quentin
Iskusan
- Poruka
- 6.073
Zanimljivi tekstovi.
Na žalost dešava se da nam promaknu tako neke interesantne stvari jer nas sa svih strana bombarduju nevažnim, trivijalnim, glupim. S jedne strane gledam da izbegnem AV-a i kompaniju, s druge strane Slobu, Kiju i družinu i u tom izbegavanju ko zna šta sve propustim.
Skoro sam razmišljala o Zeki i zaključila da bih mogla da mu se vratim. Iako me je jako nervirao u prvoj knjizi (Kventin je rekao da mu je to i bio cilj), često mu se vraćam u mislima. I to je ono što uvek kažem da treba da prodje neko vreme da zaključim da li je i kakav utisak neka knjiga ostavila na mene.
Meni je treća knjiga o Zeki najbolja (četvrtu još nisam čitao).
Inače, ako postoji pisac od koga čitalac ne treba da odustaje poslije prve knjige, onda je to Apdajk. Pisao je mnogo i kvalitetom vrlo različto. I ovaj profesor kaže da je Teroristu napisao, u suštini, da bi ispratio trend. Mislim da se slično može reći i za roman Brazil - užasan pokušaj da Amerikanac piše magični realizam kao neki Latinos.
Opet, u mnogim drugim knjigama, Apdajk je najbolji posmatrač srednjeklasne Amerike u drugoj polovini dvadesetog vijeka.