Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja verujem da oni sve to imaju u Geopoetici iako nisam videla. Videces sama kad odes , ogroman stand al trci trci pa knjiga. Na sredini kao pult centralni na kome kazem ti pamuk i murakami stoje , onako dosta je to kilavo. Na policama jedna knjiga tipa sta sve treba da znaju o ....pa u hiljadu verzija ...zapamtila sam o Zapadu jer mi nije bilo jasno sta je pa sam listala i o razvodu ...to ne znam sto sam uzela da vidim, dal podsvest ili sta li ....

Uglavnom jedna polica 10 istih knjiga udaljenih na po 20 cm.
Ja iskreno ne razumem jel to fora ili je oskudacija al izgleda traljavo i odaje utisak neke bzvz izdavacke kuce .
Ja volim geopoetiku i uvek prvo tamo idem al ovog puta ...kod njih nista :(

Ostalo za sta me pitas na zalost ne mogu da ti kazem nista.
Isla sam namenski po spisku, stand po stand i nisam bistrila ostalo.
Prosto sam prerasla to idenje tamo da pregledam sve , sad imam malo vremena i koristila sam ga maximalno racionalno.

Carbona knjiga rekla sam gore , guzva laktanje, prodavci ko mesari...zaboravila sam da kupim knjigu jednu jer sam zaboravila gde se nalazim trudeci da se izborim sa pomahnitalom ruljom tinejderki koje kupuju knjige za 100 dindzi kao da je alva.

U delfi kad sam ulazila pistale su mi knjige pa sam onda prosla skener i proveru racuna i onda mi je preselo pa sam izasla.
Sustina je da je Delfi = Laguna = iste cene svuda a visoke za nas koje smo dugogodisnji clanovi kluba.

Bila je reportaza na Tv-u i svi sa standova izjavljuju kako ove godine kupci imaju spiskove tj. znaju tacno sta hoce, bar vecina njih,ali i da prodaja nikad nije bila ovako slaba..Kao nadaju se da je zbog kise i samog pocetka Sajma,ali misle da je ekonomski momenat presudan...

Nadam se da u Geopoetici imaju sve sto zelim. :)

Za laktanje razumem potpuno. :neutral:
.
Reka ljudi koja nosi poput podivljale bujice.

Zanima me i stand Svedske.

Prosunjacu se da vidim ima li nesto od Lagerkvista, Lundkvista, Ekelefa.

To je neki plan, videcu kako ce se realizovati. :)

Poslednja izmena:
Ma deda Ranka mozes i posle sajma.Ionako ti preostaje tvoj citalacki popust.Ja Lagunu nikad ne kupujem na Sajmu.I sad se mislim da li da uipste uzimam nesto sa akcije.
Jesi li uzela nesto?

Ajd da krenem redom.
Dosla sam na sajam oko 3 , kolektivno smo zbrisali sa posla pod etiketom da moramo da obidjemo "nase" koji tamo izazu.

Nije bila guzva. Ni u 8 kad su zatvorili nije bilo strasno, mislim da se nestasica novca oseca u narodu.

Posto ja jedina od nas 3 imam dete isli smo prvo na sajt Kreativnog centra.
Tu sam se raspitala za Knjigu za svaku devojcicu sasvim slucajno kod autorke licno. :D
I mogu vam reci to je bilo najprijatnije iznenadjenje za mene danas.
Upoznala sam razne pisce, kreativne ljude od reci, al niko nije bio toliko srdacan i otvoren za mene kao Violeta Babic. Bez problema sam dobila i posvetu na knjizi naslovljenu na gdjicu Nanu licno i to ne ono standardno srdacno bla bla bla nego bas pravu posvetu od srca. Znam da je jedna nasa drugarica forumasica sa Violetom dobra i ovom prilikom je molim da joj se jos jednom zahvali u moje ime i da prenese gospodji moje impresije,meni je bilo neprijatno da joj to licno kazem da ne deluje kao ulizivanje. Takodje zelim da prenese da moja cerka bas ovog casa sedi lista i cita i vec 15 minuta nije glasa pustila sto je meni vrlo ocigledan pokazatelj koliko je ta knjiga dobra za nju i kako utice iako je ona na prvi pogled mala za nju. :heart:

( ako sam opsirna kazite al ovo mi je bas bio super dan pun utisaka pa sam se raspricala)

Ko ima sitnu decu i tinejdzere na Kreativnom svakog dana ima gomila potpisivanja autora (evo raspored: https://www.facebook.com/pages/Krea...710944&set=a.161602015944.116712.161575765944)
I za razliku od raznih drugih mrgodnih pisaca Kreativci se oduseve kada neko ceni i voli njihove knjige. Pouzdana informacija ;)

Mirka, kazes Geopoetika kilava? :(

Jesi li primetila dela Dzulijana Barnsa?

"Sto od limunovog drveta" i "Istorija sveta u 10 1/2 poglavlja" su mi u planu.

Zanima me i Jerofejev, Peljevin, Pol Oster.

Planiram kupiti i "Okorelu zemlju cuda i kraj sveta" ali rekla si da ima Murakamija, ne brinem. :)

Zanima me i ona akcija u Delfi knjizari.

Na spisku su Hamsun ("Viktorija"), opet Peljevin ("DPP iz niotkuda u nikuda"),
Bukovski ("Beleske matorog pokvarenjaka"), From ("Umece ljubavi")...
Jos nekolicina, no da ne duzim recju.

Ima li pomenutih romana?

Mozda su blesava pitanja, ali racunam da si snimila uprkos guzvi. :)

Geopoetika ima Barnsovu Istoriju sveta ali Sto od limunovog drveta su cini mi se rasprodali. Pogledacu danas pa cu napisati.
Ostera ima u velikim kolicinama, plus ovaj novi. Za Murakamija znas

Zanima me i stand Svedske.

Prosunjacu se da vidim ima li nesto od Lagerkvista, Lundkvista, Ekelefa.

To je neki plan, videcu kako ce se realizovati. :)

Na standu Svedske imaju svasta, i sta je objavljeno i sta nije kod nas, ali ne prodaju oni knjige. Ako te zanima neko izdanje koje je prevedeno kod nas oni te upute gde je stand na kome mozes da ga kupis, a ako nije prevedeno onda opet pitaj one studente koji rade tamo, sve su ih obucili sta treba da kazu :)

Ajd da krenem redom.
Dosla sam na sajam oko 3 , kolektivno smo zbrisali sa posla pod etiketom da moramo da obidjemo "nase" koji tamo izazu.

Nije bila guzva. Ni u 8 kad su zatvorili nije bilo strasno, mislim da se nestasica novca oseca u narodu.

Posto ja jedina od nas 3 imam dete isli smo prvo na sajt Kreativnog centra.
Tu sam se raspitala za Knjigu za svaku devojcicu sasvim slucajno kod autorke licno. :D
I mogu vam reci to je bilo najprijatnije iznenadjenje za mene danas.
Upoznala sam razne pisce, kreativne ljude od reci, al niko nije bio toliko srdacan i otvoren za mene kao Violeta Babic. Bez problema sam dobila i posvetu na knjizi naslovljenu na gdjicu Nanu licno i to ne ono standardno srdacno bla bla bla nego bas pravu posvetu od srca. Znam da je jedna nasa drugarica forumasica sa Violetom dobra i ovom prilikom je molim da joj se jos jednom zahvali u moje ime i da prenese gospodji moje impresije,meni je bilo neprijatno da joj to licno kazem da ne deluje kao ulizivanje. Takodje zelim da prenese da moja cerka bas ovog casa sedi lista i cita i vec 15 minuta nije glasa pustila sto je meni vrlo ocigledan pokazatelj koliko je ta knjiga dobra za nju i kako utice iako je ona na prvi pogled mala za nju. :heart:

( ako sam opsirna kazite al ovo mi je bas bio super dan pun utisaka pa sam se raspricala)

Mirka,
moja cerka cita Knjigu za svaku devojcicu jako cesto
kaze..."tamo ima sve sto me zanima,a ako tebe budem pitala smorices me i sa onim sto me ne zanima " ... :lol:

E pa, došlo moje vreme :D
Idem sutra na sajam :D

Ali, prvi put nemam spisak i mrzi me da ga pravim. Mislim, imam u glavi par stvari koje ću definitivno da kupim, pominjala sam već, nešto što sam poklanjala, a nije trebalo...ali u suštini, idem na blef.
Planiram da ovog puta pažljivije obiđem polovnjake, pošto bih volela da nađem neke stare stvari kojih nema u novim izdanjima, ali to je otprilike sve što planiram.
Da skitam, gledam, pa ako klikne, kliknulo je.

Morala sam prvo da stavim kafu :D

E, ovako:

Cunjala sam i cunjala...gužva, haos, deca i mnogo spori ljudi...sajam knjiga mi je ove godine baš bio kao vašar.
Obišla svašta i sve vreme imala osećaj "ma, ovo je trebalo preko neta na miru istražiti i kupiti direktno...".
Cene su s.ranje. Što reče Mirka, više se isplati popust klubova čitalaca nego sajamski. Bar toga imam za svaku veću izdavačku kuću. A u onoj gužvi i masprodukciji ne možeš ni nešto da njuškaš, da tražiš nešto novo, da vidiš nešto posebno, u suštini se sve svodi na to da kupuješ po nekom svom spisku, nešto što unapred znaš. I čemu onda sajam?
I tako sa tim mislima pokupujem ono što sam kao htela (među polovnjacima nisam našla ono što mi je trebalo), uglavnom po preporukama odavde i kontam da bežim kući.
Kad ono, prepreči mi se štand Orfelina iz NS, bez gužve, a na štandu ovo
(velika slika)
Korica_v.jpg
Luksuzna oprema, fenomenalni crteži, blesava tema skroz....otkinem samo na čovečuljka na korici, a gde je ostalo... :D
2000 dinara - nije ni čudo što se svi zalete, pa zapale. Hoću-neću, hoću-neću, ma kao mnogo mi. Izađem iz hale na parking, mislim se "pa ebt, tome sajam služi, a ne za ovo standardno što mogu da poručim kad hoću i što kupujem u prolazu" i vratim se nazad. Dobijem još i potpis autora i crtež ilustratora i bedž sa psoglavom :D Mnogo mi je drago što sam je uzela, baš, baš :D

Inače, podsetila me ova knjiga na parku - mislim da je ona prošle godine uzela prvu knjigu iz ovog serijala "Zmajevi i vile - srpska mitologija" ili je makar nešto slično pominjala.

I tako...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back