/una/
Domaćin
- Poruka
- 3.006
Udruženje ljubitelja knjiga i pite ljuskuše, kupila sam sebi još proletos, ali nikako da stigne na red. Hvala Dano na preporuci, izvukla sam je na površinu.![]()
Ko je napisao?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Udruženje ljubitelja knjiga i pite ljuskuše, kupila sam sebi još proletos, ali nikako da stigne na red. Hvala Dano na preporuci, izvukla sam je na površinu.![]()
Ko je napisao?
Msm stvaaarno, pored ove Dane covek nista ne moze da preporuci
Salim se naravno. Dano samo napred, obozavam tvoje preporuke, kao i preporuke drugih forumasa.
Uvek kada odem u biblioteku i izvucem svoj spisak.. bibliotekarka. Inace se znamo godinama pa se to ona samo sali.
A onda prionemo na stvar pa ja svaki put odem kuci sa naramkom knjigajer imam ono porodicno clanstvo (nas troje), i mogu da uzmem za svakog clana po 10 knjiga. Ali posto sam skromna
nikada nisam uzela 30 knjiga odjednom, a
imam pravo!
Dakle evo konacno jos nekih preporuka za knjige koje sam citala u zadnje vreme. Trudicu se da dam preporuke za one knjige koje su i "pitke" i dobre.
Izdavac: Ne znam
Top je bio vreo - Vladimir Kecmanovic (Pisac je za ovaj roman dobio nagradu Borislav Pekic. Radnja se dogadja u Sarajevu pod opsadom, i govori o jednom 12-ogodisnjem decaku u tim uslovima)
Izdavac Arhipelag
Njeno telo zna - David Grosman (Izraelski Izraelac sto bi rekla Dana. Knjiga se sastoji od dve price -novele. Obe su dobre, ali je meni ona koja nije naslovna (zaboravila sam naziv), fenomenalna. Govori o ljubomori jednog muskarca, dokle to moze da ode, ali na jedan fini nacin zasnovan na istancanoj psihologiji).
Nastavicu kasnije![]()
"Kuca mrtvih mirisa" ima cini mi se puno od atmosfere Goranove "Sitnicarnice...".
Ko voli Sitnicarnicu (a cini se da ovde ima takvih) moze da proba.
Uf ja sam citala Vidine preljubnike i imala potrebu da je isamaram posle te knjige.
Nemam sad volje da krecem u Kucu mrtvih mirisa , i odbijam da verujem da Vida moze i da prismrdi Petrovicu![]()
Što, bre, Mirka? Šta je bilo u tim Preljubnicima? Sad me baš zanima.... ovo je najbolja preporuka koju sam do sada pročitala
Po principu - nema negativne reklame
Meni se svidela Kuća mrtvih mirisa...
Lamar, pitala si za taj sarajevski šmek...ima knjiga Kosmopoliten, tako nekako...iz tih edicija...nevjerovatno duhovita parodija na te novine i njihova pisanija...knjiga ima preko 3oo strana, bavi se istom tematikom, a nimalo nije dosadna...zaboravila sam tačan naziv, uglavno u naslovu je Kosmopoliten i još nešto...a da Kozmo men...
..i ja sam čini mi se čitala nastavak Dine...u istom je tonu kao i prvi dio...a ona je opasna...ko joj se zamjeri gotov je, pa bio rod rođeni...neću dalje![]()
Uf ja sam citala Vidine preljubnike i imala potrebu da je isamaram posle te knjige.
Nemam sad volje da krecem u Kucu mrtvih mirisa , i odbijam da verujem da Vida moze i da prismrdi Petrovicu![]()
-Izdavac Laguna
Djavi i mala gospodja - Djordje Milosavljevic, dramski pisac (Roman inspirisan istinitim dogadjajem. Pustolovno putovanje jednog stranca u doba kneza Milosa. Ko to voli.)
Leteci Beogradjanin - Goran Samardzic (Pripovetke. Razne epizode jednog zivota, od rane mladosti i detinjstva, do zrelog doba. Odlicna i za one koji ne vole pripovetke, jer sve skupa deluje i kao roman. Jako me je dotakla ova knjiga.)
-Izdavac Nemam pojma (valjda neki hrvatski ili sarajevski, ali ima kod nas)
Sarajevski Marlboro - Miljenko Jergovic (Pripovetke. Odlicne. Ko voli Sarajevo i taj bosanski smek (ja to obozavam pa preporucite sve sto znate), taj ce uzivati. Radnja vecine ili svih prica je za vreme opsade Sarajeva)
-Izdavac Prosveta
Kuca mrtvih mirisa - Vida Ognjenovic (Topla ravnicarska prica)
-Izdavac Geopoetika
Kratka istorija sveta za mlade - Ernst Gombrih (Knjiga nije samo za mlade. Veoma jednostavno i shvatljivo napisana istorija sveta od postanka pa negde do novog doba. Rasterecena svih onih dosadnih podataka, godina i datuma, daje lako shvatljivu sliku promena kroz vreme).
-Izdavac Okean
Zovem se Dina - Hejber Vasmu (Snezna Norveska recimo negde 1850. god. Snimljen je i film po ovoj knjizi. Zenska knjiga) Nastavke nisam citala. Kakvi su, ako neko jeste?
-Izdavac Mono i manjana
Roaming - Anna Dassiaglu (Lagana zenska knjiga napisana u formi SMS poruka. Jedino mi je kraj bio patetican, a ostalo mi se dopalo. Svakako lepsa nego neka njena preteca koju sam citala, valjda neka americka) O ovoj knjizi je vec neko pisao.
-Izdavac Plato
Komo - Srdjan Valjarevic
Zimski dnevnik - Srdjan Valjarevic
Dnevnik druge zime - Srdjan Valjarevic (Toliko jednostavan recnik! Jednostavno, pisano nepretenciozno).
Samo cu reci da su mi bas, bas uzdrmale emocije. Vecina vas ih je verovatno citala ali ko nije...
Bog malih stvari - Arundita Roj (Indijska knjizevnica).
Dolazim po tebe i vodim te sa sobom - Nikolo Amaniti (Italijan)
Devojka sa pomorandzama - Justejn Gorder (Norveski autor)
Dakle ova tema je fenomenalna, hvala svima na sugestijamaJa necu na sajam, al pravim svoj spisak za kad dodjem u BG
Dano ako te ne mrzi bilo bi lepo da napises i ime autora. Mislim moze da se izgugla al ako ti nije tesko bilo bi superBas imas interesantne predloge.
Mirka cini mi se da si ti spomenula najnoviju knjigu Marine Levicke. Nisam ni znala da ima novu knjigu, hvalaElem procitala sam dve prikolice , a juce sam uzela najnoviju iz biblioteke i skoro sam do pola stigla. Mnogo mi se svidja, sad ne znam da li ce mi isti utisak ostati do kraja knjige, ali za sad mi se ova njena knjiga najvise dopada. Posto cete verovatno citatiuskoro necu da pisem vise.
Cekajte ljudi i marijana mateus je napisala knjigu![]()
Jaoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo UBICU SE !
E da, proverena informacija - Alnari ce imati na akciji 70 naslova.
E sad da li su to ti na Delfijevom site-u, jos uvek ne znam.