Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam protekle nedelje čitala isključivo srpsku žensku štampu.

Kataklizma, sestre.
Nešto kao doviđenja pameti i još po savetu.

Pročitala sam i razgovor sa ovogodišnjom dobitnicom Ninove nagrade, da joj ne spominjem ime. Ostajem kod izrečenog vezanog za njenu knjigu. Sramota i bruka. Ono jeste, biografija joj je bolje napisana od nagrađenog romana.

I još jednom - bruka.

A ja sam frknula Traktore i presla na Brajsona :)
Ne mogu da se peglam sa tudjim roditeljima kad ni sa svojim ne znam sta cu.

Super odluka. :)
Zasto bi primoravala sebe na citanje romana koji ti ne prija.

Danas sam poklonila Traktore baki koja je u osmoj deceniji.
Verujem da ce je zabaviti zivot muskarca bliskog joj godinama, drugacija percepcija, dijametralno drugaciji zivot.

Obradovala se. :)

Vec je vidim; onako sitna i krhka, skupljena nad knjigom, cudi se i tiho, tiho prica sebi u bradu.

Trenutno citam Tri soljice caja (napisala par str. unazad) i prijatno sam iznenadjena
posebno sto knjiga spada u putopise a to me do sada nije posebno zanimalo.

Kad je zavrsim mocu cu da kazem konacni sud ali za sada je vrlo dobra.

evo, upravo sad sam završila Nije velika šteta...Alister Meklod
knjiga se završava lijepom rečenicom....Svi smo mi bolji kad smo voljeni
porodična saga...čista, iskrena, topla, ponekad sirova...nekoliko ljudskih sudbina, borba sa životom i situacijama...dopala mi se , jako...i baš je nekako kanadska...

putovala sam autobusom 2x2 sata, pa sam imala vremena za čitanje

sad ću da se bacim na Đurđevićku

nisu mogle da mi nadju Vremeplovchevu zenu u biblioteci
imaju je, nije na chitanju, ali tamo gde bi trebala biti-nema je
bash imaju dobar fond u mojoj biblioteci, ali manjak prostora i onda knjige chesto zavrshe u drugom redu negde gde veze s vezom nema(kad ih chitaoci listaju, pa vrate)
a ja josh na pultu snimila bar 5 koje bih ponela kuci, pa reko nije shteta velika...
uzeh Konstantinovo raskrshce, da procitam i ja to chudo
bila je ili Slatkishi za doruchak(a nije mi se plakalo, vidim Rada je smrcala uz nju) ili Umesh li da chuvash tajnu(Kinsela laganica) pa sam izabrala ovu drugu za odmaranje mozga...
i neki triler od Dzejmsa Patersona
a snimila sam i neke 2 knjizurine od jedne spisateljice i uchinile mi se zanimljive, ali avaj :rida: em su teshke i pogoleme, em nisam mogla vishe knjiga da uzmem

shto se tiche Vremeplovcheve zene, prochitah opis radnje pa me podsetilo na film onaj sa Bred Pitom, Chudesni sluchaj Bendzamina Batona....
je l to sluchajnost ili ima neke veze?
film nisam gledala, ali znam o chemu se radi..

Slepi ubica – Margaret Atvud, Laguna, str. 490

Ima 490 str. i alal joj svaka. Obicno danasnje knjige ne zasluzuju puno strana. Po meni to je rezervisano za klasike, a danasnjim knjigama je sasvim dovoljno 300-350 str. u vr’ glave. Sve preko toga je najcesce, nepotrebno naklapanje. Ali kada je u pitanju ova…vec rekoh, svaka joj sluzi na cast.

Britke recenice…
Obicno kada se recenice nizu jedna na drugu citanje pretstavlja pravo uzivanje. Ali ovde je uzivanje u tome sto se recenice ne nizu, vec svaka sledeca iznenadjuje. Nekako kao da vam sve vreme govori o sporednim stvarima, a onda vam ipak iznenada saspe istinu u lice. Tako nekako. Ne bih znala bas najbolje da vam objasnim, ali jednostavno odlicna knjiga.

Osim toga ja posebno volim te knjige u kojima neko prica svoja secanja, a obicno je to neka bakica kao sto je i ovde slucaj.
Mislim da bi ovu knjigu ovde na nasoj temi svako rado citao… :think: Ja mislim da bi.

Ja procitah Momine Ispovesti. Htela sam polako da citam, jer je to poslednja njegova knjiga, al nisam mogla da usporim. Tu nema sta da se komentarise, njega ili volis ili ne volis. Sad prelazim na Ljosinu Povest o Majti, dobih je za rodjendan i kako sam je otvorila, osvojila me :)

Ovo je pravi izraz za citanje nekih knjiga.

evo, upravo sad sam završila Nije velika šteta...Alister Meklod
knjiga se završava lijepom rečenicom....Svi smo mi bolji kad smo voljeni
porodična saga...čista, iskrena, topla, ponekad sirova...nekoliko ljudskih sudbina, borba sa životom i situacijama...dopala mi se , jako...i baš je nekako kanadska...

putovala sam autobusom 2x2 sata, pa sam imala vremena za čitanje

sad ću da se bacim na Đurđevićku

Uzecu je, bez sumnje :)

Bi evo ja napisah neki moj utisak. Meni je bila totalno super.
Nije lagana, ali nije ni preteska samo da znas (po gramazi).
Ali je svakako i manja i laganija od Kuce u Puertu :)

To si bila TI ! Znala sam da je neko ovde uzeo da čita Slepog ubicu, a pošto je Tara rekla da nije, onda sam se posle setila da mora da si ti, ali nisam bila pri kompjuteru da odreagujem. Znači, još jedno pozitivno mišljenje! Nisam drugo ni očekivala, pošto su to su već potvrdile eminenetne forumašice. Pa kad se izborim sa Mandolinom kapetana Korelija, odoh u potragu za ovom ili Vremeplovčevom ženom. Ili obe. Sad već izgleda kao da gori pod nogama, a ne znam zašto. BIće te knjige jednako dobre i za mesec i šest meseci. A Mandolinu sam savladala trećinu i sve čekam da se nešto dogodi. Film još nisam odgledala. Možda ga ipak odložim za posle knjige. Što je, po meni, uvek bolja varijanta, pa onda stavljam primedbe, kako ovo ili ono nisu dobro uradili..

To si bila TI ! Znala sam da je neko ovde uzeo da čita Slepog ubicu, a pošto je Tara rekla da nije, onda sam se posle setila da mora da si ti, ali nisam bila pri kompjuteru da odreagujem. Znači, još jedno pozitivno mišljenje! Nisam drugo ni očekivala, pošto su to su već potvrdile eminenetne forumašice. Pa kad se izborim sa Mandolinom kapetana Korelija, odoh u potragu za ovom ili Vremeplovčevom ženom. Ili obe. Sad već izgleda kao da gori pod nogama, a ne znam zašto. BIće te knjige jednako dobre i za mesec i šest meseci. A Mandolinu sam savladala trećinu i sve čekam da se nešto dogodi. Film još nisam odgledala. Možda ga ipak odložim za posle knjige. Što je, po meni, uvek bolja varijanta, pa onda stavljam primedbe, kako ovo ili ono nisu dobro uradili..

Ja sam prvo procitala knjigu i odusevila me je, iskreno :)
Film sam pokusala da gledam ali mi se ni malo ali ni malo nije dopao, nisam ni pola odgledala

Blago njoj, ja je ne kupih. Izgleda da je slična Dobu Šive. To Dana zna.:)

Nisam citala "Crveni sari", samo "Doba Sive" koja mi se mnogo mnogo svidela. I mojoj mami takodje. Bas sam bila odusevljena kako covek pise, ne u smislu stila (standardno pismeno ali ne na primer kao gorepomenuta M.Atvud:)) vec kako je pronikao u zensku psihu (a muski pisac). E na to sam odlepila. Osim toga, odlican prikaz vremena i neke recimo vise srednje klase u Indiji, nikakve maharadze ali ni prosjaci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back