Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dano, kad pomenu Hispanoamerikance, mrzi me da čitam Ljosin Razgovor u Katedrali. Daj ohrabri me da je kasnije zanimljivije.:( Da je moja, odložila bih je, ali nije pa me sramota.:rumenko:

Ako nisi citala Avanture nevaljale devojcice onda kreni od te. Svi kojima sam je preporucivala bili su odusevljeni. Ili recimo onu Raj na drugom cosku. Nisam je citala ali sam dobila preporuku za nju. Izmedju ostalog, kazu ljudi da je drugacija od dotadasnjih (svidja mi se kad se neki pisac menja a odrzava kvalitet) a tematika je zanimljiva, u pitanju je Gogenov zivot ili neke crtice iz njegovog zivota, zaboravih tacno. Objavila je svojevremeno Narodna knjiga u onoj savrsenoj po izboru a katastrofalnoj po lekturi ediciji "Antologija svetske knjizevnosti". Planiram da kupim na Sajmu i Recnik zaljubljenika u Latinsku Ameriku pa cu ti preneti utiske. Mada to nije klasicna beletristika, pa mozda ni to nije lose za start.

Ja sam Raj na drugom cošku dobila pre par dana za rodjendan.
I jako sam se obradovala.
U susret sajmu preslozila sam svoju biblioteku i najavila muzu da u njoj vise nema mesta te ce morati da spremi pare za dodatne police.

Inace sam ljubomorna na vas sto stizete da citate, ja kad mogu ne mogu od umora a kad ne mogu onda ne mogu :)
Stala sam na pola Avantura nevaljale devojcice i ni makac.
:( A hocu da crknem da saznam sta je dalje bilo

Hvala Dano, kupila sam je prošle nedelje i nestrpljiva sam da je pročitam. Nego dever mi ovu dade i sad mi je blam da je ostavim. Počeću sutra. Mačje oko Atvudove stavih u tašnu pre par dana da čitam u busu, ali je pozajmih koleginici. Nema žena trenutno šta da čita, pa ponela ponovo Sofijin svet. Sačekaće Atvudova, ko joj je kriv kad nije dobila Nobela. :)

Ja sam Raj na drugom cošku dobila pre par dana za rodjendan.
I jako sam se obradovala.
U susret sajmu preslozila sam svoju biblioteku i najavila muzu da u njoj vise nema mesta te ce morati da spremi pare za dodatne police.

Inace sam ljubomorna na vas sto stizete da citate, ja kad mogu ne mogu od umora a kad ne mogu onda ne mogu :)

Mirka ja cu biti ponosna i preponosna na sebe kad uz dete u prvom razredu budem mogla da citam upola toliko koliko ti citas. Mislim da cu tad morati da se prebacim samo na audioknjige. Inace, to je mnogo korisna stvar. Sad "citam", tj. slusam i kad kuvam ili hodam i tako. Ako znas engleski preporucujem ti tu vrstu zabave :)

Hvala Dano, kupila sam je prošle nedelje i nestrpljiva sam da je pročitam. Nego dever mi ovu dade i sad mi je blam da je ostavim. Počeću sutra. Mačje oko Atvudove stavih u tašnu pre par dana da čitam u busu, ali je pozajmih koleginici. Nema žena trenutno šta da čita, pa ponela ponovo Sofijin svet. Sačekaće Atvudova, ko joj je kriv kad nije dobila Nobela. :)

Idi bre! Sto blam?! Ja komotno ostavim knjigu za bolja vremena... Pocni ti more od "Nevaljale devojcice", nije deveru zaglavu da mu odmah vratis. A za Atvudovu se ne sekiraj. Nece ona, doduse, jos dobiti Nobela ali ce pokupiti jos nagrada sigurno, ime vremena za nju uvek :)

Nego, gledam sad ovaj spisak Clia sa popustima i odusevljavam se. Citam na njihovom sajtu kratke sadrzaje romana, da se informisem, i ne mogu da se cudom nacudim koliko sam dobrih knjiga i pisaca zapostavljala samo zato sto se nisam ocigledno potrudila da se informisem. Marketing cuda cini pa mi onda budu prioritet za citanje knjige o kojima stalno slusam i citam u novinama, sto ne znaci da su bolje (milion puta dokazano). Elem, ovi imaju zaista znaimljiv i lep izbor knjizevnosti raznih "malih" naroda sirom sveta - recimo, kad bih ja inace cula i procitala knjigu pisca iz Zimbabvea, Dzibutija, Obale Slonovace? A zelela bih. Ili recimo, nisam citala nista od poljskih, ukrajinskih pisaca, svajcarskih samo 1 kom. A mora biti da i oni imaju zanimljivu i kvalitetnu knjizevnost. Evo sad sam sastavljala spisak pa prosto ne znam sta cu pre. Moracu da se zaduzim pa da vracam dug od sledece plate, kako stvari trenutno stoje:think:

Hoces da ti kazem sta je dalje bilo? :D
Znam da ne volis...salim se:lol:
Dano, kad pomenu Hispanoamerikance, mrzi me da čitam Ljosin Razgovor u Katedrali. Daj ohrabri me da je kasnije zanimljivije.:( Da je moja, odložila bih je, ali nije pa me sramota.:rumenko:

Ja pocela Povest o Majti.
Zavrsila sam Kakao,i definitivno preporucujem.

Dano, hvala tebi i Esterki za preporuku za nastavak Dine. Dinu sam procitala pre nekoliko godina, i od kada je izasao nastavak ja se dvoumim da li da ga uzimam ili ne. Bojim se da ne pokvarim dozivljaj. A jeste potpuno drugacija knjiga od svega sto sam citala. I deo sveta i vreme u kome se radnja dogadja za mene su bili totalna novost. Znaci uzimam.

Roaming jeste malo isfolirana, a kraj joj je bas onako... patetika. Inace ne volim tu patetiku i te folirancije, ali ovoj sam sve to oprostila zbog necega, hm :think: ne secam se zbog cega.

Sto se Gordera tice, meni se Sofijin svet (2 pokusaja sam imala), nije dopao. Ali mi je Devojka sa pomorandzama bas legla.

Ja sam takodje vec vise puta razmisljala o svima vama koji imate decu i samim tim vece porodicne obaveze. Kada stizete da citate? Ja vam se stvarno divim. Ali stvarno.

Evo jos nekoliko preporuka. Autobiografije:

Izdavac Nas dom
Saka soli - Mira Stupica (Knjiga je izasla pre 10-ak godina. Napisana iskreno, bez ikakvih pretenzija, daje sliku jednog vremena, licnosti i dogadjaja. Uzivala sam citajuci. Necu vam reci cime se Bora Todorovic bavio pre glume :))

Izdavac Samizdat B92
Blistavo i strasno - Bekim Fehmiu (Podsetise me veceras ovi na B92. Ponovo je izasla u njihovom izdanju. Ja sam je davno citala. Lepa je, topla, i mozda moze da pomogne da se bolje razumemo)

Istorija jednog zivota - Galina Visnjevskaja (Rusija za vreme Staljina i posle njega, i zivot jedne operske dive u to vreme u tim uslovima. Mozda mi je dala bolju sliku tog doba nego neka knjiga koja se bavila iskljucivo time). Stara Prosvetina ili Nolitova ili tako nesto, knjiga. Evo izguglah, ipak su to Decije novine Gornji Milanovac izdanje 1991. god.

Do sutra :bye:
Pa da vidim sta cete svasta lepo da napisete do tada :)

...Lamar, uzmi Dinu slobodno:)...ja sam stara žena:mrgreen:.. i čitam nenormalno cio život pa mi treba malo da se podsjetim, isti osjećaj ti ostane poslije drugog dijela, mada otprilike znaš šta očekuješ...
...stalno sebi govorim da ću poslije čitanja knjige napisati kratku crticu, čisto da se podsjetim, ali, eto, nikako..i sad mi ovo pisanije ovdje dobro dođe...

Ja finaliziram spisak

Laguna sa akcije :
- kakao
- Modiskinja
- Prodavnica sarija
- Deda Rankove riblje teorije ( da bi mi Djurdjevicka potpisala :super: )

Alnari
- Knjiga za odvazne devojcice ( po neverovatnoj ceni od 799 din a kosta 2160 ) mnogo se radujem toj knjizi
- Zimski dvorac
- Kradljivci Labudova
- Nisi onaj koga zelim ( nova poterka )

M&M
- Tajni zapis
- Sakupljacica badema
- Englesko-kineski recnik za ljubavnike

Carobna knjiga
-seksualni zivot moje ujne
-tisina u oktobru
-Kraljevski citac
-Svaka za sebe
-Kao na nebu
-ukus kostica jabuke

Poslednja izmena:
Cerka sutra ide na neki izlet sa skolom, baba i deda nece da je uzmu posle 4 ( a psa hoce :roll:) i moram ja , sto ce reci ....nista od sajma sutra :dash:

A onda ne mogu u sredu i cetvtak :evil: pa je u petak i za vikend abnormalna guzva aja mrzim guzvu i po-pi-zde-cu ! :besna:

A najvise od svega me nervira sto Mirjana Djurdjevic sutra potpisuje knjigu ! :besna:

Cekam subotu..i deluje mi kao vecnost...i vec sam nervozna zbog guzve.
Sve sam otkacila da dodjem sama i da uzivam ceo celcati dan.Da me niko ne sputava, pozuruje, uzdise, kuka..Danas mi se pridruzi koleginica ( i bas sam se obradovala, jer s njom provereno necu imati navedene probleme), nije nikad bila i zeli silno,a povesce i cerku tinejdzerku, koja voli da cita.
E sad, devojcica je opcinjena Sumrak sagom i htela bi nesto tog tipa..o vampirima...Ovde je bilo reci o Vampirskoj akademiji, cini mi se da sam videla i nesto na site-u Carobne knjige,ali od svakodnevnog jurcanja po site-ovima, sve mi se pomesalo.
Dajte kratko sta da dete pogleda i trazi.

Obecala sam da cu javiti Alnarijeve naslove na snizenju.Dobila sam spisak,ali ne stigoh da Vam prosledim na vreme,a od jutros ga ima i na njihovom profilu na FB, pa pretpostavljam da vec znate..Nesto je i pominjano..

E al izbor knjiga je tugaljiv ...Kupicu samo klinki ogromnu knjigu za devojcice :super: ostalo je :confused:

E drugari toliko sam piskala i vriskala da je svekrva kapitulirala i idem sutra na sajam i znate sta jos ....Dana zna tipa koji zna tipa koji zna Djurdjevicku ( dobro nisu tipovi al zvucalo je bolje ) i ima preko veze da se upoznam sa njom i bicu mnogo hepi. Ma bicu hepi i ako samo potpis dobijem bas cenim zenu.

Jaoooooooooooooooo srecna Pogledajte prilog 156431

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back