Ћао друштво
Не стижем да се јавим, милион обавеза се наређало од почетка годинe (срећно свима којима нисам честитала

)
Не жалим се, мада ме стигне умор, и онда заређам неколико дана да само идем на посао и да спавам јер не могу да издржим.
Нисам успела ни редовно да испратим шта сте писали и читали. Понешто сам ухватила али не све.
Радо срећан рођендан

Буди насмејана увек и да се само лепе ствари дешавају

Ако сам пропустила да још нешто неком честитам, честитам сада
Читала сам ову
Кућу у улици Тара. Још сте нешто читали што и ја раније, али сад нема шансе да се сетим о којој књизи је реч.
Успела сам да прочитам пар комада од почетка године. Нису превише захтевне биле за читање, а то ми је и одговарало јер нисам била располжена за тешке теме. Нисам ни сада, тако да и у наредном периоду нећу ништа превише захтевно читати.
Не сећам се да ли сам приавила да сам завршила
Божићне и новогодишње приче издавачке куће Танеси. Избор од 32 приче различитих писаца. Читала сам је кад јој је и време било, око празника, и баш ми је легла. Неке приче са читала по први пу а неких сам се подсетила. Достојевски, Ханс Кристијан Андерсен, Артур Конан Дојл, Дикенс и други су писци чије се приче овде налазе. Свакако препорука и да читате, и да имате у кући и да поклоните некоме.
Божић Херкула Поароа, Агата Кристи. Читала сам је баш на Божић и сасвим ми је била ок. Агату волим тако да је она мени генерално ок.
Порекло, Ден Браун. Трећа књига коју читам од Брауна и овом нисам баш одушевљена. Поново Роберт Лангдон у свом елементу. Његов студент,футуриста, је убијен а Лангдон се ту нашао јер је требало да присуствује објави свог студента које ће утицати на цели свет. Није лоша књига али није ми утисак био као кад читам неки баш добар трилер па не могу да га испустим из руку. Читаћу ускоро и Изгубљени симбол и надам се да ће он боље проћи.
Госпођа Берг, Соледад Пуерталос. Марио је заљубљен у старију комшиницу Марту Берг, која је потпуно другачија од његове мајке и према понашању према својој деци и по ставу и изгледу и њему је то привлачно. Како године пролазе, она није више у центру његових размишљања. Његов свет чине жене: мајка, сестра, бивша жена, садашња девојка и две мале ћерке, и на крају, као и на почетку, његову причу заокружује Марта Берг. Занимљиво је прича почела али некако се разводнила и касније ми није била нешто. Како сам више читала, све ми је било извесније у ком смеру ће се ствари одвијати. Спада у категорију за из библиотеке.
Побуна певача псалама, Мартен'т Харт. У једном рибарском градићу у Холандији, јавља се потреба за другачијим певањем псалама од постојећег. Развијају се две струје, свака вуче на своју страну, а стидљиво се јавља и умерени део, да помири два екстрема. Није ме одушевила ни ова књига. На моменте занимљива а на моменте нисам знала шта сам прочитала.
Венецијански финале, Дона Леон. Трилерчић, ништа посебно. Диригент је мртав, и то се открива пред сам почетак опере. И следи распетљавање шта је (и ко је) довело до смрти славног диригента.
Књига о камелеонима, Жозе Едуардо Аглавуза. Е овај књижуљак (око 130 страна) ми се допао. Један камелеон из свог угла прича шта се дешава у једно кући и с људима који у њу долазе. Лепе су реченице. Стил ми се свиђа. Читаћу још нешто његово кад ми се укаже прилика. И читаћу ово још некада.
У бусу читам тренутно
Господин Пип, Лојд Џоунс.
Идем у следћи петак на викенд у Будимпешту. Мало да променим слике, да променим средину. А после не знам шта ћу.

Не смем ни да планирам.