Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Aj da vas zamolim da mi malo pomognete.
Imam ovaj komplet Američki roman
1. Doživljaji Artura Gordona Pima - Edgar Alan Po
2. Mobi Dik - Herman Melvil
3. Menhetn Transfer - Džon Dos Pasos
4. A sunce izlazi - Ernest Hemingvej
5. Svetište - Vilijam Fokner
6. Blaga je noć - Frensis Skot Ficdžerald
7. Pogledaj dom svoj, anđele - Tomas Vulf
8. Rakova obratnica - Henri Miler
9. Goli i mrtvi - Norman Majler
10. Hercog - Sol Belou.
i stojim sinoć pred njim, uzimam pojedine knjige, čitam sadržaj i ništa me ne privlači naročito, a znam sigurno da su neke knjige vredne vremena i pažnje. Pa sam se "troumila" između Dos Pasosa - Menhetn tranfer, Sol Belou - Hercog i E.A.Poa - Doživljaji Artura Gordona Pima.
Bojim se da su Tomas Vulf - Pogledaj dom svoj, anđele i Norman Majler -Goli i mrtvi, suviše ratni. A Mobi Dik, Hermana Melvila zamišljam nešto kao Starac i more, Hemingveja.
Ficdžeralda - Blaga je noć sam čitala bar dva puta, Foknera bar jednom, kao i Hemingveja, Rakovu obratnicu, možda isto više od jednom, ali tako nešto sada ne bih čitala.
Šta biste mi preporučili, prvenstveno od one tri boldovane!?
Zarekla sam se da cu T.Wolfa da zavrsim nakon Zaba koje sam pocela.I ja sam "tipovala" najviše na Kventina, znam da je on veliki poznavalac i ljubitelj američke književnosti.
Što ne znači da neću rado pročitati i prihvatiti i neko drugo mišljenje i preporuke.
Hvala na preporuci. Otvorio si mi oči. Kako si opisao Pogledaj dom svoj, anđele, i ja mislim da bi mi se najviše dopala.
Ja odmah imam utiske, koji su nekad na početku ili malo dalje od početka, bolje izdeferencirani nego na kraju. Nisam daleko odmakla, nekih 40-ak strana, ali s obzirom koliko su sitna slova i da je svaka strana ko 1,5 nije da nisam, ali kao da još nije počela prava radnja. Jeste malo opširno. Nekad to bolje, nekad lošije podnosim, u ovom slučaju dobro. Ali nekako ti Ameri, naročito oni koji su pisali romane u više tomova ili nekakvim nastavcima, umeju prvo da me iznerviraju, a onda me uzmu pod svoje i dugo ih pamtim i rado ponovo čitam. Tako je bilo sa Apdajkom - Beži, Zeko, beži. Pisao Kventin, ubeđivao da to vredi čitati, a mene Zeka baš nervirao, jedva sam ga završila. Kad je prošlo nekih godinu dana, ja počela da razmišljam kako bih mogla i nekog narednog Zeku da pročitam. Trkači olovnih nogu, Džemsa Džonsa su mi jedna od "posebnijih" knjiga. A Budenbrokovi, koje pominješ, su mi reper za sve te porodične sage, kao i Rayeli, koliko sam primetila, pa kad hoće da pohvali neku knjigu, ona je uporedi sa Budenbrokovima. Vidim da i ti to radiš.Zarekla sam se da cu T.Wolfa da zavrsim nakon Zaba koje sam pocela.
Navode ga kao izistinski biser ne samo americke nego svetske knjizevnosti.
A mene je ta knjiga udavila. On tako opsirno pise I siroko da u jednom momentu ja vise nisam vidjela poentu svega toga. I Budenbrokovi su o nekoliko generacija, takodje obimna porodicna prica, ali vodi ka necemu.
Znaju tvoj ukus, vjerovatno ce ti se dopasti. Bas me zanima sta ces pisati o utiscima nakon citanja.
Ubili su zadovoljstvo odlaska,nije to to ako unapred treba da znas sta ti se cita,to nije moguce znati,ovo je besmisleno.