Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ha, mozda si u sali rekla ovo za prusta,ali da znas da si mi zagolicala radoznalost :)
e, a kad si pomenula uzivanje u jeziku i mastovitost autora, podsetila si me na pavica.. krenem da citam i divim se lepoti recenica i masti, ali posle nekog vremena te recenice pocinju da me smaraju i ja nisam uspeo da procitam nijednu njegovu knjigu :rumenko:
Nisam ni ja , ali Prusta citaj bez da mu prekonosiras nekakvu njegovu homoseksualnost jer to sve nema veze sa velicinom njegovog kljucnog dela.

Sutra idem cak u dve biblioteke da vratim knjige.
Vasljivu palatu Elis Safak nisam uspela da procitam.
Valjda ce mi pruziti sansu da je po drugi put zadrzim, ili cu otici prvo u onu dalju biblioteku, mozda tamo nadjem Vasljivu palatu, a ovu neprocitanu koju moram da vratim ipak vratim blizoj biblioteci.
Ko je razumeo, shvatio je.
Jedva sam procitala Kinga.
Sad se kajem sto sam toliko zelela da je docitam posto-poto.

Sutra idem cak u dve biblioteke da vratim knjige.
Vasljivu palatu Elis Safak nisam uspela da procitam.
Valjda ce mi pruziti sansu da je po drugi put zadrzim, ili cu otici prvo u onu dalju biblioteku, mozda tamo nadjem Vasljivu palatu, a ovu neprocitanu koju moram da vratim ipak vratim blizoj biblioteci.
Ko je razumeo, shvatio je.
Jedva sam procitala Kinga.
Sad se kajem sto sam toliko zelela da je docitam posto-poto.
Pod obavezno da je citas ( kad stignes):)

Elis Safak je neki malo moderniji Orhan Pamuk, ili Pamuk u zenskom izdanju:heart:

ma potrebno ti je samo malo maste, zamislis da si knjigu procitala ali da je ona nedovrsena ko mrtve duse i onda kazes sebi: ma ok, ne smeta mi sto nije dovrsena.. vec sam doznala sve sto je trebalo da znam

ma potrebno ti je samo malo maste, zamislis da si knjigu procitala ali da je ona nedovrsena ko mrtve duse i onda kazes sebi: ma ok, ne smeta mi sto nije dovrsena.. vec sam doznala sve sto je trebalo da znam
Glagol doznati zapravo i ne postoji (Ozna sve dozna).
A bas kod ove knjige nije moguce da se tak ostavi posle 100 procitanih stranica jer i dalje pojma nemas o cemu se zapravo radi.
Nego cu ja tebe da prijavim moderaciji ( kad stignem) jer lupetas bre pa ne znas za dosta.

Vidim ja da ti nisi neki neznalica, nego si samo opušten i iznosiš svoje mišljenje, što je ovde i poželjno.

Usput, i mene je Ljevinova kosidba u Ani Karenjinoj udavila. Takav jedan odlomak zaista može da odvrati čoveka od daljeg čitanja. I za to treba ipak biti raspoložen.

Rayela, lik troluje redom po temama, ne pecaj se. ;-)

Tačno, ali troluje inteligentno. Ne dirajte Bukija. <3
Uzgred, ne znam šta mu bi da naleti kod nas.

Ja se vratila jutros iz Soluna (Bukija ne sretoh usput :D).
Kiša je padala neprestano, žao mi je što se ne sretoh s Kanelom... Nadam se, biće prilike.
Prema prizoru iz jedne grčke knjižare, reklo bi se da im je trenutno glavni hit Braunovo Poreklo.

24282334_1171187529682279_1699646604_n.jpg
Evo malo i mene, izranjam iz mora... ;)
24337610_1171188009682231_1638940174_n.jpg

Uvek prija da se malo ode negde, ali ti si baš kratko zadržala. Mislila sam da ćeš ostati bar još veći deo današnjeg dana. More je uvek lepo, čak i po kiši. A meni je i Solun predivan. I ja sam u njemu prvi put bila po kiši. Iako je bilo leto, ali bilo je i hladno, pa sam morala da kupim neku majicu na duge rukave. Za 3 evra, to se sećam i evo još se nosi, a to je bilo ... bolje da ne računam kada.

Ja nikad nisam bila u Grčkoj. Nekako me je put navodio na drugu stranu. Ali verujem da ću ići tamo, nije to nakraj sveta:) Mislim da ima tih kratkih tura baš do Soluna. Moram da nađem žrtvu koja bi išla sa mnom, možda tamo na proleće. Taman ste mi sad dale ideju:D

Mene je kosidba smorila. Jeste velika zemlja ali mogao je pokositi i na manje strana:lol: A meni Ana Karenjina nije ništa posebno. Doduše, ne znam kako bih je doživela sad, ali utisak od ranije je ovakav.

Završila sam Samarkand i baašš mi se dopala knjiga. Ovo je druga Malufova koju čitam (čitala sam još i Taniosovu stenu koja mi je takođe bila dobra) i sasvim sam zadovoljna.
Ne znam šta ću dalje. U decembru ću manje čitati jer planiram da skitam kad god mogu (rođendan,kafe sa društvom, bioskop, slava i još šta se zadesi) a i verovatno će mi svaka subota do kraja godine biti radna, tako da ni neću imati bogzna koliko vremena za čitanje. A opet imam da učim nešto za posao, odlepiću. Samo navire nešto sa svih strana.
Kad rekoh bioskop, u utorak gledam Ubistvo u Orijent ekspresu.

U sledeću subotu idem do Lagune da iskoristim 40% za rodjendan, i prvobitno sam mislila da uzmem tri knjige ali uzeću ipak dve (Pijev Život i Male uspomene). Mislila sam da uzmem i Neimarovog šegrta, ali neću to sada. Čitala sam je a možda će i biti na nekoj akciji (nekad) pa ću to onda tad uzeti.

taman sam ga pohvalio i krenu da citam 5.glavu kad..ma strasno :(

Staro je sezalo u predratna vremena, kada sam, kao sedmoškolac, prolazio
kroz prva odrasla muška iskustva. U njihovom središtu stajala je tada Stanislava,
takođe sedmoškolka, devojka moga razrednog druga i vršnjaka Đurice. Kakva je
podmuklost, Stanislavu i mene, tako mlade, navela i osposobila da iza leđa
njenog dečka vodimo ljubav, to je teško reći;

on je drugu..khmm.. drugu iz razreda.. Djurici.. uzas :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back