момоа
Stara legenda
- Poruka
- 79.824
Cuo sam da je i Kija izdala knjigu. Planiram da je kupim kao poklon za babu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Što moraš knjigu, možeš i pljeskavicu

A fora sa pljeskavicom je konkretno sta?![]()
Ja sam poslednji put bila pre 100 godina, ali sam bila "radnica" i bilo mi je mnogo lepo jer sam maznjavala knjige pa nisam znala za dosta.Ja baš mislio da pitam da li su te pljeskavice na Sajmu stvarno nešto posebno ili je to samo neka zezancija na račun onih koji ne idu zbog knjiga, nego zbog provoda/druženja/zezanja...
Inače, ako se ne varam, na Sajmu knjiga u Bg posljednji put sam bio 1997. godine. Sjećam se da sam kupio samo neke pjesme Volta Vitmena.
Jbg, još nisam radio tada, bio sam k'o crkveni miš.
I, ili da se slikas sa SeseljemŠto moraš knjigu, možeš i pljeskavicu
Ne bih da nasoj Radi pokvarim uzitak, ali vodati decu po tom sajmu zaista je bzvze.A fora sa pljeskavicom je konkretno sta?![]()
Dvehiljaditih je na prolazu sa spoljne strane bila velika pečenjara Perper, formata koliko i najveći izdavači na Sajmu, Plato, Dereta, Narodna knjiga gde su se okupljali klinci koje su doveli na Sajam knjiga.
Bela vešalica nije bila loša.
Pošto je to urušavalo kulturne standarde izbačeno je sa Sajma, pre pet, šest godina, koliko mi se čini.
Izadjes iz hale svuda miris hrane, ko na vasaru a klijentela sa sve ugladjenim odelom i kravatom i leptir masnom, sedi ispred i jede i nikog nije blam, niko to ne smatra ruglom, jer prosto moras da jedes nesto!A fora sa pljeskavicom je konkretno sta?![]()
Ja baš mislio da pitam da li su te pljeskavice na Sajmu stvarno nešto posebno ili je to samo neka zezancija na račun onih koji ne idu zbog knjiga, nego zbog provoda/druženja/zezanja...
I, ili da se slikas sa Seseljem
- - - - - - - - - -
Ne bih da nasoj Radi pokvarim uzitak, ali vodati decu po tom sajmu zaista je bzvze.
U vreme dok sam svakodnevo išla preko Brankovog mosta, u vreme Sajma knjiga su silni autobusi iz raznih gradova Srbije bili parkirani preko puta šoping centra Ušće. Nemojte mi reći da na Sajmu nema mesta da se parkiraju autobusi pa su morali tu. Nego su dovozili posetioce Sajma. Što i Rada kaže, da većina koleginica ide zbog šopinga. Ne knjiga.
Ne mogu sad da nađem, ali mislim da je neko napisao da tu decu koju dovode na Sajam, knjige uopšte ne zanimaju, provozaju se, pojedu pljeskavicu, odu u neki šoping mol i kući....
Verovatno pljeskavice nisu ništa drugačije od bilo kojih na bilo kom mestu, ali su zanimljivije od knjiga.
U vreme dok sam svakodnevo išla preko Brankovog mosta, u vreme Sajma knjiga su silni autobusi iz raznih gradova Srbije bili parkirani preko puta šoping centra Ušće. Nemojte mi reći da na Sajmu nema mesta da se parkiraju autobusi pa su morali tu. Nego su dovozili posetioce Sajma. Što i Rada kaže, da većina koleginica ide zbog šopinga. Ne knjiga.
Ma nema to veze sa provincijom ili velegradjanstinom. Decu jednostavno ne zanimaju Vatikanski muzeji ili Firenca sa Mikelandjelom,To je zapravo normalno. I ja sam odrastao u provinciji, pa su nas vozili povremeno u metropolu u muzeje ili na operu, i naravno da se poslije prvog čina izvučemo i odemo u grad da se zezamo. Baš te sa 13 godina interesuju muzej Mimara i Verdijev Nabuko!
Sjećam se jedino da smo ostali do kraja na Kiss me, Kate, jer se glumica u kratkoj haljini stalno valjala po nekom kauču.
da imaju da pokazu kad dodju kuci, da su posetili cirkus i videli majmuna!

Znači, onda je sve na svom mestu, normalno i u redu i globalna pojava. Samo smo mi malo omatoreli pa nas nervira, tj. razmišljamo o tome. Nego kad pomenu Firencu, čitam juče da su uveli kaznu do 500 evra ako se jede na ulici. A Kamenita nam otišla u te krajeve.Ma nema to veze sa provincijom ili velegradjanstinom. Decu jednostavno ne zanimaju Vatikanski muzeji ili Firenca sa Mikelandjelom,
a recimo nemacka deca idu tamo na neke ekskurzije, ali ih zanima da nocu prave zurke po sobama, pojma nemaju sta su videli ili zasto su tamo
bili.
Ja sam protiv dovođenja dečurlije na Sajam. Samo prave gužvu, idu kao muve bez glave, neki su toliko mali da ni ne vide asortiman na štandovima već im su im u vidnom polju jedino zadnjice drugih posetilaca. Ozbiljnija deca uvek mogu doći s roditeljima ili tako nekim. Drugo je za one koji moraju da putuju iz drugih gradova, njima jeste lakše da idu organizovano, mada i tu cenim da na 2-3 knjigoljupca ide 25 onih koje baš briga za knjige i idu da bi se glupirali. Mene su roditelji poveli kad sam imala 10 godina (ako su me i vodili ranije, ja se toga ne sećam), moja škola nije organizovala čoporativne obilaske.
Drago mi je što više nema onih štandova s roštiljem, sećam se kako mi je bilo muka od onog dima i mirisa.
A gde se onda sad kupuju pljeskavice. Mi toliko o njima, a ono nema? Samo napolju?
Pre neki dan sam i sa sinom, koji ima sajt o pozorištu, pa puno posećuje pozorišne predstave, raspravljala treba li voditi decu u pozorište, kao i ovo na sajam. Treba, naravno da treba, ali napraviti neku selekciju, tj. voditi one koje to zanima (moglo bi da ne bude nikog) i pripremiti ih. Izabrati predstave koje su im primerene (npr. ona Kate, što pominje Kventin) upoznati ih malo sa delom, radnjom, piscem. Sad pišem ovo i sama sebi delujem prevaziđeno. A kako drugačije uneti malo kulture u narod. Doduše, najviše bi pomoglo kad bi televizije imale primereniji program. Ali da ne počinjem sad i tu temu.
Da, i ja sam neki dan citala za to jedenje po Firenci
Znači, onda je sve na svom mestu, normalno i u redu i globalna pojava. Samo smo mi malo omatoreli pa nas nervira, tj. razmišljamo o tome. Nego kad pomenu Firencu, čitam juče da su uveli kaznu do 500 evra ako se jede na ulici. A Kamenita nam otišla u te krajeve.
Kamenita, ako nas čitaš, nemoj da jedeš na ulici u Firenci !
Što moraš knjigu, možeš i pljeskavicu
Pa, tamo i da ima, sigurno nije od mesa u toj gužvi.
Sad te vide, pa možda dogodine. Mogla bi da bude i kučeća. 
I mene su vodili ( gimnazija) u prestolnicu na balet. Zizela je bila, ali nas je sve odusevila, barem mi je takvo secanje, mozda
sam se druzila samo sa takvima kojima se to svidelo. By the way, to je i jedina baletska predstava koju sam ikada gledala.
Toliko o kulturi![]()

Čitala sam i ja pre nekoliko godina jedan gej roman, Bazenska biblioteka. Nije baš nešto.
S' obzirom na trenutnu finansijsku situaciju biće to ipak žu-žuŠto moraš knjigu, možeš i pljeskavicu