Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da je dozvoljeno voleti epsku fantastiku. Otkud vam ideja da nije tako :D

A sto se mene tice evo vako. Ja trenutno citam kao sto sam vec prijavila Vremeplovcevu zenu :)

A danas iz biblioteke uzela i jos u busu pocla da citam Vise od nule - Zvonko Karanovic. I ovih 30-ak strana mi se svidja. Rada i Nalence :) su sigurno upucene da li je to dobro. Bibliotekarka mi preporucila.

Dano uzela sam i Klinci od dva metra :)

Naravno da je dozvoljeno voleti epsku fantastiku. Otkud vam ideja da nije tako :D

A sto se mene tice evo vako. Ja trenutno citam kao sto sam vec prijavila Vremeplovcevu zenu :)

A danas iz biblioteke uzela i jos u busu pocla da citam Vise od nule - Zvonko Karanovic. I ovih 30-ak strana mi se svidja. Rada i Nalence :) su sigurno upucene da li je to dobro. Bibliotekarka mi preporucila.

Jupi za Vremeplovca i njegovu i zenu i za Klince!
Meni se Vise od nule prilicno dopalo, iako mi se cinilo da sam prepunjena tom tematikom ali ajde. Onda mi se Cetiri zida i grad nesto vise dopali, ali su me Tri slike pobede potpuno razocarale tako da sam sa Zvonkom zavrsila na neodredjeno :)
Ja citam svoj intergalakticki ljubic zacinjen teorijom zavere i medjuplanetarnom kao i unutrasnje planetarnom politikom - "Barajar" Loiz Mekmaster Bizol. Bila sam mnogo u bedaku pa mi je bilo neophodno da me nesto lagano razveseli, tako da mi bas prija.

Zvonka Karanovića je moj sin lično upoznao kao kućnog prijatelja roditelja njegove bivše devojke, na njenoj slavi. Tada je bio prilično napaljen da kupimo njegove knjige, a onda su raskinuli, pa je tako i Karanović pao u zaborav. :) Nisam ništa njegovo još kupila ni čitala.

Zvonka Karanovića je moj sin lično upoznao kao kućnog prijatelja roditelja njegove bivše devojke, na njenoj slavi. Tada je bio prilično napaljen da kupimo njegove knjige, a onda su raskinuli, pa je tako i Karanović pao u zaborav. :) Nisam ništa njegovo još kupila ni čitala.

Hahaha, eto kako pisci postaju popularni ili prestaju to da budu :zcepanje:

Ja završila Glasove u vetru, uzela Lemurovu ljubav. Ali idem prvo malo da pretražim šta ste pisale o tome, pa ću onda da iznesem svoje (tj. danine) utiske;)

Da brises. Prvo, sto ces bankrotirati kupujuci ga, makar i po akcijama. Drugo, sto ces morati na policama da gajis gromade od knjiga koje neces ponovo citati. I trece i najvaznije, ja se smorim cim procitam par strana, a opet, srpska tvrdoglavost me tera da zavrsim serijal tako da sad citam otprilike jednu godisnje. Prvih pet delova sam dobila, ali sam posle nastavila da kupujem iako nisam citala jer ne mogu da dozvolim da nemam kompletirano. E to se zove bolest...
Ali dobro, pozajmljujem jednom drugu jer on jos moze to da cita

Imam istu bolest.... :)
Hvala puno sto si me sprecila u trosenj novca i vremena

e, ovako je dana pisala o Glasovima u vetru:

Jao Bi, ne bih da te bedacim ali meni su ti Glasovi u vetru bili tesko tesko razocaranje. Ona je realno dobila NIN-a jer je prosle godine bilo 100 god SKZ-a a ni ona po godinama nije daleko pa da je ne jure posthumno. Inace mi je knjiga bila na momente dosadna, na momente neverovatno banalna, na momente latino-serijski pateticna. I taman kad sam se mislila da li da nastavljam ili da je ostavljam, procitah prikaz koji stavljam u attachment, koga ne mrzi da citaGlasovi u vetru - prikaz iz Koraka.doc. Slatko me je nasmejao, znacajno vise zabavio nego knjiga, a moze se pretpostaviti i kakva je bila moja odluka po pitanju "citati ili ne".

ovo boldovano me još onda jako razveselilo. A kritičara, tj. ovaj prikaz sam još onda oplela. Sad ja analiziram danino mišljenje, umesto da imam svoje. Pa kad se uglavnom slažem. Stvarno je dana u pravu : patetična je, dosadna, banalna, veći viđeno, smuvana, ništa nije jasno dato.. i već sam ranije rekla da me ti glasovi u glavama nerviraju i da nemam razumevanja za to. Na momente je uspevala da mi privuče pažnju i da se ponadam da će sad nešto da se desi, ali onda je upadala ponovo u neke neodređenosti, gluposti, mrtve pretke...
Ali, pročitala sam je, bravo ja :klap:
I dođem ja tako danas u biblioteku, pitam za Lustbadera kog ste mi tako zdušno preporučivale, bibliotekarka se malo začudi (rekla sam već da zna i mene i moj književni ukus), pa kaže on je pisao o Ninidži i tako to... a ja kažem pa ima i nešto drugo, što bi moglo za mene. Kaže, ima Francuski poljubac i Gospodarica bisera. Ajde tu Gospodaricu.. vidim ja debela knjiga, ali ajde, potpišem se (moja biblioteka je još starinska sa kartončićima, nije elektronska sa bar kodom, i nadam se da neće ni biti uskoro), uzmem knjigu u ruke, pročitam na poleđini o čemu se radi, namrštim se, otvorim je... a ono sitna slova.... namrštim se još više. Pita bibliotekarka, hoćete da zamenite? Pa jel mogu, već sam se potpisala. Pa možete, kaže, nećemo vas sad prisiljavati da čitate.
Te ja tako pregledam knjige na pultu, od kojim sam dobar deo čitala i izaberem Lemurovu ljubav. Počnem već u busu i sviđa mi se.
Vidim da ovde nije bilo preteranih pohvala... onako mlako, ali pitko, za relaksaciju. To mi treba! Na kraju krajeva ima samo 200 strana, slova pristojne veličine i lagana je za nošenje (za razliku od Lustbaderovih 600 i tvrdih korica i sitnih slova).

Ja se raspisala, ali danima me nije bilo. Inače počela da čitam spisak te Lagunine akcije, stigla do 8. strane i mislim da neću ni nastaviti, ionako nemam nameru ništa da kupim, samo me uvek ponese raspoloženje i oduševljenje na temi kad je nova akcija.

Poslednja izmena:
Bi ako si se raspisala, baš fino :)

Evo čitam i smejem se ovo što si napisala za Lustbadera :zcepanje:, jao be Bi .Ja sam mislila na njegovu knjigu "Sirene" u njoj nema o nindžama već o reokerskoj grupi , koliko se sećam, beše davno pa se i zaboravilo, ali erotike ima baš u detalje i lepo opisano.A njegove knjige su sve debele eto samo tu sinicu sam zaboravila da ti napomene :rumenko:, mada su čitljive pa rekoh nema veze.;)

Sviđaju mi se ti vaši kartončići u biblioteci, mi već imamo one sa kodom pa niti znam kada sam uzela knjigu niti šta, a i glatko je pa se lako gubi i samim tim manje od onog.:(

Bi ako si se raspisala, baš fino :)

Evo čitam i smejem se ovo što si napisala za Lustbadera :zcepanje:, jao be Bi .Ja sam mislila na njegovu knjigu "Sirene" u njoj nema o nindžama već o reokerskoj grupi , koliko se sećam, beše davno pa se i zaboravilo, ali erotike ima baš u detalje i lepo opisano.A njegove knjige su sve debele eto samo tu sinicu sam zaboravila da ti napomene :rumenko:, mada su čitljive pa rekoh nema veze.;)

Sviđaju mi se ti vaši kartončići u biblioteci, mi već imamo one sa kodom pa niti znam kada sam uzela knjigu niti šta, a i glatko je pa se lako gubi i samim tim manje od onog.:(

E, dobro, zapisaću Sirene. To može, seks, droga i rokenrol. Ja volim neke od tih tradicionalnih stvari. Jer stvarno je bezveze da ne znaš kad treba da vratiš knjigu. Verovatno bi i svi čitaoci, tj. članovi biblioteke trebalo da budu u sistemu, pa da tu mogu da vide sve što ih zanima. Kao što mogu da uđem na svoj račun u banci pa vidim ko mi je koliko i kad uplatio.

Dano, hvala ti na preporukama. Već sam čula da je Džordan glupost, tako da ga neću kupovati. A ima i previše delova, brate. Probaću tu Robin Hob.
Nemojte da mi razgrabite Martina!!!
''Laži Loka Lamore'' i mene interesuju. Čula da je dobro.
''Cezarove žene'', na akciji su 2 knjige te trilogije, ne znam da li da kupim.
Moja mama ima knjigu ''Zapažanja'' Džejn Haris, kaže da joj je bila zanimljiva.
Imam ceo serijal ''Letopisi Narnije'', divne su knjige. Čitaću ih i svojoj deci kad ih budem imala.
''Justinijana'' već imam, ali nikako da ga pročitam.
Knjige o Adrijanu Molu sam skoro sve pročitala, i nekako mi je sličan kao Teri Pračet, ne u smislu likova i fabule, već zato što se čak cepam od smeha, a čas mi je pomalo dosadan.
''Božji špijun'', je l' to nešto u stilu Dena Brauna?
Čitala sam ''Levantski đerdan'', onako, utisak je osrednji, ja sam od Malufa očekivala više.
''Iscelitelj'' Džima Krejsa, nije toliko loše, bolji mu je nego ''Posle smrti''
''Porodica'' je odlična knjiga, po mom mišljenju, najbolja od Puzovih. Kupila sam je.

Dano, hvala ti na preporukama. Već sam čula da je Džordan glupost, tako da ga neću kupovati. A ima i previše delova, brate. Probaću tu Robin Hob.
Nemojte da mi razgrabite Martina!!!
''Laži Loka Lamore'' i mene interesuju. Čula da je dobro.
.

Samo da te upozorim za "Lazi Loka Lamore" da serijal ima planiranih 7 delova, a da su dosad objavljena samo dva, dok je treci najavljen kao "jos malo pa sad ce", nije jos odredjen datum izlaska. Ja sam resila da sacekam sa citanjem istog, ne treba mi jos jedna Martin situacija

moram nešto vezano za ovu veselu Katarinu što čitam da izjavim
CRU...Pažnja molim...možda ćeš odustat' od kupovine

elem, sve je fino i krasno..istorijska skroz na skroz...sve je dobro opisano i gdje i kako su živjeli, ratovali, oblačili se, odnosi među ljudima...ima i sijaset dobro opisanih likova
ALI..malo se ova Anja (pisac) zanijela kad je opisivala vezu glavnih junaka, tako da to ponekad strašno iritira...otprilike..ona ga je pogledala nesvjesna svoje ljepote..pala je, bez snage, na njegova snažna prsa..on nije znao zašto mu je u mislima ta divna žena (ovo malo parafraziram, al' otprilike je ovako)
i to me strašno nervira kad čitam

moram nešto vezano za ovu veselu Katarinu što čitam da izjavim
CRU...Pažnja molim...možda ćeš odustat' od kupovine

elem, sve je fino i krasno..istorijska skroz na skroz...sve je dobro opisano i gdje i kako su živjeli, ratovali, oblačili se, odnosi među ljudima...ima i sijaset dobro opisanih likova
ALI..malo se ova Anja (pisac) zanijela kad je opisivala vezu glavnih junaka, tako da to ponekad strašno iritira...otprilike..ona ga je pogledala nesvjesna svoje ljepote..pala je, bez snage, na njegova snažna prsa..on nije znao zašto mu je u mislima ta divna žena (ovo malo parafraziram, al' otprilike je ovako)
i to me strašno nervira kad čitam

:rotf::rotf::rotf:
Iskidah se od smeha, bas ti hvala :zcepanje:
Nego je sad problem sto sam kupila tu knjigu mami pre nekog vremena a ona je apsolutno alergicna na takve stvari. Kao i ja uostalom, mada je steta, jer mislim da bih umela da vezem u tom stilu i mlatim grdne pare :)
Nego mi fali jos jedno prezime, da budem pravi Lagunin bestseler pisac domace proizvodnje :zper:

Uzgred, ta "Katarina" se smatra knjigom koja je zacela rod istorijskih romana zasnovanih na istrazivanju, tj. pravoj istorijskoj literaturi. Pre nje svako je u istorijskim knjigama pisao svoje vidjenje tog nekog davnog doba, a ona je prva sedela u biblioteci i citala knjige na tu temu da bi mogla sto vernije da opise. Njena naslednica je Filipa Gregori koja, iako je komercijalan pisac, ipak nema te opise, ali s druge strane i roman Anje Seton je iz sezdesetih godina, nije bas najfriskiji

..i vidi se da je istraživala...i kad nisu ovi golupčići u pitanju, odlična je..tačno izlaze pred očima slike i mirisi toga što opisuje
al' kad krene sa ljubavisanjem..i nesvjesnim žarenjem obraza...

bravo za Filipu...ona nema tih ljubavnih opisa...

..kad smo sad kod "tih" knjiga
..ja, sa 16 godina, uzmem lijepo jednu knjigu sa izloga biblioteke...plave korice, oblaci, padaju bomboni sa neba..ljepota
naslov sam zapamtila i sad dobro.."Plavo nebo puno bombona"
dođem ja kući, krenem da čitam..kad ono...u, bog te mazo, i za ove godine pa..previše svega
onda sam se krila po kući sa knjigom, sve bježala od majke i tate da me slušajno ne uhvate
i, mislim, cijelo odelenje je pročitalo, išla je iz ruke u ruku po pola dana...

..ja, sa 16 godina, uzmem lijepo jednu knjigu sa izloga biblioteke...plave korice, oblaci, padaju bomboni sa neba..ljepota
dođem ja kući, krenem da čitam..kad ono...u, bog te mazo, i za ove godine pa..previše svega
onda sam se krila po kući sa knjigom, sve bježala od majke i tate da me slušajno ne uhvate

Pa to mi kaži be, evo i Bi da zna , a i ja ću da je utefterim na spisku sram ne sram :rumenko::mrgreen:
Dve tri strane vapim za odgovorom što nema u ove što čitamo, vi ništa.

Ja sam od tih knjiga, procitala samo Javnu pticu, Lj. H. Djurovic.

Jos uvek se secam zasto je glavnoj junakinji iskrzan lak na noktima, i smejuljim se.
Hihihihi... :) Al' ne smem ovde. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back