http://www.carobnaknjiga.com/index.php?option=com_content&task=view&id=601&Itemid=42
Ovo je interesantno.
Znam sigurno da cu kupiti Naga pred voljenim , a za ostalo molim informacije.
Ih bre Mirka, gde me nadje! Njihovo, i Okeanovo i Carobne knjige, sam cirka 90 % citala.

Okean je, uzgred budi receno, bio dugo jedna od mojih omiljenih kuca. Steta sto vise ne postoji zasebno. Ali dobro...
Preporuke sa spiska za 100 din:
Kao na nebu lepa ljubavna prica. Vidim da nemaju njegovu prethodnu,
Cetiri ljubavna pisma koja mi je bila jos lepsa, bice da su je rasprodali. Pisac je Irac i nekako drugacije dozivljavate Irsku. Ja bar jesam.
Astrid i Veronika tipicna skandinavska prica (lepo ispricana, emotivna na specifican nacin) o neobicnom prijateljstvu dve usamljene zene, jedne stare i jedne mlade
Tajna Ovo je bisercic od knjige. Meni se veoma dopala, mada mozda nije za svakog. Pisao ju je francuski psihoanaliticar (vidi se) i govori o uticaju jedne velike tajne iz njegovog ranog detinjstva i zivota njegovih roditelja na njegov kasniji zivot, a u pozadini svega toga je Francuska u II sv. ratu. Nista krupno, nista dramaticno, lepo i intimno.
Pod zabom . Veoma simpaticna knjiga. Govori o sezdesetim u Madjarskoj, o odnosu svakodnevnog zivota mladih u tzv. istocnom bloku i njihovog pogleda na Zapad i zapadne vrednosti. Pritom je i blago duhovita.
Oporavak . Ovo je najveca preporuka mozda iz citavog repertoara Okeana. I inace, uz "Na zapadu nista novo" najbolji prikaz Prvog sv. rata ali ovog puta posledica i ne na frontu. Nije dramaticna na neki povrsan nacin, nema bitaka, nema blata i krvi, ali je apsolutno briljantna.
Knjige za 200 din:
Sotova originalna svastara Pa samo joj ime kaze bolje nego sto mogu da je opisem. Unutra ima stvarno svacega - i korisnih stvari tipa pretvaranja metrickog sistema u one funte, ince i sl, razlicitih zanimljivih podataka do pukvalno preslatkih gluposti, ne znam kako da ih opisem. Mnogo slatka knjiga
Tisina u oktobru . Divna knjiga. Pre nekoliko godina bila je veliki hit. Daje izvanredan portret coveka u recimo starijem srednjem dobu koji preispituje zivot nakon sto ga je zena naizgled bez objasnjenja napustila. Slika braka, sredokrece zivota, sve nekako svedeno i pametno. Mnogo lepo.
Gormengarst 1-3 Nije svako ljubitelj ove knjige ali ja sam pala na teme kad sam je procitala. Ima bukvalno kultni status u Britaniji. Veoma je neobicna. Koga zanima moze da procita vise na netu o njoj da ne zauzimam ovde prostor.
Kraljevski citalac Preslatka, ali preslatka knjizica o lepoti i radosti citanja, o tome kako citaci gledaju na knjige a kako oni koji smatraju da je to "lepo ali ja nemam vremena" ili "bolje da radim nesto korisnije, od citanja nema leba". Blago je i ironicna i cita se sa uzivanjem. Izgleda lagano ali je u stvari odlicna analiza razlicitih uticaja koje knjige i citanje mogu da imaju ljude.
Preporuceno E ovo je jedna od knjiga koje su za svacije uzivanje. Ne znam kome je nisamm preporucila i svi su bili odusevljeni. Zbog malog obima mogu da je procitaju cak i oni koji imaju samo 10 min pre spavanja. Predivna, neobicna ljubavna prica i prica o fantazijama, potrebi za ljubavlju, o komunikaciji, nesigurnosti. Ma ne mogu dovoljno dobro da je opisem... Uzgred dosad sam je kupovala 4 puta - poklanjala, i sad cu morati ponovo, opet ne znam gde je moj primerak.
Jadna stvorenja Divna, neobicna, skoro gotska knjiga. Prava skotska. Kao neka savremena kombinacija recimo Frankenstajna i Pigmaliona. Prica je veoma zanimljiva a u biti je izmedju ostalog rec o odnosu danasnjeg sveta prema coveku, odnosu muskaraca i zena itd.
Izgubljena u dobroj knjizi Jos jedna prava poslastica za knjigoljupce. Kao krimic smesten u knjige gde glavna junakinja bukvalno po knjigama lovi zakljucke i slicno. Pritom je veoma duhovita i odlicno prevedena koliko se secam. Citala sam na engleskom a u srpsku sam samo zvirnula. Zao mi je sto nisu preveli ostale romane iz te serije ali i ova moze da bude sama za sebe.
Eto toliko. Ko ima dalje zelja i ima jos nekih preporuka bilo bi super da se razmenimo