Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Fudbaler bi se, Kamenita, javio da ga ovaj nije zadnji put izdigo, i to klizecim sa obe noge! :D
Inače, slažem se sa konstatacijom, jedino mi nije jasno sto dodate ovo za tehničke fakultete na kraju!? :)

Lm, rado cu ti proslediti svoj primerak Agonije i ekstaze, od cirka 2 i po kila, font size: 8, prored minimum. Jednu stranicu citas jedno 10 minuta... zena mi je kupila kao poklon za rođendan, jos je porucila iz glavnog grada, platila čitavo bogatstvo, i sad mi sa zadovoljstvom nabija na nos kako je sramota sto je nisam čitao, a ona se toliko pomucila da mi je nadje!

Ja je imam u dva toma. Boga mi, ne znam gde da gledam tačno, ako bi se odlučila za zajedničko čitanje. Stvarno, zašto ne čitamo istu knjigu, kao nekada u Čitalačkom klubu? :think:

- - - - - - - - - -

Del Piero, kakvi ste vi, muškarci... Zar bi otuđio nešto što ti je žena poklonila s ljubavlju? Ona je to namerno uradila, kako bi što duže mislio na nju, makar psovao sve vreme. :lol:

Poslednja izmena:
cirka 2 i po kila, font size: 8, prored minimum. Jednu stranicu citas jedno 10 minuta... zena mi je kupila kao poklon za rođendan, jos je porucila iz glavnog grada, platila čitavo bogatstvo, i sad mi sa zadovoljstvom nabija na nos kako je sramota sto je nisam čitao, a ona se toliko pomucila da mi je nadje!

Ja je imam u dva toma.

Predivno, sad sam baš ohrabrena. :sad2: :sad2: :sad2:

e, pročitala sam Ne daj mi nikada da odem, Kazuro Išiguro, Plato, 289 strana. Knjiga je sasvim u redu, ali nisam pala na teme. Možda zato što sam od početka znala o kome se radi, pa nije bilo nekih iznenađenja, što bi sigurno doprinelo utisku.
Na momente me ja malo smarala, spora je, ali to je Išiguroov stil, isto je i u Ostacima dana.

Osećam da knjiga ipak zaslužuje malo više lepih reči i pohvala, i jeste za preporuku, ali nekako mi ne ide.

Sramota da priznam, ali, nedavno sam kupila komšinici za rođendan Ljubav u doba kokaina, ispalo mi povoljno, za 100 dinara. Znam da voli takve knjige. Pročitala sam je juče i danas, pre nego joj je poklonim. Mogu vam reći da je vrlo poučna. O književnoj vrednosti ni govora, ali sam kao neko ko će posle smrti dobiti bela krila (guska, naravno) saznala sve o drogiranju, ulasku u taj svet, rangiranju droga, kulminaciji... Vrlo poučno za "radoznalce", jer, radoznalost je ubila mačku.

"Agonija i ekstaza" je sjajna knjiga. Imam Vulkanovo izdanje, slova jesu malko sitna, ali sam toliko uživala u knjizi da nisam ni primetila. Ne treba mnogo vremena da se pročita. Stoun se temeljno pripremio za pisanje, pre toga je godinama istraživao o Mikelanđelu, skitao po Italiji i čak dobio posebnu dozvolu Vatikana da kopa po njihovoj arhivi. Na početku romana zatičemo trinaestogodišnjeg Mikelanđela koji stupa u slikarsku radionicu Domenika Girlandaja i pratimo njegov razvojni put kao umetnika (usput se dotiče i njegovog privatnog života), pa do njegove smrti. Dok čitate, prosto možete osetiti strast s kojom se Mikelanđelo predavao stvaranju, a naglašeno je da se jedino osećao u potpunosti živim kada bi klesao mermer. Od mene preporuka.

I dalje vučem "Praško groblje", u pravu ste vi koji ste ovde izrazili svoje nezadovoljstvo. Mnogo mi je konfuzna, a mislila sam da će mi biti lakša od "Ostrva dana pređašnjeg"'. I maltene je duplo tanja od pomenute Agonije, plus ima ilustracije, ali ću je čitati mnogo duže, imam još oko 130str. do kraja, a poruku nikakvu ne nazirem sem da su Jevreji ološ najgori...

Moram da priznam da je meni Išiguro jedan prosečan pisac, mada možda grešim jer
sam pročitao samo Slikar prolaznog sveta, nije loša ta knjiga, ali je sasvim prosečna.

Ja sam pročitao samo Ostatke dana i ne čita mi se više. Dobro je napisana knjiga, ali nije sve u formi. Previše saosjećanja ima za svog junaka, koji je jedan iritantan glupak.

Meni se dopao njegov Zakopani dzin.
Kao bajka.
Prica o zivotu, ljubavi i smrti.

- - - - - - - - - -

Da li je neko citao Enesa Halilovica?
Procitah u dahu njegov roman Ako dugo gledas u ponor.
Dopala mi se.

Počela sam da čitam Kis, Tatjane Tolstoj pre 3 dana i odmakla "čak" 50 strana. Pri tome nisam imala puno obaveza da nisam stizala, ali nešto mi ne ide. A ovde je dobijao dobre ocene i komentare. Jel može neko da mi objasni zašto bih ja to trebalo da pročitam!?:think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back