Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam bila juce na sajmu bilo je kao u kosnici.
Danas sam prosla samo pored i videla da je haos .
Na kraju nisam kupila nista iz Lagune cak ni knjige sa akcije.
I drugarica mi je rekla da je Zika Seljak napisao 3 knjige ( i slovima tri) od kojih je jedna autobiografija i da je to izdao Plato .
I ja sam stvarno zaprepascena.

zezate za žiku???
pa to je jezivo skoro ko one slike
nego ja čitam sluškinjinu priču i na momente mi baš leži a na mometne mi bude baš nekako teška...
e da, na sajam nisam ni otišla : I

Ma, brate, ne verujeeeeeem! :dash:

Ebt, ja ću da napišem roman! Već godinama imam ideju, koncept, sve, fali mi nekih recimo 6 meseci istraživanja i koliko mi treba za pisanje bemliga, koji moj se skanjeram k'o seoska mlada?

Ja sam bila juce na sajmu bilo je kao u kosnici.
Danas sam prosla samo pored i videla da je haos .
Na kraju nisam kupila nista iz Lagune cak ni knjige sa akcije.
I drugarica mi je rekla da je Zika Seljak napisao 3 knjige ( i slovima tri) od kojih je jedna autobiografija i da je to izdao Plato .
I ja sam stvarno zaprepascena.
:rida: ma, nije moguće!

e, sa'ću ovog mog da nateram da nešto piše...i ovako stalno nešto kucka, pa bar da i objavi....pošto ja nemam vremena. :lol:

Poslednja izmena:
a i Saša Plećević, alijas Doktor Filgud je izdao knjigu „505 - Doktor Filgud šifra za zdrav život“. I to, izgleda još u avgustu, a ovih dana je promoviše. Juče je bio u jutarnjem programu Studija B, a posle sam videla i reklamu u top šopu.
E, sad, koliko sam videla u reklami, to je knjiga sa savetima i zdravim receptima i vežbicama koje treba raditi.... i ako nije nešto nenormalno skupa, verovatno ću je kupiti.
Jeste se i on komercijalizovao, ali meni se ipak dopada način na koji propagira zdrav život, nekoliko jednostavnih pravila, bez previše mudrovanja i komplikovanja .... ili je ova moja priča ipak za onu temu "podrška za dijetu"... u svakom slučaju - knjiga je.
A prelistala sam jednom u Laguni i knjižicu Lokice Stefanović sa njenim vežbicama. Mnogo mi to skupo, mislim da je bilo 800 dinara, za par manje-više poznatih vežbica.

Meni je oduvek izgledalo da taj Dr. Filgud prodaje rupu na saksiji.
Koliko sam ja slušala njegovu "šifru za zdrav život", ona se svodi na "nije dovoljna samo vežba, potrebna je i zdrava ishrana", ebg, ja ne znam ko to do sad nije znao bez da mu iko kaže :neutral:

Koliko sam ja slušala njegovu "šifru za zdrav život", ona se svodi na "nije dovoljna samo vežba, potrebna je i zdrava ishrana", ebg, ja ne znam ko to do sad nije znao bez da mu iko kaže :neutral:

Jest rupa na saksiji, ali koliko je njih na tome zaradilo pare:eek: I svako ima drugu pricu, jedan kaze ne voce uvece, drugi jabuka pred spavanje...
Sto se Filguda tice, moj dragi kaze da je on 100 % na kokainu, mislim zbog te euforije saa kojom govori o zdravoj ishrani :mrgreen:

Ja sam ga slušala u Nišu kad je otvarao fitnes centar. Govorio je o četiri bele smrti: belo brašno, mast, so i beli šećer. Ipak je glavni akcenat bio na fizičkoj aktivnosti, ako ne drugo, a ono penjanje uz stepenice i pešačenje. U pravu si, znamo to već sve, pa opet ne upražnjavamo redovno. Nije na odmet podsetiti se povremeno. :)

Ebg, namlati čovek silnu lovu i reputaciju gurua zdravog života i lepog tela na nečemu što svi znamo, pa ko je tu lud, a ko zbunjen? :neutral:
Nema toga što marketing ne može da napravi, istina koja me svaki put prosto zaprepasti :)

Pa ovako...
Toliko sam cekala ovaj Sajam - cini mi se kao nijedan..ne znam bas zasto,ali tako je...Docekam subotu, krenem rano, stignem pre 10, nisu jos ni otvorili, a vec reka ljudi ceka...Mimo mog nekog redovnog plana obilazenja, krenem do Lagune, Carobne knjige, Alnarija...Ono sto tacno znam sta hocu..i na kraju, gotovo na tome ostane.Ali bukvalno.Nisam kupila nijednu jedinu knjigu mimo spiska,jer je u roku od 30 minuta, postalo nesnosno.Nevidjena guzva, ali nevidjena,a godinama odlazim..ali ovo...Nisam osetila nikakvo zadovoljstvo, jer standu ne moze da se pridje, nista ne moze da se pogleda,preko 6 glava, diktiram naslove sa spiska, a oni mi ih uguraju u kesu.Na standu Mladinske knjige, kad se probijes do neke knjige, cim je uzmes u ruke,sa svih starna dovikuju cenu, bukvalno kao na pijaci.
Obicno se potrudim da sve obidjem, jer sam zato dosla i taj dan odredila za to,ali pored guzve, vrucine, i kako neko rece vasarske atmosfere....odustala sam.Pokupovah na brzaka to sto sam nasla sa spiska i odoh..Osim hale 1 i to na preskoke,nista videla nisam.I uopste nemam onaj osecaj ispunjenosti i srece, kao obicno - koliko god to nekima od vas glupo zvucalo.
Sve navedeno je moj subjektivni utisak.A cini mi se da smo se svi manje-vise slozili oko istog.

E sad o knjigama:

Na sajmu ne kupujem Lagunu, jer sve to mogu u knjizari, tako da sam uzela samo knjige sa akcije:
- Sluskinjina prica (konacno)
- Nemi i ukleti
- Lepi lesevi
ostalo ce verovatno biti na nekoj narednoj akciji ponovo :)

Alnari:
- Zelena milja

Carobna knjiga:
- Stokerov komplet: Drakula i Drakula nemrtvi
One knjige po 100 i 200 dinara su uglavnom bile rasprodate, bar ono sto sam mislila da valja i to kako mi rekose odaaaavno ( dakle, nema Sexualnog zivota moje ujne,Svaka za sebe, Cvece zla...ma gotovo nista nije ostalo) - vidim da je i na drugim standovima bilo takvih akcija i trpa ko sta stigne, po principu - daj, dzabe je.
Uzeh:
-Tisina u oktobru ( jedan od dva preostala primerka, nesto kao malo zaprljani sa strane)
- Taned
- Zena u crnom
- Zlatna krv

Mono & Manjana:
- Skupljacica badema
- Doba Sive

Portalibris:
Serijal, cija su samo 3 dela prevedena,a za ostale se ne zna, jer su jako skupa prava, kazu nema velike ciljne grupe - te knjige su snizene na oko 1000 din, s tim da je sajamska akcija bila da se za kupljenu knjigu dobije jos jedna u vrednosti kupljene, pa je super izaslo...
- Tudjinka
- Vilin konjic u cilibaru
- Putnik

- Ognjena kisa

I od polovnih uzeh
- Tajna napustenog vrta
- Deda, volim te

Kerefeka, kod mene je slično kao kod tebe. I ja krenem naoružana spiskom, mada ne uspem da kupim ni pola sa liste, mnoge knjige ni ne nađem kod izdavača.
Ni ja nisam kupovala kod Lagune jer imam veći popust kao član kluba čitalaca. Ove godine se pogotovo nisu pretrgli s popustima.
Ja sam kupila sledeće:

''Hobit'' Dž.R.R.Tolkin - Solaris
jednog Puškina (Novosti) i jednog Balzaka (Srpska književna zadruga), pesme Jovana Dučića (Kairos),
''Francuskinje za sva godišnja doba'' Mirej Đulijano (uz koju na poklon možeš da izabereš jednu knjigu do te vrednosti tj. cene, pa sam uzela 'Sastanci s nepoznatima', kad je već džabe), izdavač Portalibris
'' Kraljevski čitalac'' Alan Benet, ''Poslednji kralj'' Majkl Kertis Ford, ''Šotova originalna svaštara'' Ben Šot, izdavač Čarobna knjiga
'Zlatno pero'' Bernard Grun, ''Frankenštajn'' Meri Šeli, izdavač Utopija
''Nisi onaj koga tražim'' Aleksandra Poter, Alnari
''Hanja'' Henrik Sjenkjevič, Partenon
Avanture Šerloka Holmsa, 6 knjiga, izdavač Vega media (sad imam kompletnu kolkeciju)

p.s. Javite kakva je Ognjena kiša kad pročitate

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back