Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidim ovde neki trend da se kače slike. A što?:dontunderstand:

Ja stavljam da bi videli i oni koji nece da vide :mrgreen: Tako seme moje indoktrinacije ostaje negde u podsvesti, i protiv vase volje :D

Salim se, meni je lepo stvaiti sliku, pogotovo ako mi se svidja omot. Ne kupujem knjigu zbog omota - izem ti forum kad ovo moram da nspišem - ali cenim ljude koji umeju da urade lepu i zanimljivu opremu za knjigu - nije to mala stvar.

Ja stavljam da bi videli i oni koji nece da vide :mrgreen: Tako seme moje indoktrinacije ostaje negde u podsvesti, i protiv vase volje :D

Salim se, meni je lepo stvaiti sliku, pogotovo ako mi se svidja omot. Ne kupujem knjigu zbog omota - izem ti forum kad ovo moram da nspišem - ali cenim ljude koji umeju da urade lepu i zanimljivu opremu za knjigu - nije to mala stvar.

Takođe, ja na to baš obraćam pažnju.
Volela bih da to radim jednog dana :D

Ja uopšte ne pamtim omote knjiga koje čitam, baš kao što ne primećujem ni boju zidova ili tepiha kad odem nekome u posetu. Ove šarene iz Lagune, baš me nerviraju na policama, nekako mi dođu kičaste.
Iskreno, najdraže su mi knjige iz kompleta, sve iste, bez slika. Kao Matica srpska, recimo.

To jeste, kompleti su uvek najlepši kad ih gledaš u smislu detalja u uređenju stana, tj. šta najlepše izgleda na polici.

Ja volim da izanaliziram omot, obično kad završim knjigu.
Da pogađam da li je dizajner pročitao knjigu ili samo sinopsis, da li je "pogodio", da li mu se svidela ili je samo odštancao, kako bih to ja...:D

Al' dobro, meni je to negde i profesionalna deformacija, posao mi je vezan za dizajn i prosto sam izvežbana da primećujem i vrednujem grafička rešenja. Što reče muvalo, kvalitetna oprema za knjigu nije mala stvar.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"Tako seme moje indoktrinacije ostaje negde u podsvesti, i protiv vase volje :D"

Sto volim dobru recenicu,onu koja sa malo reci kaze tako mnogo.Taj kvalitet je imao Ivo Andric.......

To jeste, kompleti su uvek najlepši kad ih gledaš u smislu detalja u uređenju stana, tj. šta najlepše izgleda na polici.

Ja volim da izanaliziram omot, obično kad završim knjigu.
Da pogađam da li je dizajner pročitao knjigu ili samo sinopsis, da li je "pogodio", da li mu se svidela ili je samo odštancao, kako bih to ja...:D

Al' dobro, meni je to negde i profesionalna deformacija, posao mi je vezan za dizajn i prosto sam izvežbana da primećujem i vrednujem grafička rešenja. Što reče muvalo, kvalitetna oprema za knjigu nije mala stvar.

Daleko od toga da knjige kupujem u tu svrhu, ali kao kolekcionar, priznaćeš, moram negde da ih stavim. Neću valjda pod krevet.

Znaci da citam "Juliju"...doooobro...Imam je par godina,ali nikako da dodje na red..

A pa gledam korice, kako da ne gledam..Ne biram knjigu po njima,naravno,ali bas volim da su lepe.Neke Lagunine mi se jako dopadaju, iako se po sadrzaju za tu knjigu ne bih odlucila.

Upravo izasao spisak knjiga na produzenoj Laguninoj letnjoj akciji..paaaa ovako na brzaka, dve sam vec izdvojila ( Opcinjeni draguljima i Hirurg), jer su inace bile na mom spisku...ima nekih koje vec imam i koje sam procitala (Knjiga o duhovima, Cetvrta kraljica, Gospodar muva..)...sve u svemu, nije lose..Ali popodne cu se detaljnije pozabaviti odlomcima, pa u subotu da se kupuje...Ovako na brzaka, cini mi se da je prvi krug akcije ipak imao bolju ponudu..

Ako je neko citao nesto od ponudjenih, a da valja, javite

Poslednja izmena:
Daleko od toga da knjige kupujem u tu svrhu, ali kao kolekcionar, priznaćeš, moram negde da ih stavim. Neću valjda pod krevet.

Ma jasno, potpuno, nisam ni mislila da ih kupuješ zbog toga. Mislila sam baš ono što sam i napisala, knjige imaju i estetsku funkciju, i ja volim da mi police lepo izgledaju. Svi valjda volimo.
A tu su kompleti dušu dali.

Ja juče sa kumom prošetala do gradske biblioteke... i bira ona tamo knjige, ja je posmatram i pitam "kako uopšte znaš šta si čitala"... jer svake dve-tri nedelje uzme po 4-5 knjiga... kaže "po koricama"....
Koje je to fotografsko pamćenje. Ja čitam daleko manje, jednom u 20 dana uzmem jednu knjigu i opet naidjem na toliko bezlične i po izgledu i po sadržaju da ih se uopšte posle ne sećam.
Naročito te iz Lagune i slične, gde je takva hiperprodukcija svega i svačega....
Nisam htela da vredjam, čitam ih i ja, naidje se i na nešto interesantno.. ali nekad se to vodilo računa i šta se prevodi i šta se izdaje... pa se pisalo o tim knjigama, pa postojala književna kritika...

I ja pamtim po koricama, iako, priznajem, ne uspevam toliko da citam.

Istina, Laguna zaista izdaje svasta,cini mi se u poslednje vreme bez nekog previsokog kriterijuma, pa sam postala bas obazriva kad kupujem..

I ja pamtim po koricama, iako, priznajem, ne uspevam toliko da citam.

Istina, Laguna zaista izdaje svasta,cini mi se u poslednje vreme bez nekog previsokog kriterijuma, pa sam postala bas obazriva kad kupujem..

I treba da budeš obazriva. Ono što su kao razni novinari rekli o knjizi..., sve sami hvalospevi, a unutra ništa. Čak nemoj preterano da veruješ ni komentarima čitalaca, jer, oprobano (već sam pisala o tome), negativne komentare oni i ne objavljuju.
Ja uglavnom kupujem po preporuci ljudi koji su čitali i kojima verujem. U sopstvenu intuiciju se često razočaram.

To su meni objasnili za filmove, naročito domaće... svi su po kritikama divni, remek dela, savršena gluma, režija.... a ono - užas,
Ali, tu su neki producenti uložili pare, pa su onda platili i kritiku i medije i sve je super.
Tako valjda i kod knjiga...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back