Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Devojke , vase postovanje prema Kusti je vasa stvar isto kao sto je moje pravo da ga strpam u koš kako mi volja.
Misljenja sam da svako treba da radi samo ono u cemu je dobar...
Prema tome svi su mi oni jednaki jer ni jednom od navedenih nije mesto u knjizevnosti.

Procitala Jedi, moli, voli i dopala mi se. Nije tralalajka ali nije bas ni da te u dusu gane, cini mi se knjiga je od onih iz trenda- posle debakla od braka, veze, raznoraznih zivotnih brodoloma, kako sastaviti ponovo sebe. Sto meni i nije lose stivo za citanje al priznajem da me tako trendovske teme nerviraju- isti fazon mi je bila i Lovemarks.
Sad citam Peto dete i bas sam potresena, teska, teska prica, videcu kako ce biti do kraja.

Procitala Jedi, moli, voli i dopala mi se. Nije tralalajka ali nije bas ni da te u dusu gane, cini mi se knjiga je od onih iz trenda- posle debakla od braka, veze, raznoraznih zivotnih brodoloma, kako sastaviti ponovo sebe. Sto meni i nije lose stivo za citanje al priznajem da me tako trendovske teme nerviraju- isti fazon mi je bila i Lovemarks.
Sad citam Peto dete i bas sam potresena, teska, teska prica, videcu kako ce biti do kraja.

Ja posle Petog deteta i dalje ne mogu da se dohvatim još nečeg njenog.
Žena je stvarno odličan pisac, i sve me mami i sve mi frka da me ne otkine opet od razuma.

Pa gde ste slatke? :)
Evo ja cu ovako u delovima... Prvo, ja sam se sjajno provela :) Dobro, znam da to nije isto kad ides kao posetilac pa jos uletis u guzvu pa ne mozes nista da pridjes i vidis i tako, ali posto sam ja radila svih dana na sajmu a kupovala uvece, nekad tek u 15 do 8 kad nema vise guzve, onda nisam imala tih problema. Problem je sto me sad bole ledja i noge i izgubila sam dobar glas ali to je neka druga tema.
Bilo mi je divno jer je bilo puno ljudi, jer je odnos izmedju zaposlenih sa razlicitih standova bio divan i vise nego kolegijalan (sa par izuzetaka) i svi smo se lepo druzili pa me je i to cinilo srecnom. I uopste, ta kolicina knjiga i ljudi koji zaista citaju i mnogo znaju (a opet kazem, uz nekoliko izuzetaka, na velikom broju standova rade ljudi koji znaju sta preporucuju i umeju da preporuce, sto ce reci procitali su knjige koje nude). Eto, sve je to uticalo da se osecam kao da sam na nedelju dana bila na ekskurziji sa sve sendvicima, jer pljeku kod Perpera ne jedem :)
Za Geopoetiku mogu da kazem da je stand organizovan tako da je prostran i da su police sa novim knjigama razmestene tako da ljudi mogu opusteno da ih razgledaju i da im ih neko preporuci (a njihovi zaposleni su citali sve njihove knjige). E sad, specificnost Geopoetike je ta da imaju malo zaposlenih, nemaju uslova da imaju dugacak stand kao recimo kod Lagune,nego su morali sve svoje zaposlene da koncentrisu na malom prostoru, otud guzve na standu. Ne kazem da je to model kako treba, prosto kazem da je to posledica organizacije citave firme i verovatno nedostatka para.
Okeanova izdanja su se tako prodavala na kilo jer Carobna knjiga moze sebi da dozvoli da ih rasprodaje za dz jer nisu nista ni ulozili u te knjige. S druge strane, to daje neophodan publicitet i videle ste (ko je bio na sajmu) kolika je guzva tamo stalno bila. Medjutim, njihovi zaposleni nisu recimo nista od novih knjiga citali prosto jer su stigle pravo na sajam a nisu ni dobili ocigledno informacije od urednika, direktora, ko vec moze da prica o njima tako da, kad sam na kraju imala para samo za jednu njihovu novu knjigu i pitala redom po standu koja mi je najbolja, knjizevno najjaca i najkvalitetnija, videla sam da niko nista nije citao (bar se nisu folirali) i onda sam fino otisla kod vlasnika Bore koji je stajao tu pored te ga lepo preupitala za preporuku i dobila je (kupila sam roman "Galad" o kojem sam i pre toga, kad su bile najave naslova aktuelne, proguglala malko i imala lep utisak. Javicu kad budem procitala svoje utiske).
CLio me je odusevio time sto zaposleni vole svoje knjige, vecina njih je veliki broj naslova procitala, i umeju tacno da kazu za svaku knjigu sta valja, kakve stavove zauzima autor i slicno, sto je posebno retko i vazno za strucnu literaturu, a oni je imaju dosta. Inace, to je prilicno jedna vesela ekipa, time sam se pozitivno iznenadila - uvek sam mislila da su veoma formalni. Lepo smo se druzili i bas su mi prijatno iznenadjenje.
Od malih kuca jedno skorije otkrice je kuca Odiseja koja ima ima prelepa izdanja za decu ali su osnovali i jednu ediciju za odrasle i tu ima lepih romana. I svi su veoma ljubazni i s ljubavlju biraju knjige, pricala sam s njihovom urednicom i tako.
E dobro, idem sad pa ponovo pisem sta sam kupila

Ja posle Petog deteta i dalje ne mogu da se dohvatim još nečeg njenog.
Žena je stvarno odličan pisac, i sve me mami i sve mi frka da me ne otkine opet od razuma.

Ja sam prvo citala njene "Londonske skice" i odlepila za njom. Posle sam citala sve sto mi je saka dopalo. Sad sam na Sajmu pljunula pare za Zlatnu beleznicu. Citala sam je na engleskom i bila mi je odlicna i teska, kao sve njene, ali apsolutno fenomenalna. Sad sam na srpskom kupila mami, ne cita na engleskom. "Skice" su posebne jer su price i tu se vidi koliko je ona odlican pisac - price su minijature a u njima je sve - odlican stil, odlicno profilisani likovi, prava prica, a sve naizgled o obicnim stvarima koje ona oneobici. Secam se jedne fenomenalne o vrapcima u parku koji posmatraju kako ljudi ispijaju caj i pice, pa kao skice ljudi, odlomci razgovora... ma sad sam sve to zbrkano objasnila ali knjiga je zaista odlicna.
Citala sam i "Alfred i Emili" koja mi je bila dobra ali mozda ne medju najboljim njenim, onda "Trava peva", prosto je neverovatno da joj je to bila prva knjiga, pa "A posebno, macke" i tako... Lesingova je topla preporuka ali fakat zahteva odmor posle, ne zbog stila vec zbog toga sto tesko pada na dusu.

Pa gde ste slatke? :)
Okeanova izdanja su se tako prodavala na kilo jer Carobna knjiga moze sebi da dozvoli da ih rasprodaje za dz jer nisu nista ni ulozili u te knjige. S druge strane, to daje neophodan publicitet i videle ste (ko je bio na sajmu) kolika je guzva tamo stalno bila. Medjutim, njihovi zaposleni nisu recimo nista od novih knjiga citali prosto jer su stigle pravo na sajam a nisu ni dobili ocigledno informacije od urednika, direktora, ko vec moze da prica o njima tako da, kad sam na kraju imala para samo za jednu njihovu novu knjigu i pitala redom po standu koja mi je najbolja, knjizevno najjaca i najkvalitetnija, videla sam da niko nista nije citao (bar se nisu folirali) i onda sam fino otisla kod vlasnika Bore koji je stajao tu pored te ga lepo preupitala za preporuku i dobila je (kupila sam roman "Galad" o kojem sam i pre toga, kad su bile najave naslova aktuelne, proguglala malko i imala lep utisak. Javicu kad budem procitala svoje utiske).

Mnogo sam volela Okeanova izdanja, sećam se njihovog prvog predstavljanja na sajmu, kada sam ih i otkrila, još kao student i baš sam bila razočarana što nisam došla do nekih knjiga.Čovek na štandu Čarobne knjige mi je otvoreno rekao da to nisu njihova izdanja i da ih nisu ni čitali.I baš tako su ih i prodavali, kao što kažeš..na podu, u nekom pleksiglasu, delovale su tako jadno...

Poludela sam danas kad sam saznala da su u Bg išle dve intelektualke, jedna pravnica a druga profesor, besplatno, a nisu kupile ništa na sajmu. Ali su zato popile kafu na Slaviji.:eek:
Ono što mi je ipak povratilo raspoloženje je da je knjiga nedelje u Laguni Crveni šator, koju dugo priželjkujem.:lol:

Slatke su :)

Jao i ja sam oduševljena knjigom nedelje! Moja omiljena ( pored Sexualnog života moje ujne, naravno).Uzeh dve na sajmu za poklon.A pošto se moj primerak prilično ofucao od pozajmljivanja, možda i ja kupim za sebe.

Uzmi je Rado obavezno.Predivna je.I da mi javiš kako ti se dopala!

Poludela sam danas kad sam saznala da su u Bg išle dve intelektualke, jedna pravnica a druga profesor, besplatno, a nisu kupile ništa na sajmu. Ali su zato popile kafu na Slaviji.:eek:
Ono što mi je ipak povratilo raspoloženje je da je knjiga nedelje u Laguni Crveni šator, koju dugo priželjkujem.:lol:

To mi reci , taman cu da kupim i onu drugu odma sto je sad izdala :)
Cena?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back