- Poruka
- 60.291
Čitala sam ja Foknera: Dok ležah na samrti, Svetište, Svetlost u avgustu. Doduše pre 20 godina i nisam imala nikakav problem s njim.
A ovo tvoje upozorenje i tekst za koji si postavio link je dušu dao da odvrati potencijalnog čitaoca. Prosto me je uplašio, pa sam pomislila, u šta se ja to upuštam. A onda sam se setila da ja više ne čitam kritike objašnjenja, tumačenja da nešto saznam i naučim, nego samo u retkim slučajevima da uporedim tudja mišljenja sa svojim. A sad to radim ovde na temi sa mojim drugaricama i drugovima u Biblioteci to mi je dovoljno. Knjige čitam otvorenog srca, bez predrasuda i straha da ću morati da razumem na određen način i uklopim se u mišljenje kritičara i to uglavnom u autobusu. Ako je knjiga dovoljno dobra, ja za nju imam koncentraciju i na takvom mestu. A ako nije - onda joj neće pomoći nikakvi idealni uslovi.
au, Esterita, kakva divna knjiga![]()
ok, ovo prosto vapi da nešto kažem, ali neću, jer je mnogima čitanje knjiga hobi a ne neka vrsta profesije, pa bi bilo izlišno...nisam postavio da bih te uplašio, samo sam mislio da bi volela da saznaš nešto više, jer je knjiga napisana na neponovljiv način, fokner je nobelovac, a ovo je roman po kojem ga svi znaju