zbog toliko puta prekidanog čitanja).
Zaista sam uživala u atmosferi Rusije, dvora, zime, klizanja..... - e sad, da l' sam ja pristrasna zbog svog porekla, i vremena o kojem sam slušala kao dete, ne znam.....Ima tu malo i o Parizu iz kojeg sam se nedavno vratila, pa me je i to kupilo...Sve u svemu, meni je legla.

Na kraju mi je zasmetao jedan malecni segment - neću otkrivati zbog onih koji možda nameravaju da pročitaju,ali to nije pokvarilo sveopšti utisak.Mislim da se autor time poslužio u nameri da emotivno "pojača" završnicu.Po meni bespotrebno.

Elem, priča je o seoskom dečaku koji spletom okolnosti dolazi na dvor Romanovih, kao telohranitelj carevića Alekseja, uponaje svet sasvim drugačiji od onog koji je do tada poznavao.Zabranjena ljubav,sjaj i razvrat,dok rat besni na frontovima.A zatim revolucija.Istovremeno, priča prati njegov život ruskog emigranta u Evropi...narator je on sam u poznim godinama života.

Au od kada se nisam ovde javljala...
Posto sam u 9.mesecu imam malo vise vremena za citanje.
Sinoc sam zavrsila Bibliju otrovne masline i svidela mi se.

Ne mogu da se odlučim da l' joj je Biblija bolja ili Bujno leto. Čitam njenu Lakunu, ali slabo mi drži pažnju. Baš mi je žao što mi vrućina kvari "ugođaj". Ne volim da seckam ovoliko.

Ja sam valjda jedina dijabola koja na 40 stepeni ide da kupuje knjige i to u podne :roll:
Tako sam danas sa Nbgd zapucala u centar da u Delfiju podignem knjige sa akcije koje sam narucila.
Dal treba da vam kazem da sam se istopila, pola me nema!! :dash:

Ovog leta samo tralalajke citam.
Tako sam resila.
I u to ime poslednjih dana pazarila sam ih cak 6.

- Letnjikovac
- Nocni razgovori
- Nemrtva i neudata
- Pruzi mi priliku
- Mesecari iz marguma
- Volim Holivud

Idem na more na 12 dana...valjda ce da bude dosta :zcepanje:

Evo javlja se jedna od zavisnica...
Ako sam dobro shvatila, prvu knjigu kupujem po ovoj sniženoj ( crvenoj) ceni,a onda mi je druga 50% jeftinija....ili?
Bože,a još nisam ni videla šta je ponudjeno...stvarno sam dotakla dno...

Evo javlja se jedna od zavisnica...
Ako sam dobro shvatila, prvu knjigu kupujem po ovoj sniženoj ( crvenoj) ceni,a onda mi je druga 50% jeftinija....ili?
Bože,a još nisam ni videla šta je ponudjeno...stvarno sam dotakla dno...
Ne, dušo. Probala sam sad da stavim u korpu. Jedna je po sniženoj, toj ceni, a dve su po (100 + 50)%.

Pretpostavila sam da je ovo za "nečlanove".... nema povoljnije od ove od 4 knjige za 999,00 rsd - ta mi je omiljena...
Ovu preskačem...
Da i ja jednom preskočim neku akciju....
Hvala Rado na praciznoj računici...

Poslednja izmena:
:) sta ti je matematicarka ne mogu da je prevare pa to ti je.

Ja gnjavim neku knjigu 'Ciao, America!", na momente zabavno stivo. Slicno je jednoj Brajsonovoj knjizi kad se on vraca u Ameriku, malo me slicne teme dave.

Čitam ja tako temu (to čitam redovno, Avanture nevaljale devojčice malo sporije) i vidim da je Mirka postavila link za novu akciju, pa tako odem na link pa gledam šta ima... Vidim Ivana Stanković skupa, kad ono 344 strane, svaka čast... mislim, raspisala se ženska. Kolio znam, niko ovde nije čitao. Ali nisam to htela da kažem, to onako usput. A vidim ima i Megi O'Farel Ruka koja je prva držala moju. Pa htedoh da pitam jel tužna kao i Kada si otišao. Onda pretržim temu, pa vidim da je Dana pisala o njoj, ali na kraju nisam shvatila jel tužna. Upozorila je da nije za Mirku zbog neke sitne dece i bila je, kako sam ja shvatila, malo razočarana. E sad posle ovolikog i videćete besmislenog uvoda, moje pitanje je u stvari Gde je Dana?
Jel ona najavila neko otsustvo, a meni promaklo. Nemoguće da ništa ne čita. Da je nismo nešto naljutili ili uvredili?! :zag: da se nije pofajtala s nekim (gde su one s tašnicama?)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back