Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čitala sam ja Foknera: Dok ležah na samrti, Svetište, Svetlost u avgustu. Doduše pre 20 godina i nisam imala nikakav problem s njim.
A ovo tvoje upozorenje i tekst za koji si postavio link je dušu dao da odvrati potencijalnog čitaoca. Prosto me je uplašio, pa sam pomislila, u šta se ja to upuštam. A onda sam se setila da ja više ne čitam kritike objašnjenja, tumačenja da nešto saznam i naučim, nego samo u retkim slučajevima da uporedim tudja mišljenja sa svojim. A sad to radim ovde na temi sa mojim drugaricama i drugovima u Biblioteci to mi je dovoljno. Knjige čitam otvorenog srca, bez predrasuda i straha da ću morati da razumem na određen način i uklopim se u mišljenje kritičara i to uglavnom u autobusu. Ako je knjiga dovoljno dobra, ja za nju imam koncentraciju i na takvom mestu. A ako nije - onda joj neće pomoći nikakvi idealni uslovi.

au, Esterita, kakva divna knjiga z:)

ok, ovo prosto vapi da nešto kažem, ali neću, jer je mnogima čitanje knjiga hobi a ne neka vrsta profesije, pa bi bilo izlišno...nisam postavio da bih te uplašio, samo sam mislio da bi volela da saznaš nešto više, jer je knjiga napisana na neponovljiv način, fokner je nobelovac, a ovo je roman po kojem ga svi znaju :)

Ja sam trenutno u onom stanju, "sta cu, sta cu..." :think:
Iz biblioteke je malo toga ostalo, samo dve.
Od kada je zavejalo nisam isla, mrzelo me, produzila sam telefonom.
Od mojih mislim se... taj Efemeris, ili nesto od Kisa...
Ili neka od te dve iz biblioteke... :think:

Ester, gledala sam veceras Budvu, i dal' sam ja ono i tebe ugledala, il' su me oci prevarile :znamiguje:

gledala sam i ja, doduše na RTCG, i u starom komšiluku, i ne čini mi se da sam se vidjela...doduše djeca su skakala oko nas pa sam si možda promakla

a ja imam trenutno dnevnu i nočnu knjigu
dnevna je Raspevane violine, Rudolf Thiel...izd tragovi...podnaslov ...životi velikih simfoničara...počeo je od Bahovih sinova...ne treba neko veliko muzičko predznanje, jednostavno piše o ljudima, sa puno anegdota i u nekakvom lijepom vedrom duhu...odličan prevod sa njemačkog
sve super, ali slovaaaaaaa...sitna, presitna...
noćna Veridba je dugo trajala, Sebastijan Šarprizo...laguna ofkors...mislila sam da sam je čitala, ali čini mi se da nisam (jesam? nisam? )..opet počinje sa I sv.ratom...bar su slova normalna, al' zato je papir odvratan, da ne može bit odvratniji
nikad dva dobra sastavit'

Jeste da bih volela da vidim Ester, ali samo sam se salila :lol:
Jer ja uvek kada gledam tu seriju, nesvesno trazim nasu Esteritu u njoj z:)

Ja jos nisam odlucila koju cu knjigu :think:
Vrtim par nekih po rukama, ali odluka jos nije pala z:hm:

I tako ja "sta, cu, sta cu", i od svega sto sam spominjala, nista.
Nego pocela ja pre mesec-dva Isidorina Pisma iz Norveske, ali nesto smo se natezali ta pisma i ja, pa sam je odlozila.
I evo sinoc nastavim sa uzivanjem da citam.
A samo pre par meseci isla je povuci-potegni :zroll:

Reče moja mama, da kupim onu Ostrvo, knjigu po kojoj je snimljena grčka serija, nemam pojma kakva je?

A gde si je videla, da odgledam snimak? Joj, fali mi sunce...

Meni ovo Ostrvo nesto poznato, davno citala, ne secam bas svega ali da je zanimljiva jeste...
a za seriju nisam cula ... bila na nasim tv-ma!?

i nesto nemam volje za citanje...

Ja imam Ostrvo Meše Selimovića i mnogo mi je lepo. Pretpostavljam da ne pričate o tom Ostrvu!? Po ovom nije snimljena grčka serija, koliko ja znam. A nisam baš dobro upoznata s tom tematikom.

Giovanna, ko je pisac tog Ostrva?

Mesino Ostrvo sam citala prosle godine, ali posle Dervisa i Tvrdjave nisam mogla nikako da spojim tu knjigu sa Mesom.

A do kraja knjige sam i ja ostala nekako nespojena sa doticnom knjigom z;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back