Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pochela sam Mati pirincha:neutral:

shta da vam kazem, moje me insekt nikad ne vara:deda:

muchila sam se sinoc pred spavanje:sad2:
mozda je knjiga dobra, ali nije to stil pisanja koji meni godi

edit:
rado:lol:
muchila bih se ja sa tom knjigom i da sam je chitala popodne, nema to veze sa tim:lol:
ne volim knjige u kojima nema radnje kroz dijaloge, ma kako da su rechenice lepe, zaboravim se gde sam stala kad je sva radnja kroz opise:confused:

Poslednja izmena:
Ćao društvo! z:poz: Izostanem jedno popodne i veče i sad nekoliko puta proveravam da nisam na nekoj drugoj temi. Novi likovi, nove knjige z:)
Završila sam malopre Izmedju dve vatre Mihala Vivege, Narodna knjiga, 218 strana.
Knjiga me ponela, lako se čita, noćas sam čitala do pola 4. doduše počela sam u 2 z:mrgreen: kad sam se vratila iz posete, a jutros nisam palila kompjuter dok je nisam završila. Radi se o nekoliko četrdesetogodišnjaka, drugova iz gimnazije koji se sastaju svake godine. Svako poglavlje je o nekom od njih, tako saznajemo njihove nekadašnje i sadašnje odnose, želje, planove, ambicije, strahove, razočarenja, kako se nose sa preranim smrtima nekih od njih. Ne znam kako bi se to dopadolo nekom mladjem od junaka, ali meni se svidelo.
I znate šta me je najviše fasciniralo? Upravo to što se sastaju svake godine. Nijedan moj razred nikad nije organizovao nikakav susret. U srednju sam išla u ono nesrećno usmereno, pa sam za 4 godine, promenila 3 odeljenja. A nas nekoliko iz osnovne škole smo se letos, na žalost, sreli na sahrani jednog druga. I onda se čvrsto dogovorili da ćemo na jesen kad prodju godišnji odmori organizovati neki susret...... i ništa. Mora neko da bude dovoljno motivisan i raspoložen da organizuje, a izgleda da takvih nema.
Neka novim članovima ne bude čudno što iznosim detalje iz ličnog života. Prvo, to je na ovoj temi uobičajeno i poželjno (mada nas neki kritikuju), a drugo, u konkretnom slučaju je na neki način odredilo moj odnos prema knjizi.
I da dodam: imam primedbi na prevod. Pošto poznajem jezik originala, morala sam da primetim da ima nekoliko baš velikih grešaka. Doduše, to ipak nije presudno za delo.
Sad mi je na redu Buka i bes (eto, nešto sa spiska eternala dreama) za Čitalački klub.

Napokon mogu da prijavim da sam završila čitanje:
Nit lepote - Alan Holingherst

London osamdesetih godina;politika,berza,droga,homoseksualci,biseksualci....O svetu političara,i ljudi željnih bogatstva i moći nisam saznala ništa novo.Sjaj i beda.Praznina.Od svega ponuđenog najviše me je zainteresovao život glavnog lika,i njegov način traženja sreće u životu

Lepo piše,samo me ova tema nije interesovala,pa ga ne hvalim dovoljno.
I opet onaj osećaj nedostatka emocija,za koji ne znam koga da krivim.
Da li pisca jer je izabrao da o njima piše, ili sve likove u romanu,hladni su....i sebični.....

Pozdrav novim članovima biblioteke ! :cistinaocare:

Poslednja izmena:
Stigla Bi, moja Zemunka :lol:

Brate, sestro, 'nači i ti si Zemunka :zag:
smilie_girl_004.gif

Ebote, ovde sve vrvi od Zemunaca :mafijas:
'Naciiii... :zima2:

Turski gambit – Boris Akunjin, Informatika, 180 str.

Balkan (Srbija, Bugarska, Rumunija…) 1877/1878 godine.
Rat Rusije i Turske (nema puno rata) i razni zanimljivi likovi u pozadini rata.
Jedna zanimljiva devojka :zper: i puno zanimljivih muskaraca :per:
Pa sta cete rat je, oni moraju biti u vecini :mrgreen:

I onda spijunski triler u tim okolnostima.
Skroz je zanimljiva, a cita se brzo i lako.

I da ponovim (copy/paste) ono sto sam pisala kada sam procitala 1. njegovu knjigu.
Knjiga je uradjena besprekorno. Tvrde korice, odlican povez, papir prvoklasan, stampa odlicna…
I jos nesto zanimljivo.
Pisac je (rodjen je 1956 god.), kako sam kaze, poceo da pise istorijske detektivske romane kao bi zabavio svoju suprugu :heart2:
Inace, napisao je 10-12 romana koji su hronoloski povezani i govore o stvarnim dogadjajima, dobio je mnoge nagrade, po nekim delima su snimljeni filmovi…
Dakle, njegove knjige obavezno citati redom.

Stigla Bi, moja Zemunka :lol:
I dobro nam došli novi članovi, filolozi :kpozdrav:

Nova knjiga u izdanju Leo komerca (tj. nije baš nova jer je u pitanju antologija ljubavnih pisama) u obliku srca. Mislim da ću je uzeti.
http://www.leo.rs/342b1fc1-5103-4fdb-adb0-4771cea84760/LJUBAVNA-PISMA-knjiga-u-obliku-srca.aspx

znači :)
Eli, imaš od mene knjigu, čokoladu, kafu, ručak...ma što god hoćeš
vidim tu tvoju preporučenu knjigu, pa se sjetim da ja imam naljepša (po meni) ljubavna pisma ...i odem u sobu da uzmem tu knjigu, koju nisam dugo vremena čitala
knjiga je Pisma za Lu...Gijom Apoliner...narodna knjiga Bgd...
i, tako je ja prelistavam, kad.. na!..1oo usd i 5o e....gledam i ne vjerujem...
nit' znam kad sam ih stavila, nit' kojim povodom
a znam da nije niko drigi, već sam se žalila da niko u mojoj kući ne čita
i kad sam ja imala toliko da sam mogla da odvojim, pa da zaboravim
elem, legle su mi samo tako

i, ima jedna lijepa priča vezana za ovu knjigu
...jedno ljetnje veče, nekad davno (z:mrgreen: )...sam zabavvljala društvo pričom da sam htjeela da ukradem knjigu iz biblioteke, al' ne mogu nikako jer je ljeto, moram čekati zimu...jer ljeti nemam đe da je zabijem...da se razumijemo, ne kradem ja knjige iz biblioteke, al ova mi se baš, baš, baš dopala..i zbog nečega bih morala da je imam, a eto tu gdje živim, nema teorije da je kupim...i tako
...poslije jedno mjesec dana dobijem ja tu knjigu od njih dvoje sa posvetom...Želimo ti da voliš više nego Gi i da te vole još strasnije nego Lu...

a još nešto vezano za novac, knjige i moju rasijanost
trebale su neke pare da presjede u kući desetak dana...i ja ih stavim u jednu knjigu..i sad dođe vrijeme da ih uplatim, niđe para...prevrni, obrni..nema...prisjećaj se u koju knjigu..ama nema ih..onda sjednem i redom, jednu po jednu prelistavaj..ma nema pa nema
odmorim jedno sat.dva..pa opet...i onda krenem sve knjige od najgornje police, lagano...i tako...
na to lagano, neđe u tri ujutro nađem pare, kako da kažem, tačno na ruku, na policu...moje sreće, k+o da mi ih je neko poklonio

• Podržavam
Reactions: Em.
vidim tu tvoju preporučenu knjigu, pa se sjetim da ja imam naljepša (po meni) ljubavna pisma ...i odem u sobu da uzmem tu knjigu, koju nisam dugo vremena čitala

el imaš neku knjigu da mi pozajmiš :malav:

nemoj da odustajes, jako je kompleksno napisana, treba ti potpuna koncentracija....inače Foknerova dela se moraju čitati sa određenim predznanjem, on opisuje mitski svet Joknapatofa smešten na američkom Jugu

evo jednog odličnog članka, možeš ga pročitati i pre a i kasnije, sama odluči

http://www.interpretacije.com/2011/04/buka-i-bes-roman-toka-svesti.html?z

Čitala sam ja Foknera: Dok ležah na samrti, Svetište, Svetlost u avgustu. Doduše pre 20 godina i nisam imala nikakav problem s njim.
A ovo tvoje upozorenje i tekst za koji si postavio link je dušu dao da odvrati potencijalnog čitaoca. Prosto me je uplašio, pa sam pomislila, u šta se ja to upuštam. A onda sam se setila da ja više ne čitam kritike objašnjenja, tumačenja da nešto saznam i naučim, nego samo u retkim slučajevima da uporedim tudja mišljenja sa svojim. A sad to radim ovde na temi sa mojim drugaricama i drugovima u Biblioteci to mi je dovoljno. Knjige čitam otvorenog srca, bez predrasuda i straha da ću morati da razumem na određen način i uklopim se u mišljenje kritičara i to uglavnom u autobusu. Ako je knjiga dovoljno dobra, ja za nju imam koncentraciju i na takvom mestu. A ako nije - onda joj neće pomoći nikakvi idealni uslovi.

au, Esterita, kakva divna knjiga z:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back