Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
''Čovek zvani Uve'' je najčitanija knjiga u 2018. prema podacima Biblioteke grada Beograda, pa se možda i nakanim da je pročitam. Drugarica nudi da mi pozajmiTaman da uporedim sve 3 sa starcima u glavnim ulogama. A trenutno čitam Jedne zimske noći (Sajmon S. Montefjore), ovo mi je prva njegova knjiga koju čitam.
Pročitala sam neke odlomke novog Ninovca, ništa se tu meni ne sviđa. Preskočila sam mnogo bitnije pisce od njega, tako da ću drage volje ostati uskraćena za njegovo cvrkutanje od erekcije.
Za uporedjivanje staraca toplo i iz sve snage preprucujem roman More

John Banville)Ja UveTa nekako ne mogu da uzmem u postupak, moj je muz odusevljen knjigom, ali se meni ne cita, a i
on mi nije nikakav reper, barem ne za knjige ( mislim muz, ne autor UveTa)
Ovo More me je raspametilo, ja ne bih znala nekog danasnjeg knjizevnika koga bih mogla uporediti sa Banvilom i njegovim
cudesnim pisanjem i opsivanjem ljudi, prirode i dogadjaja. To je stvarno velicanstveno..
U to ime i za taj racun sam sinoc na licu mesta kupila i njegovu kao najvazniju i najbolju knjigu Athena.
I da se po treci put zahvalim liku i niku Quentin koji je ne znam ni sama iz kojih razloga sada pomenuo tu knjigu

Poslednja izmena:
Taman da uporedim sve 3 sa starcima u glavnim ulogama. A trenutno čitam Jedne zimske noći (Sajmon S. Montefjore), ovo mi je prva njegova knjiga koju čitam. 

Samo kažem, kad je taj Uve već najčitaniji, a nudi mi se, daj da probam. Ne očekujem da ću se oduševiti, a za baku koja se izvinjava kažu da je lošija od Uvea.
Ja mislila da je to ista knjiga, jer vidim, isti junak je u pitanju. Pa ništa, kupiću i ostale dve.