Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
al je ovde bilo veselo večeras. Ja pročitala Đurđevićku Čim preživim ovaj roman i odlično se zabavila. Sve sam se smejala na momente skoro naglas onako u autobusu.

Inspektorka Hari treba da se operiše
smilie_krank_093.gif
[/url]
a neko ubija doktore u bolnici

:) Trebalo mi je dva sata da napravim ovaj post ;)

al je ovde bilo veselo večeras. Ja pročitala Đurđevićku Čim preživim ovaj roman i odlično se zabavila. Sve sam se smejala na momente skoro naglas onako u autobusu.

Inspektorka Hari treba da se operiše
smilie_krank_093.gif
[/url]
a neko ubija doktore u bolnici

:) Trebalo mi je dva sata da napravim ovaj post ;)
Jao Bi, sto ti je lep strip :zaljubljena:
Vidi se da ti je profesija nesto-u-tom-stilu :rtfm:

A post si poslala u 00:00 :sad2:

PS. Mrzelo me da trazim ove nove smajlije :)

Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii šta sam sve propustila sinoć!!!
A ja sredjivala kuću za sutrašnji jubilarni rodjendan mog dragog, dok ste se vi ovde provodile...eh...Uvek propustim glavnu zabavu...
Nema veze, neće ni mene biti 12-ak dana, pa će vam biti žao....

da unesem malo ozbiljnosti u ovu temu
(ko če ako ja neću)

elem..završila sam ljubavničku sobu...ups..."Soba ljubavnika"..i neka sam je završila
pisana je nekako do zla boga melanholično, tačno sam znala od početka da če nešto da se desi, i da će zbog toga da pate i tako to
nije loša..onako..
jedna jako, jako dobra rečenica iz knjige .."kako zaboravljamokoliko je teško zaboraviti"
ako ništa drugo, valjala je zbog te rečenice

i sad prelazim na Ugrešićku

Čeznem za nekom dobrom, slojevitom knjigom. U poslednje vreme sve čitam neke trilere pa sam se zasitila. I ovi Rimljani (Fortunini miljenici) što sad čitam su mi dosadili, a tek sam na prvoj od 3 knjige. Izgleda da ću ipak morati u biblioteku.

Znači, Soba ljubavnika je onako (u smislu ok, ali ne za kupovinu)

Kakva je pita od ljuske krompira? :confused:
Pretpostavljam da je fikcija.
To je u nedostatku putera, brašna i šećera "pita od kuvanog gnječenog krompira, malo soka od repe da zasladi, i ljuske od krompira umesto kore od testa". Šta ćeš, ratno stanje.

E bas mi je drago sto sam te navela na greh zvani ULJKIPLJ.
A bukvalno posle 20-te strane pocinje da bude tako lepa :zaljubljena:
Evo i ja imam omiljenu recenicu iz ove knjige:
“Citanje dobrih knjiga, upropasti ti uzivanciju u losim knjigama”.

ULJKIPLJ=Udruzenje LJubitelja Knjiga I Pite LJuskuse
A ono sto Google ne zna, ima ko zna. :zper:
:zcepanje:

Kako sam bila srećna kad sam malopre u busu naišla na tvoju omiljenu rečenicu. :zaljubljena: Je l' se ne ljutiš da bude i moja omiljena?;) Za sada.:D

Lamar hvala :zag:

Mada sam to od vas iskamčila pa mi nije toiko slatko :lol:

Inače knjigu "Senke vetra" ne pročitah celu, ali ne zato što nije dobra, naprotiv , pisana je tako lepo, rečenice su sa prelepim opisima prosto samo klize. Jedini razlog je to što je mračna,a i vreme tmurno pa sam poželela nešto drugačije da me ne ubedači.
Tako da sam uzela "Igra istine" od Zveva Kazati Modinjani i ubola sam sa žanrom ma i samom pričom , baš zanimljivo mi delue i ako sam tek na trećini same knjige.
Htela sam samo da primetim , zanimljivo je to što većina nas, ako ne isvi ,imamo želju da saznamo nešto o piscu knjige koja nam se dopala, a kao što je Dragoni primetila u onom intervjuu ,ne sećam se pisca izvini Dragoni, da se malo razočarala u njene reči, pa me zanima šta mi to zapravo isčekujemo od naših omiljenih ili ti dragih pisaca, i zašto imamo želju da saznamo nešto više o njima.?

Lamar hvala :zag:

Mada sam to od vas iskamčila pa mi nije toiko slatko :lol:

Inače knjigu "Senke vetra" ne pročitah celu, ali ne zato što nije dobra, naprotiv , pisana je tako lepo, rečenice su sa prelepim opisima prosto samo klize. Jedini razlog je to što je mračna,a i vreme tmurno pa sam poželela nešto drugačije da me ne ubedači.
Tako da sam uzela "Igra istine" od Zveva Kazati Modinjani i ubola sam sa žanrom ma i samom pričom , baš zanimljivo mi delue i ako sam tek na trećini same knjige.
Htela sam samo da primetim , zanimljivo je to što većina nas, ako ne isvi ,imamo želju da saznamo nešto o piscu knjige koja nam se dopala, a kao što je Dragoni primetila u onom intervjuu ,ne sećam se pisca izvini Dragoni, da se malo razočarala u njene reči, pa me zanima šta mi to zapravo isčekujemo od naših omiljenih ili ti dragih pisaca, i zašto imamo želju da saznamo nešto više o njima.?

Evo neiskamčeno
smilie_girl_232.gif
jel sad slađe?

Takva mu je i Igra anđela, dobra ali mračna.
A što se tiče pisca, ja uvek imam određeno mišljenje o istom, čak ga i fizički zamislim, pa se onda šokiram ako otkrijem da sam pogrešila:hahaha:, što je vrlo verovatno posebno kad govorimo o fizičkom izgledu. Ali, uglavnom ih zamišljam da su mlađi nego što jesu;).

Prosla sam pored Lagune danas, svratila i kupila Nasledje Bolenovih i Igru prestola.:zskace:
Htela sam jos od Martina, ali nisu imali Sudar kraljeva, pa sam odustala i kupila samo ovu. Ima vremena :D Ionako tek treba da vidim da li ce da mi se svidi.

E sad ne znam koju cu pre :think:.... ja bih obe, ako moze...a to sto trenutno citam Sedam svetskih cuda od Metjua Rajlija, to nema veze. Citacu sve tri :idea:

:lol:

Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii šta sam sve propustila sinoć!!!
A ja sredjivala kuću za sutrašnji jubilarni rodjendan mog dragog, dok ste se vi ovde provodile...eh...Uvek propustim glavnu zabavu...
Nema veze, neće ni mene biti 12-ak dana, pa će vam biti žao....

Srecan jubilarni rodjendan
712138jqisv7fg1b.gif
[/url][/IMG]

Lepo se provedi 12 dana :)

Poslednja izmena:
Citam Dorcol Svetlane Velmar Jankovic. Bas mi se citalo nesto domace, a njenu nijednu dosad nisam citala. Ova mi se ucinila taman kako treba. Svako poglavlje je prica o jednoj ulici na Dorcolu u Beogradu, tj. o osobi koja stoji iza naziva ulice. Tu su Dobracina, Zmaja od Nocaja, Visnjiceva (Filipa Visnjica), Simina, Uzun Mirkova... Zasad su mi utisci podeljeni - trebalo mi je najpre dosta vremena da se naviknem na stil jer je prilicno romanticarski a ja to ne volim (nekad sam volela). Sad vec registrujem i iskuliram. A na pozitivnoj strani su mi sami portreti ljudi o kojima pise i vremena (to je uglavnom vreme PRvog i Drugog srpskog ustanka), a saznala sam i mnogo toga zanimljivog jer sam o nekima od njih znala tek ponesto malo.

Čitala sve tri pomenute i mnogo mi se svidele. Da nisu ne bih čitala tri. Ja volim to tako romantičarski...

A ja čitam Tračaru (Gossip girl) Sesili fon Zigesar, tinejdžerska u beskonačno mnogo nastavaka, pa ima i serija. Moja ćerka je oduševljena, a meni to tako isprazno i bezveze. Pa možete da mislite, siroti mali američki bogataši. Mada sam i ja u svoje vreme volela seriju "Beverli Hils", "Gimnazija na Beverli Hilsu" ili kako se već zvala.
Ćerka tu "Tračaru" smatra najboljom knjigom i najboljom serijom svih vremena i jako bi volela da je pročitam, pa da onda zajedno gledmo seriju. Dete željno majčinog društva. A ja sad moram da iskoristim tu naklonost i jako se trudim da čitam. Ako ćemo pravo, knjižice su idealne za autobus, do 200 strana, bela hartija, pristojna veličina slova. Za sada imamo 7 nastavaka. Pa kad ovako kao danas ne stignem do biblioteke, dobra je da se prekrati vreme u busu, a možda me i uvuku u njihove intrige, tek sam 60 strana pročitala.

Poslednja izmena:
Udruzenje ljubitelja knjiga i pite ljuskuse - Meri En Safer i Eni Barouz, Laguna, 280 str.

E pa bas sam se nauzivala. Knjiga je sva nekako starinska, topla… Govori o ljudskoj jednostavnosti, dobroti… Bas mi je bila nekako potaman.
Ima dosta likova, ali su zacudo sasvim dobro dati, i ako knjiga nije po obimu nesto narocito. 280 str., krupna slova, veliki razmak izmedju delova-pisama, koji se cesto smenjuju…
E sad… Kraj je ocekivan. Nekome se to mozda ne bi dopalo, ali ovoj knjizi bas takav kraj i prilici.

I zakljucila sam da smo i mi, clanovi ove biblioteke, kao ovo ULJKIPLJ. Jedno saroliko drustvance, kao i oni. Verovatno smo veoma razliciti po svemu. I po obrazovanju, po zanimanju, materijalnim mogucnostima, mestu stanovanja, zivotnoj proslosti, godinama… Ali nam to, kao uostalom ni njima, ne smeta da se ovako lepo druzimo zbog tog jednog zajednickog hobija :zag:

Velmar - Jankovic procitala sve pomenute. Davno. I sve su mi bile :zaljubljena:
Ovaj Dorcol bi htela da ponovim, al kad? :evil:

Bi, koristi tu naklonost kad ti se pruzila prilika :)
Verovatno tako covek moze bolje i da ih razume :think:
Ako se ukljuci u njihov svet, na bilo koji nacin :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back