Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni se Parfem bas dopao tada kada sam ga citala.
Jos uvek pamtim radnju, a to znaci da je roman dobar, po mojim merilima i standardima...
Uzeh Samrtno prolece sada. Nikada ga nisam citala, a tolike godine imam, sramota.
Knjiga je polovna, tako da imam opet probleme sa ocima, verovatno zbog prasine, ali istrajacu.

Volela sam Samrtno proleće, ali, moram da priznam, bolje pamtim drugi deo knjige, Voda nešto nosi. To valjda behu dve novele, je l' tako?

Baltimor, Jelena Lengold, Arhipelag, str.128

Meni se svidela. Citljiva, pitka, dotice razne teme (meni posebno zanimljiv odnos sa majkom).
Imate ovde intervju sa autorkom, povodom ove knjige http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2003/11/22/srpski/K03112106.shtml :ok:

Inace, ovde i dalje pada kisa.
Juce sam celo popodne peglala Jovanove stvarcice. Ni manjih stvari ni duzeg procesa peglanja :)
Danas sam isla na kontrolu, doktor kaze da imamo kosicu i to trsavu :heart:

A sad se pitam sta sledece da citam, valjalo bi na nesto lepo utrositi ovaj dan :)

Meni nije jasno kako je moguce da sam procitala toooliko Laguninih izdanja, a svaki put kada ostave citat na stranici, ja pojma nemam koja je knjiga u pitanju. Evo danas je nagrada jedna Andriceva knjiga, a meni citat opet nepoznat. :rumenko:
Ili je moja memorija katastrofalna ili oni daju citate iz knjiga koje su daleko izvan mog polja interesovanja.

I meni se to dešava. Npr, danas je odlomak toliko mali i bezličan da, čak i da sam čitala, ne bih mogla da povežem koja je knjiga u pitanju. Ponekad preprave odlomak tj. izbace ime koje se pominje, a koje može da posluži kao odrednica. To mi se takođe ne sviđa.

U ovim kišnim danima čitam jednu od svojih omiljenih knjiga, Grof Monte Kristo. Dima je vrstan poznavalac ljudske prirode, koja se ni do danas nije izmenila.

Jeste, sada sam pogledala i postoji nastavak u istoj knjizi Voda nesto nosi.
Nikad u svom zivotnom veku nisam pogledala kako ce se zavrsiti knjiga... To je za menje zabranjena zona, pa tako nisam ni videla da roman ima dva dela.

Baltimor, Jelena Lengold, Arhipelag, str.128

Meni se svidela. Citljiva, pitka, dotice razne teme (meni posebno zanimljiv odnos sa majkom).
Imate ovde intervju sa autorkom, povodom ove knjige http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2003/11/22/srpski/K03112106.shtml :ok:

Inace, ovde i dalje pada kisa.
Juce sam celo popodne peglala Jovanove stvarcice. Ni manjih stvari ni duzeg procesa peglanja :)
Danas sam isla na kontrolu, doktor kaze da imamo kosicu i to trsavu :heart:
o, kako je to slatko
Mislim, Jovan. Baltimor Jelene Lengold nije ostavio na mene neki naročit utisak.

Ja sam počela Čaj za tradicionalno gradjene, Aleksandra Mekol Smita i posle 20-ak pročitanih strana mogu da zaključim da me ne podseća ni na šta što sam do sada čitala. Pošto mi je to prva knjiga dotičnog pisca. Više utisaka posle...

Juče sam završila Dnevnik ljudoždera, Nemanje Rotara i nemam lepe reči. Njegova razmišljanja o životu, malo o politici, istoriji, a stalno mu je dosadno. Onda dospeva u neke animacije, pa je u turskom dobu kad nekog nabijaju na kolac, pa mu posle u stan dolazi Jozef K., onda na ulici sreće Emu Bovari, na kraju ubija pisca koji piše te nebuloze da bi se izbavio. Ništa se meni tu nije svidelo, niti je imalo šta da me zainteresuje.
Ja, sestre slatke, volim romane, koji imaju likove i radnje, pa mi je jasno o čemu se radi.

Poslednja izmena:
Bi, secam se da si rekla za Baltimor da ti nije nesto.

Iz koje je edicije taj Caj? Bocvana ili Skotska (ili tako nesto u Evropi)? Javi utiske.

Ja jos nisam resila sta da citam, bas me nervira kad mi se nesto cita ali ne znam sta :roll:

o, kako je to slatko
Mislim, Jovan.

Sladak je Jovan :heart: a sladak je i ovaj trsavi jezic :super:
A videla sam ti i ovaj smajli
c35e8a3416ce8bf1f4349878b245832d.gif
na kuvanju, i nisam odolela, maznula sam ga :prstic:

o, kako je to slatko
Mislim, Jovan. Baltimor Jelene Lengold nije ostavio na mene neki naročit utisak.

Ja sam počela Čaj za tradicionalno gradjene, Aleksandra Mekol Smita i posle 20-ak pročitanih strana mogu da zaključim da me ne podseća ni na šta što sam do sada čitala. Pošto mi je to prva knjiga dotičnog pisca. Više utisaka posle...

Juče sam završila Dnevnik ljudoždera, Nemanje Rotara i nemam lepe reči. Njegova razmišljanja o životu, malo o politici, istoriji, a stalno mu je dosadno. Onda dospeva u neke animacije, pa je u turskom dobu kad nekog nabijaju na kolac, pa mu posle u stan dolazi Jozef K., onda na ulici sreće Emu Bovari, na kraju ubija pisca koji piše te nebuloze da bi se izbavio. Ništa se meni tu nije svidelo, niti je imalo šta da me zainteresuje.
Ja, sestre slatke, volim romane, koji imaju likove i radnje, pa mi je jasno o čemu se radi.
:zcepanje: Svidja mi se opis. Sigurno je necu uzeti.

Jeste, sada sam pogledala i postoji nastavak u istoj knjizi Voda nesto nosi.
Nikad u svom zivotnom veku nisam pogledala kako ce se zavrsiti knjiga... To je za menje zabranjena zona, pa tako nisam ni videla da roman ima dva dela.
To ni ja nikada ne radim.
U mom dugogodisnjem citalackom stazu mi se to desilo... hajd da kazem u vr' glave 10-ak puta.
Ne volim to da radim jer tako umanjujem sebi uzivanje, a i nisam u principu previse radoznala osoba :)

I meni se to dešava. Npr, danas je odlomak toliko mali i bezličan da, čak i da sam čitala, ne bih mogla da povežem koja je knjiga u pitanju. Ponekad preprave odlomak tj. izbace ime koje se pominje, a koje može da posluži kao odrednica. To mi se takođe ne sviđa.

U ovim kišnim danima čitam jednu od svojih omiljenih knjiga, Grof Monte Kristo. Dima je vrstan poznavalac ljudske prirode, koja se ni do danas nije izmenila.
:think: Ja sam tako retko citala Francuze.
Moracu to da ispravim.
Al' kad cu ja sve to da ispravim :eek:
...................................................................
Ma samo opusteno :manikir:

Ja trazim novu knjigu sad da je procitam veceras :mrgreen:
Ne volim da otezem.

Razmisljam izmedju:
Mirjana Đurđević - Deda Rankove riblje priče
Mirjana Đurđević - Ako preživim ovaj roman
Mirjana Ðurdevic-Jakuzzi u liftu
i
Smrt na bogosloviji- ne znam ko je pisao,samo mi dokument u pdf-u stoji,ne pise pisac,a neam sanse sad da se setim ko je od one gomile koju sam skinula tog dana.

Poslednja izmena:
Ja trazim novu knjigu sad da je procitam veceras :mrgreen:
Ne volim da otezem.

Razmisljam izmedju:
Mirjana Đurđević - Deda Rankove riblje priče
Mirjana Đurđević - Ako preživim ovaj roman
Mirjana Ðurdevic-Jakuzzi u liftu
i
Smrt na bogosloviji- ne znam ko je pisao,samo mi dokument u pdf-u stoji,ne pise pisac,a neam sanse sad da se setim ko je od one gomile koju sam skinula tog dana.
Vala bas. Vidi nekako da zavrsis do ponoci :malav:

Od Djurdjevicke sam citala sve 3.
Najmanje mi se dopao Deda Ranko a najvise Kad prezivim...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back