Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sad, spisak:

Zimski kralj, Bernard Kornvel - obožavala sam njegovu trilogiju o Stogodišnjem ratu, ovo je prvi deo trilogije o kralju Arturu. Iako mi tema nije neka, očekujem da je dobro, on je odličan pisac.
Miris kiše na Balkanu, Kuić - ništa njeno do sad nisam čitala
Đavolja kraljica, Kalogridis - svidela mi se njena "Žena jednog Bordžije", očekujem da je i ova super
Bela kraljica, Filipa Gregori
Nelsonova senka, Bari Ansvort - njegova "Sveta glad" me je oduvala
Bakarni bubnjevi, Miomir Petrović - I "Lisičje ludilo" i "Persijsko ogledalo" su mi jako prijale
Deda-Rankove riblje teorije, Đurđević
Avanture nevaljale devojčice, Ljosa
Moralni poremećaj, Atvud

Eto, sve u svemu niš' posebno, plus što sam sve opušteno mogla da kupim i bez one gužve i frke i plaćanja parkinga :roll:

Videla sam Crvenog lava, neko je to ovde preporučio i baš me zaintrigiralo, al' brate, 1200 ili 1500 din, na guz-papiru.
I još nešto, od čega piz.dim iz godine u godinu i opet ću da napišem: Fukoovo klatno (a i ostalo Ekoovo je u istom rangu) u Platou 1900 din sa sajamskim popustom :dash: I kako da se čovek čudi što i deca i odrasli čitaju Bačić-Alimpićke, Grabljivice i kompaniju?

E, da, setila sam se još nečeg što me podsetilo na forum :D
Ne sećam se više ni na kojem štandu, ali serijal dečjih knjiga sa nekom tršavom devojčicom na koricama, a naslovi...."Vanda - Osveta u galopu", "Vandine tajne beleške", "Vandin leksikon - Moji prijatelji" i još poneka. Naglas sam se smejala :zcepanje:

I kako definitivno ove godine ne idem na sajam, svratih ponovo u Lagunu da se dopunim od pre neki dan:
Pola žutog sunca,
Malo ostrvo,
Stara šala i
San o ljubavi i smrti.
U susret svetlosti,
Dete zvano To,
Izgubljeni dečak (nastavak prethodne),
Noć kaligrafa,
Kaži kada,
Pilotova žena.

Za mesec dana će sajam u Nišu, pa ću tada druge izdavače. Geopoetika će sigurno davati popust, mislim i Čarobna knjiga i Lom. Za ostale nisam sigurna.

PS Mnogo sam tužna što nisam bila u Bg-u.:(:rida:

Ja verujem da oni sve to imaju u Geopoetici iako nisam videla. Videces sama kad odes , ogroman stand al trci trci pa knjiga. Na sredini kao pult centralni na kome kazem ti pamuk i murakami stoje , onako dosta je to kilavo. Na policama jedna knjiga tipa sta sve treba da znaju o ....pa u hiljadu verzija ...zapamtila sam o Zapadu jer mi nije bilo jasno sta je pa sam listala i o razvodu ...to ne znam sto sam uzela da vidim, dal podsvest ili sta li ....

Uglavnom jedna polica 10 istih knjiga udaljenih na po 20 cm.
Ja iskreno ne razumem jel to fora ili je oskudacija al izgleda traljavo i odaje utisak neke bzvz izdavacke kuce .
Ja volim geopoetiku i uvek prvo tamo idem al ovog puta ...kod njih nista :(

Ostalo za sta me pitas na zalost ne mogu da ti kazem nista.
Isla sam namenski po spisku, stand po stand i nisam bistrila ostalo.
Prosto sam prerasla to idenje tamo da pregledam sve , sad imam malo vremena i koristila sam ga maximalno racionalno.

Carbona knjiga rekla sam gore , guzva laktanje, prodavci ko mesari...zaboravila sam da kupim knjigu jednu jer sam zaboravila gde se nalazim trudeci da se izborim sa pomahnitalom ruljom tinejderki koje kupuju knjige za 100 dindzi kao da je alva.

isti smo... sto se tice geopoetike

Morala sam prvo da stavim kafu :D

E, ovako:

Cunjala sam i cunjala...gužva, haos, deca i mnogo spori ljudi...sajam knjiga mi je ove godine baš bio kao vašar.
Obišla svašta i sve vreme imala osećaj "ma, ovo je trebalo preko neta na miru istražiti i kupiti direktno...".
Cene su s.ranje. Što reče Mirka, više se isplati popust klubova čitalaca nego sajamski. Bar toga imam za svaku veću izdavačku kuću. A u onoj gužvi i masprodukciji ne možeš ni nešto da njuškaš, da tražiš nešto novo, da vidiš nešto posebno, u suštini se sve svodi na to da kupuješ po nekom svom spisku, nešto što unapred znaš. I čemu onda sajam?
I tako sa tim mislima pokupujem ono što sam kao htela (među polovnjacima nisam našla ono što mi je trebalo), uglavnom po preporukama odavde i kontam da bežim kući.
Kad ono, prepreči mi se štand Orfelina iz NS, bez gužve, a na štandu ovo
(velika slika)
Korica_v.jpg
Luksuzna oprema, fenomenalni crteži, blesava tema skroz....otkinem samo na čovečuljka na korici, a gde je ostalo... :D
2000 dinara - nije ni čudo što se svi zalete, pa zapale. Hoću-neću, hoću-neću, ma kao mnogo mi. Izađem iz hale na parking, mislim se "pa ebt, tome sajam služi, a ne za ovo standardno što mogu da poručim kad hoću i što kupujem u prolazu" i vratim se nazad. Dobijem još i potpis autora i crtež ilustratora i bedž sa psoglavom :D Mnogo mi je drago što sam je uzela, baš, baš :D

Inače, podsetila me ova knjiga na parku - mislim da je ona prošle godine uzela prvu knjigu iz ovog serijala "Zmajevi i vile - srpska mitologija" ili je makar nešto slično pominjala.

I tako...

Vau, Medo, fenomenalna su Prognana bica. :)

Bas bi mi trebala ta knjiga za jedan predmet.

A autor, je l' bio tamo samo u sredu? :)

Vau, Medo, fenomenalna su Prognana bica. :)

Bas bi mi trebala ta knjiga za jedan predmet.

A autor, je l' bio tamo samo u sredu? :)

Veruj mi da ne znam.
Imam utisak da su oni tamo svaki dan, izdavačka kuća je iz NS, a i nemaju praktično ništa osim ovog i prve knjige iz ove serije, "Vile i zmajevi".
Kad sam ja bila, bili su i autor i dva ilustratora (od 5 navedenih), treći je bio otišao da jede, a osim njih je iz izdavačke kuće bila samo jedna devojka.
Knjiga je inače takva da su i ilustratori takoreći koautori, tj. ne bi bila ovako posebna bez ovih zaista fenomenalnih ilustracija.

I da, evo sad gledam vizit-kartu autora, stoje kontakt-podaci izdavačke kuće. Ako hoćeš broj telefona, pa eventualno da proveriš....

Veruj mi da ne znam.
Imam utisak da su oni tamo svaki dan, izdavačka kuća je iz NS, a i nemaju praktično ništa osim ovog i prve knjige iz ove serije, "Vile i zmajevi".
Kad sam ja bila, bili su i autor i dva ilustratora (od 5 navedenih), treći je bio otišao da jede, a osim njih je iz izdavačke kuće bila samo jedna devojka.
Knjiga je inače takva da su i ilustratori takoreći koautori, tj. ne bi bila ovako posebna bez ovih zaista fenomenalnih ilustracija.

I da, evo sad gledam vizit-kartu autora, stoje kontakt-podaci izdavačke kuće. Ako hoćeš broj telefona, pa eventualno da proveriš....

dobili su nagradu za dečju knjigu godinu, za tu što si ti kupila "Prognana bića - srpska mitologija"

Moj sin kupio Hogara strašnog, velika, debela ukoričena slikovnica, tj. strip. Ima malo i normalnog teksta. Izdavač Beli put. Sa popustom 1.800 dinara. I ja ću je rado pročitati. Hogar je potpuno otkačen

Jao, tog Hogara sam videla prošle godine i zasvrbeo me opasno, ali sam već bila pljusnula pare na jednu skupu monografiju, pa sam morala da odolim. Obožavam Hogara :D

A Prognana bića, pa stvarno jeste za nagradu, samo što je ja nisam doživela baš kao dečju knjigu :D Mislim, meni je ovo super zanimljivo, rusalke, šumani, ale, Ćorava Anđelija, nekrštenci, karakondžule i ostala bića...za pola bre nikad nisam čula, a kamoli da ih povežem sa nekim našim prostorom.
A možda je i do mene :lol: Mada, nekako mi super ako još mogu da otkinem na dečju knjigu :)

Inače, podsetila me ova knjiga na parku - mislim da je ona prošle godine uzela prvu knjigu iz ovog serijala "Zmajevi i vile - srpska mitologija" ili je makar nešto slično pominjala.

I tako...
ne bre, prošle godine sam uzela srpsku etnomitologiju, a ale i bauke imam još od ranije, ali svaka čast na okvirnom prisećanju o.O
ove godine mi nešto bilo žao da se iskeširam za leksikon slov. mitologije, a dopao mi se jako, al sam zato kupila neki hrvatski mitski zbornik
a ovu tvoju knjigu sam videla u onom staklu nagrađenih izdanja, pa sam se okretala, pa sam se obrtala, ali nisam uspela da provalim ko je izdavač i jako sam patila =)

ne bre, prošle godine sam uzela srpsku etnomitologiju, a ale i bauke imam još od ranije, ali svaka čast na okvirnom prisećanju o.O
ove godine mi nešto bilo žao da se iskeširam za leksikon slov. mitologije, a dopao mi se jako, al sam zato kupila neki hrvatski mitski zbornik
a ovu tvoju knjigu sam videla u onom staklu nagrađenih izdanja, pa sam se okretala, pa sam se obrtala, ali nisam uspela da provalim ko je izdavač i jako sam patila =)
Ma znam da je bilo nešto, setila sam se tebe čim sam videle te dve knjige. Ali eto, ti kupuješ knjige za odrasle, a ja..:lol:

U hali 4. su, ja se spotakla o štand slučajno.

Ma znam da je bilo nešto, setila sam se tebe čim sam videle te dve knjige. Ali eto, ti kupuješ knjige za odrasle, a ja..:lol:

U hali 4. su, ja se spotakla o štand slučajno.

ok, onda bolje da ne pominjem ostalo što sam kupila, dok sam još u lažnoj prednosti =))))
joj bre, a este videli što se popovi proširili?
pa sve kandiše na neki tamjan, vosak, samo što se nisam izvrnula tamo

Šta znam, uvek ih je bilo u hali 4, nisam nešto imala utisak da ih je ove godine više nego obično.

Nego, ja i dalje ne mogu da se oslobodim onog utiska vašara, iako su mi karakondžule spasle ukupan doživljaj.
Ja stvarno ne znam kako da u onoj gomili štandova i u onoj gužvi napabirčim živaca da njuškam i istražujem, pa da nađem nešto tako dobro, a što nema baš u svakoj knjižari i što ne mogu da nađem u prolazu...tipa parkin leksikon slovenske mitologije ili tako nešto...kapirate na šta mislim?
Da li je ova masprodukcija još masovnija i još prizemnija nego inače ili to počinje da me ebe krštenica, da prostite?

Jao, samo o dozivljajima sa Sajma pricate, puci cu, ne mogu da docekam jutro. :)

Medo, hvala za info. :)

Gledam sada njihov sajt, imaju prilicno oskudnu ponudu, svega 20ak knjiga.

Kome se dopada tematika, moze da nabavi "Mitska bica srskih predanja" Slobodana Zecevica.

Parka, pisi sta si kupila da uzdisem malo. :)

Poslednja izmena:
ne znam, meni je isto ko i uvek, samo se tip vašarskih naslova menja
prvo je (kad sam dovoljno porasla da samostalno njuškam po sajmu, daklem 6-7 razred) bio u modi zodijak, kineski i obični, pa piramide, pa ishrana po krvnim grupama, pa vinčansko pismo, pa tesla, sad je.. u stvari nisam ukapirala šta je ove godine preovladalo =)
mada sam možda izbrkala raspored, i propustila par godinica al shvatate me već
ja od beletristike ništa ne uspem da kupim na sajmu, kako odlučiš na blic dal će neka knjiga da ti se dopadne? mada ja to i inače ne kupujem nego pozajmljujem iz biblioteke, to smo već pisali
mada polovno i da, premalo ima štandova sa polovnim izdanjima, a to je jer se sad mahom štampaju gluposti pa su svi pokupovali polovne knjige pa ih više nema =D

a od ove druge literature kupim, i to mi baš uspe da privuče pažnju, oni ga onako izlože lepo vertikalno, pa te mami pa ti ne da mira, pa prelistaš, pa baš budeš hepi
i to sam primetila, mnogo ću pre da kupim knjigu koja stoji vertikalno frontalno izložena, nego onu koja leži ili je okrenuta hrbatom. krejsi =)

Kome se dopada tematika, moze da nabavi "Mitska bica srskih predanja" Slobodana Zecevica.

Parka, pisi sta si kupila da uzdisem malo. :)
zečevića sam i uzela prošle godine, ali velikog
sad sam ovo što sam rekla,
pa polovni kamen mudrosti - beman (old skul nemačka epska fantastika)
tati sam uzela na poklon hašekovog švejka, mada sam kasnije ukapirala da smrducka na buđ =(, a cenjkala sam se i sve i bila sam srećna
onda uralske bajke, to jurim od malena, mnogo su mi bile jezive tada
pa monografijicu anastasa jovanovića (prvi srpski fotograf, knjiga je super i za one koje ne zanima umetnost jer ima fotke svih viđenijih ličnosti onoga doba), to kod muzeja grada beograda
onda zenit i simultanizam, to bi mi bilo od stručne literature (ima oko 50 grama, al ajd)
i to je to, u rukama mi je izgledalo kao više, ali beman i hašek su mi trotomni =)
nisam jela pljesku

zečevića sam i uzela prošle godine, ali velikog
sad sam ovo što sam rekla,
pa polovni kamen mudrosti - beman (old skul nemačka epska fantastika)
tati sam uzela na poklon hašekovog švejka, mada sam kasnije ukapirala da smrducka na buđ =(, a cenjkala sam se i sve i bila sam srećna
onda uralske bajke, to jurim od malena, mnogo su mi bile jezive tada
pa monografijicu anastasa jovanovića (prvi srpski fotograf, knjiga je super i za one koje ne zanima umetnost jer ima fotke svih viđenijih ličnosti onoga doba), to kod muzeja grada beograda
onda zenit i simultanizam, to bi mi bilo od stručne literature (ima oko 50 grama, al ajd)
i to je to, u rukama mi je izgledalo kao više, ali beman i hašek su mi trotomni =)
nisam jela pljesku

Zeceviceva etnomitologija je odlicna. :)

Super ulov. :)

I moj tata bi se obradovao dobrom Svejku.

Uralske bajke su me zaintrigirale, nisam citala.

Jesu li zaista opskurne ili se tebi cinilo jer si bila devojcica?

Kada se pomenu bajke uvek mi u glavi odzvanja "Nista bez Propa!" :sad2:

Ni ja necu pljesku. :)

Da dodam -

Takodje je super knjiga Veselina Cajkanovica "Mit i religija u Srba".

Poslednja izmena:
vidi medo, vreme je bilo kratko a posle se išo na večeru kod tetke koja nam je poručila da se izgladnimo, tako da je pljesko izostala
a želela sam, naravno

uralske bajke su deo kompleta bajki sovjetskih naroda (parafraziram, ne znam dal se to tačno tako zove)
i mnogo je zanimljivo kako svaki narod ima nešto za šta je vezan
međutim, dok su ruske bajke mahom: glupi ivanuška na peći leži, prođe 3 zadatka, nešto pita baba jagu i spasi princezu, po mogućstvu vasilisu, ove nisu takve
rudarske su, i vrte se oko zlata, uglja, polu- i dragog kamenja, i nisu vesele
mračne su i u suštini nešto se ne sećam da iko pronađe sreću, samo muku i kaznu zbog pohlepe ili prosto jer se našao u pogrešno vreme tu gde se našao
ali su to u isto vreme meni bile najmagičnije od svih bajki ikada
pa jedna od njih je čuveni kameni cvet (koji u ekranizaciji nema veze), i to meni on nikad nije bio najbolji

I kako definitivno ove godine ne idem na sajam, svratih ponovo u Lagunu da se dopunim od pre neki dan:

U susret svetlosti,
Dete zvano To,
Izgubljeni dečak (nastavak prethodne),
Noć kaligrafa,
Kaži kada,
Pilotova žena.

Za mesec dana će sajam u Nišu, pa ću tada druge izdavače. Geopoetika će sigurno davati popust, mislim i Čarobna knjiga i Lom. Za ostale nisam sigurna.

PS Mnogo sam tužna što nisam bila u Bg-u.:(:rida:

Rado javi mi kada ce tacno sajam u Nisu porfavor :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back