Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lijelo što čitaš Bibliju...samo se površni kreten može zadovoljiti nekim izmisljenim štivima, poput romana, i basni braće Grim...
Bibliju u šake, a skoro sve od knjizevnosti je danguba i beskorisno...
Vozdra bracala
Samo da prijavim da su bajke jedno, a basne drugo.
Zanimljivi su mi ljudi koji bi da objasnjavaju Bibliju a ne znaju da je recimo u "nemackom slucaju" Lesing pisao, skupljao basne, a Braca Grim bajke, price.
O bajkama ( Andersen, Braca Grim) znamo sve, basne bi trebalo da nam budu poznate iz dela Ezopa, La Fontena, ali i Dositeja Obradovica:)
U skoli smo ucili ( i za mene je to basna nad basnama) kako teta lija poziva rodu u goste i obrnuto.:D
I ja to praktikujem kade zovem ljude na jedenje i pijenje:D
Lisica i grozdje je Ezopova basna.

Lepo što se među ovim besmislenim prepucavanjima nađe i poneka preporuka, link ka zanimljivim knjigama i impresije o Akiko.
Hvala Yersiniji na linkovima ka knjigama Kristiana Novaka. Pročitala sam malo o njemu, zanimljiv mlad (s moje tačke gledišta) čovek. Baš sam radoznala kakve su mu knjige. A naravno "temu" je pokrenula naša draga Dana. Ne mogu da verujem da si ti u "nečit" fazi, ali svima naiđe.

I na kraju ovog mog večerašnjeg zahvaljivanja (kao da sam dobila Oskara, :zcepanje:) hvala Moonlight što je ovako divno predstavila knjižicu koja mi je danas već iskakala po netu. Mnogo je hvale, kao izuzetna je. Ali ne verujem ja tim iskakanjima, kao što verujem kad ovde neko napiše svoje impresije.
Zaboravila si mir u svetu :lol:

- - - - - - - - - -

Da, baš lepa preporuka za knjigu.
Ne mogu da dam Moon repku :evil:

Quentine, jesi li čitao "Ciganin ali najljepši"? Delovala mi je zanimljivo u knjižari, onako usput, bez ikakve pompe, a onda na internetu nalazim na padanja u nesvest od oduševljenja.
Imam i onu njegovu prethodnu, ali sam nešto u "nečit" periodu pa sam sama sebi teška - kad čitam sve mi je glupo ili neodgovarajuće za mene trenutno, a kad ne čitam onda mi se kao svašta čita. Valjda većini ljudi ponekad dođe takav period, obično skopčan sa brigama u vanliterarnom svetu...

Dano, tacno sta na sta mislis..jos uvek sam (nazalost) u tom periodu..:confused: :(

A naslov knjige ''Ciganin sam ali najljepsi'' me podseti na istoimenu pesmu Ljube Alicica :mrgreen: :lol:

Gledala sam film. Dobar je.
Pa gde si ti, Elefteria, ne stižeš da navratiš?

Ja sam ipak uzela Ja mrzim internet. Neckala sam se hocu-necu... onako, malo mi je zanimljivo, pa malo preskočim...

Ne stižem. Kuća, posao, dete, pas... Odrekla sam se i treninga prošlog meseca :( Doduše, stižem da čitam koliko-toliko, mahom u prevozu. Dohvatila sam Grehe kuće Bordžija, ali nije mi toliko zanimljiva, pritom mi je teško da razlučim šta je istorija, a šta fikcija. Ovog meseca uglavnom čitam trilere, posle Mizeri ću da uzmem Nulti broj Umberta Ekoa.

Evo da se javim samo:)

Trenutno me ovaj raspad od kompjutera sluzi, pa koristim priliku da pisem malo. Jos uvek nisam kupila nov laptop, i ne znam kad cu, ali se nadam da ce ovaj osposobljeni desktop slusati cesce (danas je ok, kako ume da baguje:roll:)

Nemam nista da prijavim jer sam poslednjih mesec dana samo skitala, ali sam ove nedelje na odmoru pa cu nesto i procitati (zapravo, pocela sam Devojku koja je pisala svilom, a kad mi je zgodno citam i onu koju je Bodirjar postavio (hvala:D) (Psihijatri, psiholozi i drugi bolesnici)). Sutra znam da necu nista citati, idem malo do Novog Sada.. tako da opet skitam, ali moram kad se tako namesta :lol:

Koliko sam umorna vidim po tome sto sam prethodna dva dana spavala po 12 sati, sto je za mene mnogo. Bojim se da ce mi biti malo pet dana odmora, ali kad je tako, tako je. Sad me ceka neko spemanje po kuci, moram da pozavrsavam te stvari dok sam slobodna.

I prave mi se neki kolaci.. ne znam tacno sta ali valjda cu smisliti usput.:lol:

I da dodam da je prosli utorak bio bas divan:D

- - - - - - - - - -

E da, film Udruzenje ljubitelja knjige i pite ljuskuse (ili kako se vec zove ) mi je bio dosadan. Knjiga je bolja.

Pahuljice, super što si na odmoru. Jeste kratko, ali puno znači. I treba da skitaš, to je najlepše. Kolače i knjige ako stigneš.

Znači film ULJKPLJ kad dođe na TV. I kad skinem ne stignem da odgledam. Nisam još pogledala Divljinu

A evo šta nam je naša Krstarica dala za domaći zadatak: 3 knjige koje MORAMO pročitati ovog leta. :rtfm:
https://www.krstarica.com/zivot/kul...ivot-ove-3-knjige-morate-procitati-ovog-leta/

Baš sam sada pogledala. Ma kako da ne.

Ja mislio da čitam tog Ciganina ali najljpšeg Kristiana Novaka, pa onda Calypso Ognjena Spahića, možda i Semper idem Đorđa Lebovića ili Doba mjedi Slobodana Šnajdera, ako mi ne dosade balkanske porodične priče, ali kad sam vidio ove preporuke Krstarice, moji planovi su poljuljani u temelju.
Zaista, mogli su malo da se potrude oko tih preporuka. Ovo djeluje kao najgrđa bestseler konfekcija.

Ko ima fb nalog neka ode na stranicu Srpske naucne televizije i nadje link za emisiju "Kulturiska" (kakav gnusan naziv) u kojoj su ugostili Gatalicu. Elem, melje o sebi i svom novom papirnom cedu. Svakom njegovom recenicom sam dozivljavala transfer blama!

Definitivno je potpuno fasciniran neurologijom. Nisam razumela značaj glijalnih ćelija i fiziologije neurona za njegovu novu knjigu.

Ti si baš pažljivo slušala, meni je smetala kreštava voditeljka, a on je sasvim lepo pričao, jednolicno, nije mi privlačio pažnju, niti smetao u radu. Nego, lep je ambijent, bele police s knjigama, gvozdena ograda na galeriji.... lepo

Baš sam želela da pažljivo odslušam, pa pošto mi je pažnju odvlačilo sve živo, morala sam par puta da vratim po par trenutaka. Jednolično je pričao, potpuno si u pravu. Dobar pisac bi trebao, barem ja tako zamišljam, da bude harizmatičan i zanimljiv... Ovaj to nije.

Ambijent je veoma lep.

- - - - - - - - - -

Ja sam od njega čitala samo Sonatu za lošeg čoveka, nije mi se dopala nimalo.

Од дванаест књига нисам читао само три: Прича о два града, Острво с благом и Кућа листова. Ове које сам читао су све добре.

Izgleda da si propustio najbolju, Priču o dva grada. Ne znam zašto meni zapade "najgora"... Promašili su mi ukus skroz. :(

- - - - - - - - - -

Kako predstaviste Gatalicu, neću ni da ga slušam... :nono2:

Za njega je Esterita svojevremeno rekla da mu je izraz lica kao da sedi na tuti, kako je to ona rekla, i ja od tada nit mogu da ga citam nit da ga slusam. A i inace mi deluje previse samozadovoljno. A takve obicno ne trpim.

Zanimljivi tekstovi.
Na žalost dešava se da nam promaknu tako neke interesantne stvari jer nas sa svih strana bombarduju nevažnim, trivijalnim, glupim. S jedne strane gledam da izbegnem AV-a i kompaniju, s druge strane Slobu, Kiju i družinu i u tom izbegavanju ko zna šta sve propustim.

Skoro sam razmišljala o Zeki i zaključila da bih mogla da mu se vratim. Iako me je jako nervirao u prvoj knjizi (Kventin je rekao da mu je to i bio cilj), često mu se vraćam u mislima. I to je ono što uvek kažem da treba da prodje neko vreme da zaključim da li je i kakav utisak neka knjiga ostavila na mene.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back