Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta ćemo sad ovde, pored natjecanja za najsporije čitanje, imati i natjecanje ko je stariji...
Lamar, imaš još 10-15 godina.... nije ti još vreme.... prvo Strah od 50-ih (jel ima takva knjiga Erike Jong-Džong??), a i to nećemo još...

Uh, sad sam te razotkrila, obrisaću post ako hoćeš

Ima tamo neka tema gde ko želi piše koliko ima godina, vrlo je interesantno, kako smo za neke žene i devojke sticali pogrešno mišljenje o tome koliko imaju godina.

Šta ćemo sad ovde, pored natjecanja za najsporije čitanje, imati i natjecanje ko je stariji...
Lamar, imaš još 10-15 godina.... nije ti još vreme.... prvo Strah od 50-ih (jel ima takva knjiga Erike Jong-Džong??), a i to nećemo još...

Uh, sad sam te razotkrila, obrisaću post ako hoćeš

Ima tamo neka tema gde ko želi piše koliko ima godina, vrlo je interesantno, kako smo za neke žene i devojke sticali pogrešno mišljenje o tome koliko imaju godina.
Ma neee, Bi. Nemoj da brises :)
Samo nije 10-15 :evil: nego 15 :D
Al' stvarno mislim da je knjiga korisna u jednom sasvim prakticnom smislu :)
Msm bice mi korisna za, znaci da se razumemo, za 15 godina :)

Mene je neko na početku pitao da li je 65 u niku broj mojih godina:evil:. Jok more, konfekcijski.

Što se brzine(sporoće :)) čitanja tiče, ne znam gde mi je gore. Za bus nosim Perine memoare, ali pored mene sedne neko ko bi da pričamo. Kod kuće čitam Dezire, pismeni zadaci su u toku, stalno neke obaveze. Nije isključeno da vas sve pobedim.;)

Svaka čast Seleniću, rečenice su mu zlatne, ali tematika me malo smara, moram da priznam.
A i od Dezire sam više očekivala, mnogo mi nekako jednostavno. Pisano je u formi dnevnika. Dobro, do sada je Dezire bila dete, a dečiji dnevnik znamo kakav je. Sad kad se udala, iskreno se nadam da će i pisati zrelije. :)Toliko mi je nahvališe.
Nosim se mišlju da kupim i Napoleona u Laguni.:think:

A i od Dezire sam više očekivala, mnogo mi nekako jednostavno. Pisano je u formi dnevnika. Dobro, do sada je Dezire bila dete, a dečiji dnevnik znamo kakav je. Sad kad se udala, iskreno se nadam da će i pisati zrelije. :)Toliko mi je nahvališe.

Da znas da sam mislila da pisem o Dezire kada je zavrsim,ali si me isprovocirala:zper:.

Ja sam je hvalila u pocetku(od njene 14 do 18 godine)mladalacko i bezbrizno;sada sam na 483-oj strani(od 660) i ona je ista :confused:.Pa sam onda gledala na to kao pozitivnu stranu njene licnosti,zena je optimista :lol:

Ne odustajem,procitacu je do kraja...pa cu da pisem.
Ali mislim da ce krajnji zakljucak biti:Sve u svoje vreme!

Ja sam je hvalila u pocetku(od njene 14 do 18 godine)mladalacko i bezbrizno;sada sam na 483-oj strani(od 660) i ona je ista :confused:.Pa sam onda gledala na to kao pozitivnu stranu njene licnosti,zena je optimista :lol:
Ja sam tek završila prvi deo, do 140. strane. Sve nešto u njoj vidim moju ćerku (15,5 god). Ali, nekako mi je mnogo jednostavno, čak nestvarno, k'o da čitam žutu štampu.

Neee, nego sam više očekivala pa sam se malo razočarala. Ali, tek sam na četvrtini knjige.:)

lamar, meni je najbolji Timor mortis pa Ubistvo s predumišljajem. Očevi i oci nikako da stignu na red za čitanje.
Možda se i Pera do kraja digne.:zper: (Kako mu bre majka tol'ko smrdi?:()
Oooo, dici ce se jadnik :( videces.
Mada se meni od Selenica sve svidja:heart:

Dobro jutro!

Pročitala sam Dezire-Anemari Selinko,svih 660 strana :cool:

Moram da biram reči,imam ja obzira prema drugaricama:zag:.

Jednostavno ovaj roman nije bio za mene.Moguće je da sam ga čitala kada i Prohujalo sa vihorom(oko moje13 godine) da bih sada imala lepa sećanja na Dezire. Imam osećaj da ga je od početka pa do kraja napisala neka tinejdžerka.Možda oni koji obožavaju istoriju i nađu nesto dobro u knjizi,to ne znam ,ja nisam među njima....

Samo pišem i brišem,odmeravam reči,ali moram reći da osećam ogromno olakšanje što sam ovo završila i mogu da počnem nešto novo:manikir:

Za Radu:ne mogu da te utešim,sam početak romana je bio najbolji deo:lol:

:bye:

Poslednja izmena:
U skladu sa nedavnim nemilim dogadjajima u Japanu, Dana je odabrala knjigu koju je odavno kupila i nikako da stigne na red Pre zemljotresa, Suzana Dzons (Laguna). Veoma sam zadovoljna. To je debitantski roman, ali kao da nije. Prica o devojci, Engleskinji, koja se u Engleskoj oseca kao da nije na pravom mestu te resi da studira nesto sto ce je odvesti najdalje moguce od Engleske. Jedna mogucnost je Australija ali posto se tamo prica engleski, ostaje Japan. Tako zavrsi japanski jezik i ode u Tokio. Knjiga je zapravo neka vrsta psiholoskog trilera, jer je njena drugarica, takodje Engleskinja, s kojom je iz raznih razloga imala prilicno komplikovan odnos, nadjena mrtva i policija nju sumnjici za ubistvo. U tom odmotavanju ona prica kako je dosla do Japana, kako je zivela u Tokiju, s kim se druzila, itd. i narocito ljubavnu pricu s jednim mladim Japancem na kojeg je totalno pala.
Njen portret je izvrstan, sve reci su na mestu, prica je napeta, a najvise mi se svidelo sto se daje tako dobra slika nacina zivota mladih u Tokiju, da mi je bilo kao da citam Murakamija. I glavna junakinja i autorka totalno su "usvojile" Japan. Tako da je sve dostojanstveno, nema suvisih reci ni opisa, a opet sve moze da se ukapira i vidi se da se ispod povrsine svasta dogadja. Ne znam da li sam ovo jasno opisala ali bolje ne umem u ovom trenutku.

Sad sam se u istom duhu okrenula Norveskoj sumi Murakamijevoj, pa cu pisati kad zavrsim :)

• Podržavam
Reactions: Em.
Meni je to Pre zemljotresa, nešto mnogo poznato. A moj spisak kaže da nisam čitala. Moguće da ima film i da sam ga gledala. A kad smo već kod filmova, TV program kaže da u ponedeljak u ponoć na TV Avala ima "Gonič zmajeva", pa sam po sadržaju shvatila da to jeste Lovac na zmajeve. Ali ja ne verujem da ću ga gledati, kao što se verovatno nikada više neću vratiti istoimenoj knjizi. Ona mi je zaista bila super i na neki način me pomerila s mesta (što se vrlo teško i retko dešava, suviše sam kritična da bih se oduševljavala svim i svačim i većina stvari mi je déjà vu - već viđena). Ali dakle Hoseini jeste, ali mi je ipak bila suviše teška i mučna i ne želim to ponovo da preživljavam. Moramo da se štitimo od neprijatnih stvari. Zato potpuno razumem Mirku što neće da čita o bolesti, nasilju, zlostavljanju, ružno o deci, smrti.
I zato se ja sad užasno trudim da ne gledam i ne slušam vesti, prvo zemljotres i nuklearna katastrofa u Japanu, sad napad na Libiju.... strašno... zašto bismo mi to sve morali da znamo. Imali smo mi svoje muke, i još ih imamo. Slušam naxi radio, gledam fox life i universal - nema vesti. Samo ne znam kako ću se zaštiti od toga, kad radim u medijima..... ja se malo raspričala.... hehe, dobro jutro

Ne! Necu da se uclanim u kljub ljubitelja knjiga - Virdzinija Ajronsajd, Laguna, 250 str.

Ja sam tu knjigu kupila pocela da citam i mnogo me nervirala ta babetina i njen usiljen prenaglasen smisao za humor :lol:
Poklonila sam je mami koja se raspametila knjigom :mrgreen:

Ja sam je kupila mami, a usput sam je i ja pročitala. Šta ja znam, nije loša, ali nije mi ništa posebno. Na mamu je takođe ostavila osrednji utisak.

Drago mi je što je produžena Lagunina akcija (mada mom novčaniku sigurno nije)

Ja sam gledala film Lovac na zmajeve, i da prethodno nisam čitala knjigu, ne verujem da bih ga razumela. (Isto mi se desilo i sa Da Vinčijevim kodom.)

Draga moja emocijo, baš me uteši, ali ne komentarom da Dezire nije ništa bolja do kraja, već činjenicom da smo je slično procenile. Ja sam definitivno prestara za nju. Ali, izdržaću, kao i ti. :)
Morala bih sledeći put da se bacim na nešto oprobano dobro. Recimo Vremeplovčevu ženu ili Crveni šator!? :think:

Dobro jutro!

Pročitala sam Dezire-Anemari Selinko,svih 660 strana :cool:

Moram da biram reči,imam ja obzira prema drugaricama:zag:.

Jednostavno ovaj roman nije bio za mene.Moguće je da sam ga čitala kada i Prohujalo sa vihorom(oko moje13 godine) da bih sada imala lepa sećanja na Dezire. Imam osećaj da ga je od početka pa do kraja napisala neka tinejdžerka.Možda oni koji obožavaju istoriju i nađu nesto dobro u knjizi,to ne znam ,ja nisam među njima....

Samo pišem i brišem,odmeravam reči,ali moram reći da osećam ogromno olakšanje što sam ovo završila i mogu da počnem nešto novo:manikir:

Za Radu:ne mogu da te utešim,sam početak romana je bio najbolji deo:lol:

:bye:

Lepo od tebe sto si pazljivo birala reci :mrgreen:
Mozda je fora kod mene sto sam je ja prvi put procitala sa oko 13 godina,i odusevila me i dan danas je obozavam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back