Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema na cemu.
Mene je iznenadila ta tematika jer malo odskace od njenih -ja ga volim on me ne voli- tema al ispalo je da je to jedina Kinselina knjiga koju bih zadrzala , ostale bi mrtva ladna stavila u vatru ako bi nam zafalilo da se ogrejemo .

Proucila sam malo detaljnije ovu avgustovsku akciju i mislim da cu je preskociti.
Sve mi je tu nesto smuti pa prospi.

I meni su te akcije malo smuti pa prospi..mozda ne sve ali jedan deo - da.

Meni se od Kinsele dopala Domacica i Umes li da cuvas tajnu, mada ova prva vise.

Procitacu i Devojku iz 20ih kad budem raspolozena i Kinselu vise ne uzimam u ruke.

I treba da budeš obazriva. Ono što su kao razni novinari rekli o knjizi..., sve sami hvalospevi, a unutra ništa. Čak nemoj preterano da veruješ ni komentarima čitalaca, jer, oprobano (već sam pisala o tome), negativne komentare oni i ne objavljuju.
Ja uglavnom kupujem po preporuci ljudi koji su čitali i kojima verujem. U sopstvenu intuiciju se često razočaram.

Jao sto sam imala promasaja u Laguni...i sad ne volim da vidim te knjige na polici, sve bih nekako da ih se otarasim da me ne podsecaju na izgubljeno vreme,a opet i zao mi je...
A komentari citalaca su mi zanimljivi kad procitam knjigu, pa mi je onda tek jasno.Meni stvarno nisu objavili negativan komentar o knjizi Zvezda mora ( nastavak Slapovi spasenja je na aktuelnoj akciji), ali isto tako nisu ni neke bas pozitivne, navodno neki tehnicki problem.Mada, objavili su neke blago negativne.
U poslednje vreme toliko novih izdanja,a sumnjivog kvaliteta...

Ne bi bilo lose navesti i promasaje, da upozorimo ostale.Trenutno posle Zvezde mora, u negativnom kontekstu mogu da se setim Posle smrti ( ne znam sta mi bi da to uopste kupim) i Dolina kostiju.

Bila bih vam zahvalna ako nešto znate o ovim knjigama koje izabrah na brzinu sa novog spiska:

Četvrta kraljica,
Hirurg,
Slepi ubica,
Slapovi spasenja,
Zojino zlato,
Pesma o Troji.

http://www.delfi.rs/st1box44/delfi_boksovi_knjige_za_odmor_produzeno.html

Cetvrtu kraljicu imam, citala sam.Knjiga je vrlo lepa, pitko napisana,poznata tema - harem,spletke, laganica, sve super i onda ...nema kraj...nedovrsena...Kao da joj nedostaje jedno poglavlje ili je trebalo zavrsiti bar jedno poglavlje ranije.Mozda nastavak?

Hirurg je i na mom spisku,ali uvek sam skeptik kad su trileri u pitanju, pa se sad vec lomim...

Slapovi spasenja su, kao sto rece devojka u Klubu citalaca, nastavak Zvezde mora, koja je meni bila uzasno dosadna.

I mene je zaintrigiralo Zojino zlato, al neko rece da i nije nesto.

Sve te akcije su naravno u svrhu prodaje manje trazenih knjiga,ali ovih novoizabranih 50 naslova nekako vristi:Ovih smo bas hteli da se resimo!!!!!!!!!!!

Citacu odlomke da napravim neki uzi izbor

Imam Zvezdu mora, ali je nisam još pročitala. Zbog toga ću uzeti ovaj nastavak, Slapovi spasenja. Četvrtu kraljicu obavezno, verovatno i Hirurga. Treba mi još jedna. Ne volim fantastiku, je l' neko čitao tog Slepog ubicu? Ili da uzmem Pesmu o Troji? Mogla bih da je poklonim nekom detetu?

Procitala Avanture nevaljale devojcice.
Nakon par totalno neubedljivih knjiga ova je bolja, ima delova kada stvarno vuce da je citas dalje ali ima i totalno mlakih.
Mene recimo nije dojmio emotivni momenat u knjizi, tolike posvecenosti junaka knjige zeni, koja ga zaj**** celog zivota. Nesto mi to tupavo, al ajde. Stil pisanja sasvim lagan za citanje i sve u svemu, nije lose, al i dalje tragam za necim da me malo protrese.

Imam Zvezdu mora, ali je nisam još pročitala. Zbog toga ću uzeti ovaj nastavak, Slapovi spasenja. Četvrtu kraljicu obavezno, verovatno i Hirurga. Treba mi još jedna. Ne volim fantastiku, je l' neko čitao tog Slepog ubicu? Ili da uzmem Pesmu o Troji? Mogla bih da je poklonim nekom detetu?

Slepi ubica je samo u pojedinim delovima fantastika. Mene je ta knjiga oduševila. :ok:

Procitala Avanture nevaljale devojcice.
Nakon par totalno neubedljivih knjiga ova je bolja, ima delova kada stvarno vuce da je citas dalje ali ima i totalno mlakih.
Mene recimo nije dojmio emotivni momenat u knjizi, tolike posvecenosti junaka knjige zeni, koja ga zaj**** celog zivota. Nesto mi to tupavo, al ajde. Stil pisanja sasvim lagan za citanje i sve u svemu, nije lose, al i dalje tragam za necim da me malo protrese.

Pre neko veče devojka u autobusu pored mene čitala tu knjigu. Jesi to bila ti? :zper:

Ja sam pod vašim uticajem uzela Margaret Atvud - Telesna povreda. Ovde niko nije prijavio da je to čitao. Stigla sam negde do polovine, dopada mi se. Žena je imala rak dojke i deo joj je odsečen... pa se malo priseća prošlosti, dok je na nekom čudnom ostrvu.... videću šta će biti do kraja. Važno da me zanima šta će biti do kraja... jel tako?

Jedino sam citala Pesmu o Troji od svih nabrojanih i nije losa.Zaista pristojno odradjena prica na tu temu.

Bila juce u Laguni i uzela:

Restauracija
Poslednja tajna hrama
Zojino zlato
Opcinjeni draguljima ( uzeh je tek onako posle duzeg kolebanja kao cetvrtu,mada ih je jos bilo u igri)

Poslednja izmena:
Pre neko veče devojka u autobusu pored mene čitala tu knjigu. Jesi to bila ti? :zper:

Ja sam pod vašim uticajem uzela Margaret Atvud - Telesna povreda. Ovde niko nije prijavio da je to čitao. Stigla sam negde do polovine, dopada mi se. Žena je imala rak dojke i deo joj je odsečen... pa se malo priseća prošlosti, dok je na nekom čudnom ostrvu.... videću šta će biti do kraja. Važno da me zanima šta će biti do kraja... jel tako?

:D nisam, mene u autobusu moze sresti samo u spicu, ujutru kad idem na posao ili popodne kad se vracam :).
Uvece samo u kolima, a tu citanja za volanom nema :).
Sad citam Ljubav je usetala- klasicna limunadaaaaaa.

irvin jalom:
1. ''kad je niče plakao''
2. ''lečenje šopenhauerom''.
odlične knjige, najtoplije preopručujem.

kad je nice plakao je sjajna knjizica
samo sto mene razocarava po malo to uplitanje stvarnih likova u neke izmisljene situacije... na samom kraju ti saopstava da mnogo toga nema nikakav istorijski smisao, da je jegova masta... pa ti navodi pisma koja je pisala sestra, a koja je on izmislio... i rasplet mi se ne dopada... ona brojerova hipnoza i njegov razlaz sa svim umisljenim je meni krajnje nerealan

ne volim kada ozbiljnog covjeka iskoriste da zarade
kalsicno skrivanje iza autoriteta

tako me i simons malo iznervitao ovom knjigom 'drud'
carls dikens
zasto niej mogao uzeti bilo koji drugi lik... nego bas carlsa dikensa

ne znam o cemu se radi u knjizi posle, tek sam je pocela, bas nisam iamla koncentraciju ovih dana za citanje... ali, ne vidim poentu uplitanja realnog covjeka, ako nije biografija ili neka smislena kritika

Uf, ni ja to ne volim.Imam neki trip da sve što se piše o stvarnim osobama, bile one savremenici ili ne, mora da ima neku činjeničnu potporu...Čitala sam odlomak Drud-a i dopalo mi se, ali mi je odmah zasmetalo uplitanje Čarlsa Dikensa u priču...
Ne kupujem još, čekam tvoje utiske...

I sama sam se ulenjila po pitanju čitanja...došla s mora pre dve nedleje i od tad ni da mrdnem sa Slepim čovekom iz Sevilje...sve nešto drugo ispadne preče...

Posle duge i opsezne pretrage i razmisljanja sta bi sa akcije citala odabrala sam ( jedva ) cetiri knjige.

1. Cetvrta kraljica
2. Sirenina stolica
3. zojino zlato
4. opcinjeni draguljima

E sad pitanje...postavila sam opciju da cu ih preuzeti u knjizari, zna li neko da li to mora isti dan ili mogu da stoje??

Jel to ono kad čovek (ili deca) posle smrti žene nadje fotografiju na kojoj se ona drži za ruku sa drugim čovekom?
Pa sve nešto o tome.....
Ako je to - to, ja sam čitala, ali ne bih sad baš mogla da se setim nekih impresija ... moguće da je dosadna, a moguće da je i pomalo besmisleno svo to kopanje po prošlosti mrtve žene....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back