Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam prvo procitala knjigu i odusevila me je, iskreno :)
Film sam pokusala da gledam ali mi se ni malo ali ni malo nije dopao, nisam ni pola odgledala

pa zar ni zbog Nikolasa Kejdža ni Penelope Kruz? ;) Mada, stvarno, ne mogu glumci da izvuku film, ako ti se druge stvari ne svide.

Posto sam "1 000 cudesnih sunaca" davno procitala jer imam svoju knjigu, onda sam za "Lovca na zmajeve" bila opustena i evo tek sada sam ih se docepala.

I pretpostavljam da si u pravu, da je dobra isto kao i pre par godina :)

Ja sam prvo čitala Lovca na zmajeve i više mi se svidela. Možda baš zato što je bila prva pa je bila nešto potpuno novo za mene. Posle sam već otprilike znala šta mogu da očekujem. Ali daleko od toga da mi se nije svidela. To su knjige koje su mi se poslednjih godina najviše svidele i odlično ih pamtim, za razliku od većine knjiga. Doduše nema ni 2 godine kako sam ih pročitala, ali mnogih se ni iz tog perioda ne sećam.

Sad me jako zanima i taj Crveni sari što pominjete

Nisam citala "Crveni sari", samo "Doba Sive" koja mi se mnogo mnogo svidela. I mojoj mami takodje. Bas sam bila odusevljena kako covek pise, ne u smislu stila (standardno pismeno ali ne na primer kao gorepomenuta M.Atvud:)) vec kako je pronikao u zensku psihu (a muski pisac). E na to sam odlepila. Osim toga, odlican prikaz vremena i neke recimo vise srednje klase u Indiji, nikakve maharadze ali ni prosjaci.

Dano, Dano. Sad i ovo moram da stavim na spisak :)

PS. Slepi ubica je bio :super:
Kad bi mi Dana i Dragonfly rekle u kojoj od preostalih Atvudovih nema fantastike... :think:
Msm koje od preostalih su realnost, msm ne bih onu Sluskinjinu pricu, i tako...

Trenutno citam Tri soljice caja (napisala par str. unazad) i prijatno sam iznenadjena
posebno sto knjiga spada u putopise a to me do sada nije posebno zanimalo.

Kad je zavrsim mocu cu da kazem konacni sud ali za sada je vrlo dobra.

Skoro sam je imala u rukama i pocela da citam ali je mene malko smorila (zagubio se covek a i ja s njim) :neutral:
ili nisam bila raspolozena za putesestvije po Himalajima:rumenko: pa je ostavih!

Cekam tvoje utiske ;)!

I ja se nesto kao secam da sam gledala film. Ali to je neki bledunjavi utisak.
Glumaca se setim tek kada me podsetite. Najvise se ipak secam lika njenog oca.
Bas me zanima sta ce Bi da nam kaze o utiscima.
I knjige i filma.
:)

Ja sad citam"Marta Kvest" od Doris Lesing,dobitnica Nobelove nagrade 2007.Za sad nisam nesto odusevljena,sporo citam a to mi je sumnjivo. Stajala mi je neprocitana vec duze vreme,tako da se i ne secam kada sam je kupila.Videcu:think:

Dano, Dano. Sad i ovo moram da stavim na spisak :)

PS. Slepi ubica je bio :super:
Kad bi mi Dana i Dragonfly rekle u kojoj od preostalih Atvudovih nema fantastike... :think:
Msm koje od preostalih su realnost, msm ne bih onu Sluskinjinu pricu, i tako...

Onda preskoci i "Antilopa i Kosac". :)

"Moralni poremecaj", "Alijas Grejs" i "Macije oko".

Probaj poslednju navedenu, mislim da odgovara tvom senzibilitetu. :)
Secanja, kao plamen u tamnom staklu.

Ja sam od M. Atvud čitala još i Telesna povreda, nema fantastike, ali nije ni za preporuku. Pročitala letos, a posle na onom mom spisku nadjem da sam je čitala i pre par godina. Tabula raza... ničeg se ne sećam. Neko reče da je to iz njenih ranih radova pa nije još dostigla taj nivo koji kasnije jeste.

Sad ste mi zadale domaći zadatak za knjigu i film Mandolina kapetana Korelija pa moram da žurim da pročitam i pogledam....

Ja sad citam"Marta Kvest" od Doris Lesing,dobitnica Nobelove nagrade 2007.Za sad nisam nesto odusevljena,sporo citam a to mi je sumnjivo. Stajala mi je neprocitana vec duze vreme,tako da se i ne secam kada sam je kupila.Videcu:think:

kad je Doris (ja ka' da mi je iz kuće) dobila Nobelovu nagradu, poletjela da je pročitam..još žensko, pa nagrada, pa izbacili nekoliko njenih knjiga na policu u biblioteci, sve nekakvi fini naslovi,naoštrila se ja neviđeno .. jedna knjiga, onako, druga još onakije :) treču sam na pola ostavila
i opet kad biram knjige sa police, krenem...pa vratim ruku kao da sam se opekla...
ne nosim lijepa sjećanja na Doris, pa to ti je

• Podržavam
Reactions: Em.
kad je Doris (ja ka' da mi je iz kuće) dobila Nobelovu nagradu, poletjela da je pročitam..još žensko, pa nagrada, pa izbacili nekoliko njenih knjiga na policu u biblioteci, sve nekakvi fini naslovi,naoštrila se ja neviđeno .. jedna knjiga, onako, druga još onakije :) treču sam na pola ostavila
i opet kad biram knjige sa police, krenem...pa vratim ruku kao da sam se opekla...

Ja volim Doris Lesing. Ne znam sta si ti citala. Ja sam prvo citala "Londonske skice" i ostala mi je u stvarno dobrom secanju. To je preporuka za Lamar, ona voli price koliko se secam. Pravi je majstor za kratke price - u par stranica sve prenese sto je vazno - i predistoriju likova, i njihove portrete, i problem i okolnosti, sve. To mogu samo najbolji, price je jako tesko pisati. Posle sam citala "Alfred i Emili" koja se mojoj mami mnogo svidela (meni je bila ok ali nista posebno). Ideja knjige je interesantna - prvu polovinu knjige cine u stvari izmastani zivoti njenih roditelja, tj. kako bi oni izgledali da su se vencali sa svojim pravim ljubavima i da im se nisu desile neke ruzne stvari (tipa da njen otac nije nikad bio ranjen u I sv.ratu). Drugu polovinu knjige cini prica o njenim roditeljima onako kako se stvarno desilo u zivotu. Ovako im je poklonila jedan "sta bi bilo kad bi bilo" hapi end, a posle je data slika pravog zivota. Posle sam jos citala "Trava peva" - to joj je prvi roman i nalazi se na mom spisku onih "emotivno razbijackih" knjiga. Za mene je ona izuzetan pisac, ali tacno je da pise o jednom odredjenom opsegu tema (zenama i to posebnog senzibiliteta, ne umem tacno da objasnim ali lako se prepoznaju) i na vrlo engleski nacin, pa kome to ne prija, bolje da posle 1-2 knjige ne nastavlja dalje, jer sve dele isti senzibilitet. Meni je na spisku "Zlatna beleznica", ta se smatra njenom najboljom knjigom, ali nikako da dodje na red.

Lamar, mislim da bi se tebi dopala Lesing.

:zcepanje:

Tek sad videh ovaj tvoj post.
PS. Sve premecem po rukama ove knjige sto su mi na raspolaganju i :think: koju cu sledecu. Nikako da odlucim. Slepi ubica me zakovao za sebe pa nemam ni jednu zapocetu.

Mislim se: da li Lovac na zmajeve ili Djurdjevickinu Kaju... Ili obe :zcepanje:

ne znam šta sam čitala od Doris, bilo je davnooo...da sam tada pisala ovdje, znala bih odma'...
znam da nisam priče, priče i ja volim, pa bih makar to zapamtila
kroz maglu se sjećam neke starije žene i njenih mačaka, znam da me to najviše smorilo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back