Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zanimljivi tekstovi.
Na žalost dešava se da nam promaknu tako neke interesantne stvari jer nas sa svih strana bombarduju nevažnim, trivijalnim, glupim. S jedne strane gledam da izbegnem AV-a i kompaniju, s druge strane Slobu, Kiju i družinu i u tom izbegavanju ko zna šta sve propustim.

Skoro sam razmišljala o Zeki i zaključila da bih mogla da mu se vratim. Iako me je jako nervirao u prvoj knjizi (Kventin je rekao da mu je to i bio cilj), često mu se vraćam u mislima. I to je ono što uvek kažem da treba da prodje neko vreme da zaključim da li je i kakav utisak neka knjiga ostavila na mene.

Meni je treća knjiga o Zeki najbolja (četvrtu još nisam čitao).

Inače, ako postoji pisac od koga čitalac ne treba da odustaje poslije prve knjige, onda je to Apdajk. Pisao je mnogo i kvalitetom vrlo različto. I ovaj profesor kaže da je Teroristu napisao, u suštini, da bi ispratio trend. Mislim da se slično može reći i za roman Brazil - užasan pokušaj da Amerikanac piše magični realizam kao neki Latinos.
Opet, u mnogim drugim knjigama, Apdajk je najbolji posmatrač srednjeklasne Amerike u drugoj polovini dvadesetog vijeka.

Inače, ako postoji pisac od koga čitalac ne treba da odustaje poslije prve knjige, onda je to Apdajk. Pisao je mnogo i kvalitetom vrlo različto. I ovaj profesor kaže da je Teroristu napisao, u suštini, da bi ispratio trend. Mislim da se slično može reći i za roman Brazil - užasan pokušaj da Amerikanac piše magični realizam kao neki Latinos.
Opet, u mnogim drugim knjigama, Apdajk je najbolji posmatrač srednjeklasne Amerike u drugoj polovini dvadesetog vijeka.

Hvala što si me podsetio da treba da čitam Zeka je bogat. Bila sam ubeđena da već jesam, ali, izgleda da nisam. Povratak Zeca mi je bio dvotoman iz biblioteke, pa sam pobrkala. Inače ga imam. Cigletina od dva kila, baš ko za raspust, ali, takvih imam još stotinu... :sad2:

Inače, obožavam Apdajka, zato što je uvek različit (u Parovima, Romansi, Brazilu).

- - - - - - - - - -

U ponedeljak će u Nišu biti predstavljanje Luzitanije. Baš da vidim šta će autor da kaže... Taman i da mi se potpiše. ;)

A meni je Cetvrta zakon:)

Tu on i umire, srce, kilogrami, holesterol;)
I ja ( njega) tek onako sa zadrskom od nekoliko godina obozavam.
Citala sam ga bez reda pa je prva knjiga valjda njegova i zadnja:D

Re: Šta ste poslednje pročitali, šta trenutno čitate?
Potrazi moje lice, Dzon Apdejk

Sramim se priznati, ali ovo je prva knjiga ovog autora koju citam. Njegova valjda i zadnja
Jedna mlada zena intervjuise staru zenu, slikarku i ceo intervju se vrti oko njenih brakova i seksom sa
poznatim slikarima pri cemu mladu zenu jako zanimaju sve poze i utisci oko seksa, a stara zena
pokusava da izbegne detalje. Mora da je autor bio u teskom klimaksu kada je ovako detaljno
opisivao seks. Inace je roman prilicno komplikovan jer opisuje u detalje modernu umetnost,
pominju se tu i Dali, Pikaso, Miro,Kandinski, Pegi Gugenhajm, pariski levicari, njujorski desnicari,
Belorusi i Rusi Crveni, Breht, Sartr i desetak drugih poznatih slikara, knjizevnika, filozofa.

Ne znam koliko bi roman zanimljiv jednom citaocu muskog pola, a koga slikarstvo ne zanima

Inace se meni najvise dopao ( ali to je neki moj cudan ukus) njegov roman Villages ( zivot na selu ili tako nekako)

Cao ljudi,nisam ulazila na temu mesecima.na moru sam,kisa,hladno,bila sam do biblioteke da platim clanarinu za ovu godinu i sokirala se.imaju sve knjige od nesbea.kod nas u n sadu nikad da nabave neku novu,a kad nabave,ne mozes je nikad naci dostupnu.uzela sam zedj,ne mogu da docekam da predjem na nju.
Znam da je mojsilovicka pljuvana na sva usta,ali ja sad zavrsavam musku azbuku i jako mi prija.pronasla sam se u svakoj strani.na zalost,azbuka mog zivota nema,ziva nisam da cujem njenu stranu price

O, pa i ja sam se nalazila u Mojsilovićkinim knjigama. Nije ona meni strana ni neprijatna. Vrlo se dobro razumemo. Ova tema vapi za takvim knjigama.
Što se Nesbea tiče, napravila sam spisak po redosledu, ali nešto mi ne ide. Treba pročitati najbolje knjige, bez reda. Ionako ne želim da ih pročitam 20, nego 2-3-4.

O, pa i ja sam se nalazila u Mojsilovićkinim knjigama. Nije ona meni strana ni neprijatna. Vrlo se dobro razumemo. Ova tema vapi za takvim knjigama.
Što se Nesbea tiče, napravila sam spisak po redosledu, ali nešto mi ne ide. Treba pročitati najbolje knjige, bez reda. Ionako ne želim da ih pročitam 20, nego 2-3-4.

Ja sam nesto emotivno vezana za hari hulea,pa citam sta mi padne pod ruku
Zao mi kad pise roman u kome njega nema

Ja sam samo jedan (od ukupno dva :D) čitala sa Harijem i to neki što se dešava u Australiji, Šišmiš (Slepi miš), i nije me nešto oduševio. MOraću neki bolji da pročitam. Imam ih gomilu u elektronskom obliku

Da, ova tema vapi za raznovrsnim čitaocima.

Od Nesbea sam pročitala Sneško i Solomonovo slovo.
Ova druga mi se više dopala, samo što ja to sve vrlo brzo pozaboravljam.
Ali meni je apsolutno najbolji skandinavski triler Nevesta iz Mumbaja.
Još je se živo sećam a čitala sam je 2014 godine.

Trenutno čitam Samoubistvo nevinosti ali nešto sam spora.

- - - - - - - - - -

Dakle ipak i ja od Nesbea da uzmem još Crvendać :D

Da, ova tema vapi za raznovrsnim čitaocima.

Od Nesbea sam pročitala Sneško i Solomonovo slovo.
Ova druga mi se više dopala, samo što ja to sve vrlo brzo pozaboravljam.
Ali meni je apsolutno najbolji skandinavski triler Nevesta iz Mumbaja.
Još je se živo sećam a čitala sam je 2014 godine.

- - - - - - - - - -

Dakle ipak i ja od Nesbea da uzmem još Crvendać :D

Zbog tebe i ove Neveste kupih juce dve njene knjige ( valjda je tu i Nevesta):))

- - - - - - - - - -

Meni se Krstin sistem "urushio". Dobijam neke cudne crte i brojeve kao kad
smo onomad u prvom razredu vezbali crta tanka, uspravna debela:))

Danas posle baš dugo vremena udjoh na Lagunin sajt i pogledah top listu knjiga. Pažnju mi je privukla knjiga Vodič kroz istoriju Beograda, Nenada Novaka Stefanovića. Pročitala sam odlomak i bas mi je bio simpatičan. Neka mešavina istorije, priča o starom Beogradu, a ljubav je, u priložene tri priče, tek dodatak.

Vidim da je Dana čitala, njenom sudu apsolutno verujem, a ona je dala trojku. Svejedno, baš sam dobila želju da je pročitam. Dopao mi se način pripovedanja, lagan, pomalo novinarski stil i same priče, koje više govore o tim nekim kućama, istorijskim sličicama i okolnostima u kojima su se događale te ljubavi i "ljubavi".

Bi je, od istog autora, čitala Ubistvo u Kapetan Mišinoj i imala lepe utiske. Pročitala sam odlomak i iz ove knjige, i on mi se dopao. Sad definitivno želim da pronađem jednu od ove dve knjige.

- - - - - - - - - -

Da, rekoh da ta knjiga ne dozvoljava da se smandrlja.

Kao što ja to obično činim...:rumenko:

Danas posle baš dugo vremena udjoh na Lagunin sajt i pogledah top listu knjiga. Pažnju mi je privukla knjiga Vodič kroz istoriju Beograda, Nenada Novaka Stefanovića. Pročitala sam odlomak i bas mi je bio simpatičan. Neka mešavina istorije, priča o starom Beogradu, a ljubav je, u priložene tri priče, tek dodatak.

Vidim da je Dana čitala, njenom sudu apsolutno verujem, a ona je dala trojku. Svejedno, baš sam dobila želju da je pročitam. Dopao mi se način pripovedanja, lagan, pomalo novinarski stil i same priče, koje više govore o tim nekim kućama, istorijskim sličicama i okolnostima u kojima su se događale te ljubavi i "ljubavi".

Bi je, od istog autora, čitala Ubistvo u Kapetan Mišinoj i imala lepe utiske. Pročitala sam odlomak i iz ove knjige, i on mi se dopao. Sad definitivno želim da pronađem jednu od ove dve knjige.
Ja to imam u elektronskom obliku, ali ne znam odakle sam skinula pa da stavim link, jedino da ti pošaljem na mail.
Ako Bodrijar ne stavi link pre nego što ti ovo i pročitaš

Pa dobro onda, ima li neko tu nevestu u pdf-? Na sajtu piše rasprodato, a baš sam u biranju literature za godišnji.
A za Crvendaća da kažem da mi je jedina Nesbeova koju sam počela i nije mi išla. Mislim da me zeznulo što sam čitala od Oklopnog srca do Zeđi, pa tek onda Crvendaća, kao da sam se (a i jesam) vratila unazad pa mi je to smetalo kod stalnih likova tj dogadjaja vezanih za njih...svakako nosim i Crvendaća ali me ova nevesta sada kopka..

Dobra je Nevesta, a vidim da ću morati i ja da pročitam Crvendaća. Ne obožavam trilere, ali me stid da ništa Nesbeovo nisam pročitala. :rumenka:

- - - - - - - - - -

Ja nikad ne smandrljavam. Mrzi me... Jednostavno, zafrljačim ako mi ne prija.

Ne mora da te bude sramota, on pise manje vise obicne trilere, procitas pa zaboravis.
Ja sam citala nekoliko njegovh "dela", al ja pojma nemam sta je radnja u tom Crvendacu
ili u Sneshku ( mislim da mi se ovaj Sneshko najvise dopao). Meni je malo blesavo kod njega
da u Oslu koji je recimo kao Nish:)) ima nekakvh serijskih ubica, a koji u svakoj knjizi potamane
1% stanovnistva grada:))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back