krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Ma, kakva penzija. Odmor ti treba.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Slušam Zdravka i mlatim praznu slamu po forumu.
O kakvoj akciji pričaš?
Ma, kakva penzija. Odmor ti treba.![]()

e pa i mi preziveli prijemni
vrucinu u fiskulturnoj sali od koje se padalo u neosvest
nisam zadovoljna, ne mogu da shvatim da je 180-23 mom sinu 77, ali sta je tu je
i tako
inace pod teskim sam utiskom knjige MORAMO DA RAYGOVARAMO O KEVINU
malo je reci da sam odusevljena, ygromljena. smozdena, uzasnuta, povredjena u isti mah
knjiga me je naterala da doooobro promislim o sebi kao roditelju
i mozda bi svi parovi pre no sto postanu roditelji trebalo da procitaju knjigu
danas u biblioteci iskazem misljenje o knjizi te na preporuku bibliotekarke koja je imala isto misljenje o Moramo da raygovaramo....
preporuci mi dete zvano to
i evo citam
i zaboravila sa na svet oko sebe
uzasnuta sam
ali ne mogu da odustanem
i sigurna sma da cu makar za mrvicu biti bolji roditelj pose ovih knjiga
E tu knjigu vec dva puta uzimam u ruke u knjizari starinarnici, pa vratim na policu, cini mi se da je bas teska i uzasna.
Nego procitala sam Tajni zapis, a odmah posle toga i Nestajanje Esmi Lenoks. Teme u oba romana su vrlo slicne (zene decenijama zatvorene u ludnici a bez medicinskog razloga), napisane u razmaku od par godina. To sve nije bilo tako davno (posle drugog svetskog rata), strasno koliko su zene do skoro bile nezasticene da je samo odluka oca/muza/svestenika (muskarca) bila dovoljna da unisti neciji zivot. U sred Evrope i ne tako davno.
inace pod teskim sam utiskom knjige MORAMO DA RAYGOVARAMO O KEVINU
malo je reci da sam odusevljena, ygromljena. smozdena, uzasnuta, povredjena u isti mah
knjiga me je naterala da doooobro promislim o sebi kao roditelju
i mozda bi svi parovi pre no sto postanu roditelji trebalo da procitaju knjigu
danas u biblioteci iskazem misljenje o knjizi te na preporuku bibliotekarke koja je imala isto misljenje o Moramo da raygovaramo....
preporuci mi dete zvano to
i evo citam
i zaboravila sa na svet oko sebe
uzasnuta sam
ali ne mogu da odustanem
i sigurna sma da cu makar za mrvicu biti bolji roditelj pose ovih knjiga
Mileva, ima i nastavak, Izgubljeni dečak. Ako nema u biblioteci, ja ću da ti dam. To je drugi deo njegove autobiografije. Ako sam dobro shvatila, treći deo još uvek nije preveden kod nas.
A što se prijemnog tiče, navikla sam ja da je najboljim učenicima 2 x 6 = 18. Jednom je juče, na prijemnom 5 x 6 ispalo 25 (u pitanju je bila površina kvadrata stranice 5). Ipak su oni pod stresom. Znaš i sama da ima dovoljno slobodnih mesta za sve, ne brini.
![]()
Da l' da počnem Kevina, ili prvo da vidim ova nimfomanka šta je pisala u svom dnevniku?Sigurno je ovo drugo zanimljivije.
A ima i Zdravkov koncert.![]()
Ovo za "Kevina" od reci do reci potpisujem. Moj decko i ja i dalje cesto pricamo o nekom od aspekta te knjige, i mislim da je super kad je procita par (bracni ili vanbracni, nebitno). Preporucivali smo je i svim nasim prijateljima - oni koji su je procitali bili su odusevljeni a bilo je i onih koji u startu nisu hteli da je citaju.
Ipak, ne bih mogla uopste da je uporedim s "Decakom zvanim To". Ova druga je fokusirana samo na jednu pricu koju iznova i iznova plasira, toliko da si potresen, bude ti muka, a ja sam na kraju bila i smorena (tj.umorena); ima za cilj da dokumentovano skrene paznju na tu temu zlostavljanja, i to cini vrlo ekstremno.
"Moramo da razgovaramo o Kevinu" mene odusevljava sto pokriva mnogo tema o kojima svako moze na svoj nacin da se zapita (od odnosa roditelj-dete, cak i roditelj(i)-nerodjeno dete, preko musko-zenskih odnosa, savremene americke kulture, odnosa Amerika-ostali, do najintimnijih psiholoskih pitanja koje svi kad-tad sebi postavljamo - sta zaista zelim, kakva sam ja zaista kao osoba a kakvim zelim sebe da predstavim i sl). To je za mene najbriljantniji aspekt "Kevina" i zbog toga je to jedna od najboljih savremenih knjiga koje sam procitala u poslednjih 10 godina. Prevazilazi okvir svoje zadate tematike.
a za večeras ili naredne dane nešto vrlo vrlo lako - bar premasaadržaju na koricama - Dublje ispod pokrivača
Moram malo da se odmorim...

Vidim ja da ti muž dežura?![]()
![]()
hahaha, baš ste blesave... Mileva, obe knjige za jednu noć! Vau! Ja od vremena U potpalublju (Vladimir Arsenijević) nisam pročitala knjigu za noć. Ta mi je knjiga baš legla po svemu u tom momentu. A sećam se te noći bolje nego tri-ćetiri unazad kad ćera nije mogla da spava pred maturski. Tad je imala mesec dana. Mučili je grčevi, a mene zub. I u svim tim bolovima i kenjkanju i plakanju (i njenom i mom) ja u potpalublju.
Pre toga sam samo Mir-Jam čitala tako. Završim oko pet-šest ujutru, isplačem se i onda u pola 8 u školu. Na šta li sam ličila i šta su mislili o meni.
A Kevin je posle svih ovih postova izbio na prvo mesto spiska za čitanje.
Moj covek! Ista prica, 7.razred 
sretni narod vikendom uživa, a ja se slomih
ne stižem da čitam od akcijašenja
Ester, vodi racuan kada pre Radom upotrebljavas rec "akcija".Slušam Zdravka i mlatim praznu slamu po forumu.
O kakvoj akciji pričaš?

)Radije bih preporucila Ne daj mi nikad da odem Kazua Isigura (Plato) koja donekle govori o slicnim stvarima ali na jedan duboko ljudski i emotivni nacin kkoji ne moze da ostavi ravnodusnim i time i ostavlja jaci utisak. "Sluskinju" zelim da zaboravim, zarad svog mirnog sna. Isigurovu knjigu ne zelim nikad da zaboravim jer me je naterala da se razmisljam o tome sta je tacno to sto nas cini ljudima i da negujem to, nekako budi najpozitivnije u ljudima. A i mnogo je lepo napisana, ali ja volim Isigurov stil.Daklem, procitala sam Sluskinjinu pricu Margaret Atvud (Laguna). Ko mi ju je preporucio..... uh.... nema tih reci! Nema ni smajlija koji mogu da opisu (zamislite to!)
Prvo, procitala sam je za dan - ne moze da se ostavi. Drugo, ostavlja citaoca za sve vreme citanja a i nakon citanja u mesavini snaznih i potpuno razlicitih osecanja spetljanih u klupko - bizarna radoznalost, mucnina, tuga, bes. Ne znam sta mi je od toga jace, valjda sve podjednako.
Jedno je sigurno: jeste jaka knjiga, mislim da je i korisno procitati, ali svakako mi nece biti jedna od omiljenih.
Takodje, ima tu i dosta nelogicnosti, valjda u zelji da se jasno izvuce poenta, a takodje citava prica je napravljena tako da citaoca udaljava od bilo kakvog vezivanja za likove sto rezultira izvesnom distanciranoscu (kad bolje razmislim, mozda je to tako i namerno uradjeno. Oni koji su citali razumece zasto to kazem).
Margaretino cu sledece da citam samo ove "realisticne" (Alijas Grejs ili Macije oko), ali ni to odmah.