Mirka Šizika
Elita
- Poruka
- 20.421
Nisam luda da citam tu dobru luku.
Ej bre rak dojki, neka fala .
Mislila sam na najnoviju.
Ej bre rak dojki, neka fala .
Mislila sam na najnoviju.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Samo unapred da kazem da 1. poslednjih nekoliko meseci pred sajam svake godine brizljivo pravim spiskove i stedim pare 2. nikad nemam dovoljno para za sve sto hocu 3. vrlo cesto zavrsim sa necim sto bas i necu preterano ali me povuce kupoholizam
Ovde su izlozeni razliciti pojmovi koji su u vezi s Latinskom Amerikom, bilo da je u pitanju Amazona ili Ce Gevara, pa je i sama tema zanimljiva,a i zanimalo me je kako joj je pristupio i obradio je.
- Carigrad, price sa Bosfora i KOnstantin Veliki, obe je napisao Radivoj Radic a objavila Evoluta. A RR je nas najpoznatiji vizantolog i zaista je svetska faca. Ja ga "znam" po tekstovima u "Politikinom Zabavniku" koje citam bez daha. Pise kao knjizevnik, zanimljivo, ume da uputi i poneku duhovitu opasku, a sve je ipak sasvim naucno utemeljeno sa gomilom nekih interesantnih izvora da se covek pita gde je sve to nasao.
...............................
E da, da ne zaboravim i Prognana bica i Vile i zmajeve sa ilustracijom glavnog ilustratora Ivice Stevanovica, tako da sam i zbog toga bila mnogo srecna
Proscavajte ako sam udavila, necu vise, casna pionirska![]()

Zabranjeno je pisati vise od 500 karaktera posle radnog vremena .
Dano uozbilji se !

Za čika-Radeta imaš bonu od mene, ovooooolikuČim me puste da ti dam
Pored toga što je naš najveći živi vizantolog, važi za najgotivnijeg profesora na Filozofskom fakultetu.
To što godinama piše za Politikin zabavnik je meni posebna preporuka - sve nešto kontam da ne može svakakav namćor da piše za zabavnik
Elem, još jedan razlog zbog kojeg ga posebno cenim je to što je za popularizaciju nauke uradio više nego mnoge njegove kolege zajedno. Upravo to o čemu pišeš, lagani, neopterećujuć stil, zavodljiv, a opet stručan i argumentovan.
Imam njegove "Vizantija - Purpur i pergament" i "Carigrad - Priče sa Bosfora", Konstantina sam ovog puta preskočila, jer imam dosta literature o njemu, ali uzeću je jednom, sigurno.
.......
Da, Clio ima zaista respekta vrednu ediciju, sa njom se ne može pogrešiti. Ja već par godina unazad tražim njihovu "Istoriju Osmanskog carstva", ali nikako da je reizdaju
.......
A što se Prognanih bića tiče, imaš na jednoj od prethodnih strana opisan moj susret sa Prognanim bićima....isto me je usrećila više nego bilo šta drugo
Lepo si se ti istrošila, svaka čast![]()
Proscavajte ako sam udavila, necu vise, casna pionirska![]()
Valjda nije bilo nekog izbora.Izvinjavam se onoliko
U toku radnog vremena ne imadoh vremena ni za 5 karaktera, a svrbelo me da pisemEto, dadoh pionirsku rec drugar'ce Mirka da necu vise - je l' mi oprosteno?
![]()
Hvala Dano!
Sto se mene tice tvoje spiskove shvatam kao preporuke za citanje.
Jer ja sam samo obican citalac, a ti si koliko razumem (kao i jos neki ovde), profesionalno ili tako nekako vezana za knjige.
E pa takvi meni trebaju. Da ne tapkam u mraku i ne uzimam iz biblioteke neke gluposti koje samo bez veze dovlacim kuci pa ih posle vracam. Poslednji primer: "Vezilja". Otkud znam sta me navelo da je uzmem.Valjda nije bilo nekog izbora.
U svakom slucaju volim ove pionirske preporuke, jer to znaci da su mi generacijski bliski preporucioci![]()

1000 din![]()

A ja bih volela da radim u biblioteci!
Ma koliko to mozda dosadno zvucalo![]()

( ja imam porodicnu clanarinu)E, sećam se da njene cifre bile jake dok je još izdavala Narodna knjiga. A i broj stranica.
Sećam se da sam na početku mislila "U, ko zna šta je ovo kad ovoliko košta", kad sam videla da je laganica.....nikad mi to nije bilo jasno.
Takodje
Inace tek sam danas saznala da na jedan karton mogu da uzmem 10 knjiga i odusevila se ko kuce( ja imam porodicnu clanarinu)
Ko zna od kad je to, nikad mi nije palo na pamet da pitam.
Donela sam kuci samo 8

Joj, to je vrlo nezgodno! Ja se tako zaletim pa uzmem tih 8 ili 10 pa posle ne mogu da stignem da procitam a sve mi se cita pa produzavam rok pa ludilo! Ta biblioteka mi je kao da udjem u besplatnu prodavnicu slatkisa - ima svasta lepo sto volim a smem da jedem koliko god mi se svidi za male pare - sreca sreca radost![]()
Mirka, jesi ti citala nesto njeno lepo pa si joj se zato sad ponadala?

joj Danče...svaka ti je k'o Njegoševa![]()

Poludela sam danas kad sam saznala da su u Bg išle dve intelektualke, jedna pravnica a druga profesor, besplatno, a nisu kupile ništa na sajmu. Ali su zato popile kafu na Slaviji.
Ono što mi je ipak povratilo raspoloženje je da je knjiga nedelje u Laguni Crveni šator, koju dugo priželjkujem.![]()

Za čika-Radeta imaš bonu od mene, ovooooolikuČim me puste da ti dam
Pored toga što je naš najveći živi vizantolog, važi za najgotivnijeg profesora na Filozofskom fakultetu.
To što godinama piše za Politikin zabavnik je meni posebna preporuka - sve nešto kontam da ne može svakakav namćor da piše za zabavnik
Elem, još jedan razlog zbog kojeg ga posebno cenim je to što je za popularizaciju nauke uradio više nego mnoge njegove kolege zajedno. Upravo to o čemu pišeš, lagani, neopterećujuć stil, zavodljiv, a opet stručan i argumentovan.
Imam njegove "Vizantija - Purpur i pergament" i "Carigrad - Priče sa Bosfora", Konstantina sam ovog puta preskočila, jer imam dosta literature o njemu, ali uzeću je jednom, sigurno.
.......
Da, Clio ima zaista respekta vrednu ediciju, sa njom se ne može pogrešiti. Ja već par godina unazad tražim njihovu "Istoriju Osmanskog carstva", ali nikako da je reizdaju
.......
A što se Prognanih bića tiče, imaš na jednoj od prethodnih strana opisan moj susret sa Prognanim bićima....isto me je usrećila više nego bilo šta drugo
Lepo si se ti istrošila, svaka čast![]()
I postao profesor.