Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
Danas mi je stigla knjiga.Sve vreme sam brinula kako ce je zapakovati.Bila je samo u onom žutom papiru sa kanapom preko.Prestravljeno sam je otpakovala da vidim da se nije ostetila.Nije.Diiivna je!
I meni je stigla jutros, isto tako upakovana. Ništa joj ne fali, ko bombona je...![]()
I ja sam je kupila danas (drugi deo Moje genijalne prijateljice, Priča o novom prezimenu, Elene Ferante), u novootvorenoj knjižari Bookastore. Fin prostor, povelik, nov, sređen. I simpatične devojke rade. "Kaže mi jedna: Jeste čuli da će snimati i seriju po ovim knjigama?". "To bi bilo sjajno, baš je filmična!" kažem ja... i tako...
- - - - - - - - - -
Zavrsio sam Iznenada u dubini šume od Amosa Oza. Onako, fina knjizica, za opustanje.
Vrlo pitko napisana, uzivanje citati.
Inace je rec o nekoj svojevrsnoj bajci za odrasle, sa vidljivim metaforama o odbacenosti i ismevanju ljudi, koji su razliciti od vecine, od strane drustva. Radnja je smestena u selu, "na kraju sveta", gde vec decenijama nema nijedne jedine zivotinje i svi se boje mraka i zakljucavaju se u kucama tokom noci. Dvoje dece, zeljni slobode i znanja, se otrgnu od kolotecine i zudeci za odgovorima na pitanja koja ih muce, krse kodeks o zabrani prilaska sumi i beze iz sela.
Podsecala me je tokom citavog citanja, na Markesov Makondo
Brzo i lako se cita, i mislim da je meni u ovom trenutku, mnogo vise fino legla, nego sto je realno toliko kvalitetna. U svakom slucaju, moze da se procita za jedno popodne, pa i da je rec o promasaju, nije strasno.
A mene na Ivicu i Maricu ovo o deci