Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Skinucu onda sve tri :)

Hvala i vama Bodrijaru za link... ipak, skinuo sam i otvorio i vidim da je ovo nesto suzeno, da bi imalo sto manje strana. Epilog toga su skroz pune stranice, bez proreda i vrlo retko sa novim redom. Bice izuzteno zametno da se cita...
Ja nazalost ne mogu nista da skinem jer cim udjem u ovaj sajt, odma traze pare i to uzimaju 9,90 evra mesecno, skidala ( se), ne skidala:D
Posto ne znam kako to izgleda, probaj da nekako konvertujes taj format , cenim da je problem u samom formatu.

Ista stvar se desila i meni.
Traze pare, a ja ih nemam.
Ipak hvala Bodrijaru. Neko ko ima novac ce ih skinuti.

- - - - - - - - - -

A kazu da pare nisu bitne. E pa svi koji to kazu - ne govore istinu.

Ne mora na Scribdu da se plati, barem za ove knjige koje se vode kao dokumenti, za ostale knjige i audio knjige mora.
Pisao sam pre kako se može skinuti, postoje dva načina za koje ja znam. Može da se uploaduje neka knjiga i oni ti
dozvole da jednu skineš, a može i da se kopira link knjige koju želite da skinete i posetite ovu stranicu i
samo nalepite link u polje za to predviđeno. Samo neki put mi se događalo da kada skinem knjigu ne može da se otvori fajl.

Ne mora na Scribdu da se plati, barem za ove knjige koje se vode kao dokumenti, za ostale knjige i audio knjige mora.
Pisao sam pre kako se može skinuti, postoje dva načina za koje ja znam. Može da se uploaduje neka knjiga i oni ti
dozvole da jednu skineš, a može i da se kopira link knjige koju želite da skinete i posetite ovu stranicu i
samo nalepite link u polje za to predviđeno. Samo neki put mi se događalo da kada skinem knjigu ne može da se otvori fajl.
Kod mene mozes kao 30 dana da skidas besplatno, ali prvo moras da uneses sve svoje podatke, a narocito vazecu kreditnu karticu i mrtvi
ladni ti saopste da ti recimo od 10 maja skidaju jednom mesecno tih 10 evra.
Ma ti ces meni da posaljes dve , tri na mail i to mi je puna kapa.
Ovaj je Bernhard jos uvek besramno skup, tanke neke knjizice kostaju i 12-13 evra, ja imam jednu podeblju od valjda i 1500 strana
u kojoj su ( skoro) svi njegovi romani, a i platila sam je silne pare, ali sam zelela da je imam.

Napisacu ti "privatno" kakve su mi zelje;)

Ovo deluje interesantno i realno. Samo ne znam kako je Lovac na zmajeve dospeo u "klasike", ali se slažem da je dobar...

Pogledah ja taj spisak, mene samo cudi da se pojavljuje Dante, Vergil, Homer, Ovid , a onda mrtvi ladni stave i Lovca na zmajeve.
Inace je najpopularnija knjiga ( barem najcitanija u Srbiji) :
Legionar, Milorad Ulemek Legija, kosta samo 750 dinara, a ima i sabrana dela, 17 knjiga za 10.000:D
Ne, takvi sajtovi su stvarno blam i strava i uzas.

Legionar, Milorad Ulemek Legija, kosta samo 750 dinara, a ima i sabrana dela, 17 knjiga za 10.000:D
:eek: ne mogu sad da nađem onog popa s kandilom

Jesi li nabavila Ružu i prsten? Ja sam je pročitala juče, ima 128 strana, a čitala sam je 3 dana :zcepanje: jer nisam stizala. Meni se sviđa kako Tekeri piše, iako ova knjiga jeste više dečja i namenjena je izvođenju na pozornici (iako nije pisano u formi dramskog teksta). Volim njegove sarkastične opaske. S druge strane, ne verujem da bi svakom bilo zanimljivo da čita o prinčevima i princezama, sakrivenom poreklu/identitetu, jednoj malo čudnoj vili i svojstvima koje imaju pomenuti ruža i prsten (ukratko, oni su čarobni i ko ih stavi na sebe, postane neodoljiv suprotnom polu)

:eek: ne mogu sad da nađem onog popa s kandilom

Jesi li nabavila Ružu i prsten? Ja sam je pročitala juče, ima 128 strana, a čitala sam je 3 dana :zcepanje: jer nisam stizala. Meni se sviđa kako Tekeri piše, iako ova knjiga jeste više dečja i namenjena je izvođenju na pozornici (iako nije pisano u formi dramskog teksta). Volim njegove sarkastične opaske. S druge strane, ne verujem da bi svakom bilo zanimljivo da čita o prinčevima i princezama, sakrivenom poreklu/identitetu, jednoj malo čudnoj vili i svojstvima koje imaju pomenuti ruža i prsten (ukratko, oni su čarobni i ko ih stavi na sebe, postane neodoljiv suprotnom polu)
Ma jok, nije mi ni stigla knjiga, izgubila se na putu.
Sada , kako ti opisujes knjigu, mozda je i dobro da nikada i ne stigne:D
Vrate mi pare ako knjiga ne stigne, a na meni je da kazem dal jeste stigla ili nije.
Inace, imam nekog poznanika koji cita ozbiljne knjige i onomad mi mrtav ladan preporuci neku Legijinu knjigu.
Ej, jedan polupismen kriminalac napise 17 knjiga koje ljudi u Srbiji i citaju pa ih i prepricavaju, vole, kupuju.
Dobila sam Smrt na kredit na nemackom i vidim da nisu problem prevodioci nego je sam autor problem:D
Koristio je neki vokabular za koji u francuskom ne postoji nikakvo zapisano znacenje pa ga prevodi svako
po nekom svom nahodjenju i sad koliko maste ima prevodilac toliko ce knjiga biti zanimljiva.
U samoj Francuskoj ima sedamnaest prevoda.

Mene je pocetak knjige podsetio na jednu drugu savrsenu knjigu koju cu uskoro ponovo citati, a svima koji
vole fine, starostavne romane toplo preporucujem:
Flober: Sentimentalno vaspitanje

Šta li bi rekla za Selinove kasnije knjige u kojima on još više koristi argo i igra se sa rečima ili za njegove antisemitske i
pro-nacističke pamflete, Bagatele za jedan pokolj je preveden i kod nas, ali mislim da košta oko 1000 din što je za takav
jedan rant stvarno previše.

P.S. Sentimentalno vaspitanje je odlična knjiga.:ok:
P.P.S. Nisam znao da Legija ima toliko knjiga, postao je u zatvoru skriboman. Tužno je što bilo ko to uopšte čita.

Poslednja izmena:
Došla sam da se požalim, neko je otrovao Kiru. Upravo je spašavaju tamo u Palanci, mm čeka veterinara a jedna komšinica joj je ubrizgala so i vodu u grlo pa je malo stala na noge. Ovo se već drugi put dešava. Tog monstruma treba otrovati istim tim otrovom... Ja ne odoh danas, imala sam neki posao u Nišu, Sad cupkam ovde i čekam ishod... :(

Ne verujem da Legija piše te knjige. Ima on dovoljno para da ih neko potpiše njegovim imenom...Možda rade pola-pola...

- - - - - - - - - -

Imam Sentimalno vaspitanje, ali nedostaje jedan broj stranica. Trebalo bi da nabavim drugu knjigu...

Nadam se da će Kira biti dobro... Neshvatljive su mi takve stvari, da naudiš nekome... :(

Meni Šeširdžijin zamak ide sasvim dobro i dopada mi se.:)

Donela mi je koleginica Moju genijalnu prijateljicu, što da budem gora od vas:lol: Tako da u skorije vreme stižu i moji utisci:)
Konačno me je uhvatio čitalački nalet, i nadam se da će tako i da se nastavi:)

Bolje joj je, primila je dve injekcije, protiv temperature i za smirenje. Pila je i aktivni ugalj, valjda će biti dobro.
Ja sutra putujem, možda ću biti bez neta pa vam svima želim srećan praznik, da ga proslavite u sreći i veselju u društvu voljenih osoba.
Ljubim vas. :heart:
:cmok:

Hvala Krasuljak, i tebi srećni i veseli praznici. Valjda će sve na dobro izaći.

Ko se to nameračio na Kiru, da mu je da isto prodje.

Čitam Priču o novom prezimenu, ali ne toliko koliko bih volela.

- - - - - - - - - -

Ej, jedan polupismen kriminalac napise 17 knjiga koje ljudi u Srbiji i citaju pa ih i prepricavaju, vole, kupuju.

Mene je pocetak knjige podsetio na jednu drugu savrsenu knjigu koju cu uskoro ponovo citati, a svima koji
vole fine, starostavne romane toplo preporucujem:
Flober: Sentimentalno vaspitanje

Nisam ni ja znala da je Legija napisao tolike knjige, ili neko drugi za njega, svejedno. Ja mislila ima ona jedna na kioscima. Nisam čitala, niti ću. Ali kod nas je sve naopako.

Ovo Sentimentalno vaspitanje sam htela da čitam, ali sad kad reče starostavni roman, bojim se da ne prođem kao sa Vodenicom na Flosi, koja mi je bila toliko starostavna, spora i dosadna da sam je batalila.

Krasuljak, mnogo mi je zao za tvoju Kiru. Kao sto znas i sama imam malo kuce i da znam toga ko bi joj eventualno naudio, ko bi naudio bilo kojoj miroljubivoj zivotinji, robijala bih ga drage volje.
Nadam se da je Kira dobro. Pomazi je i u nase ime.
Sta je kome skrivila?
Ja bih te ljude ili u bolnicu ili u zatvor, na duze.
Hvala na cestitkama za Vaskrs.
Mislim na Kiru, sada i verujem da ce sve biti dobro.

- - - - - - - - - -

Koji crni legija pisac. Bruka. I ko mu izda to smece.
Bas sam se iznervirala veceras.

Sto kazu stariji: Is, sotono!!!

Tvoj sin Haklberi Fin - Bekim Sejranović, Booka 330 str. 7/10

http://www.delfi.rs/knjige/86662_tvoj_sin_huckleberry_finn_knjiga_delfi_knjizare.html

Roman pun zivopisnih likova. Kako glavnih tako i sporednih. Raznih lljudi koje je glavni lik sretao ploveci Savom i Dunavom od Brckog do Djerdapa.
Nisam do sada citala domaci roman sa tom tematikom - plovidba rekom.
Sve u svemu dopao mi se, narocito druga polovina.

Ono sto me je zamaralo i u cemu nisam uzivala su delovi gde se bavi svojom zavisnoscu i uopste upotrebom droga.
Zadnje sto sam procitala sa tom tematikom bio je roman Zive rane. Kad njega procitate, procitali ste sve na tu temu.

- - - - - - - - - -

Nadam se da ce Kira biti dobro.

S tim Sejranovićem sam čitao intervju. OK lik, duhovit i to.
O toj knjizi sam čitao prikaz Teofila Pančića. Ovaj inače sasvim neobjektivno hvali svakog mlađeg bosanskog pisca (kao i crnogorskog), ali ova knjiga nije mu se nešto dopala.

- - - - - - - - - -

Mene jeste odusevilo, ali ja volim takve knjige, ti si vise Dzojs lik;)
A Vodenica ( mlin?) na Flosi jeste tesko smaranje.

Ili, akademski rečeno, više volim modernizam, nego realizam. :D

Sto bre zoves ovaj naslov Mlin? Vodenica je mnogo nekako romanticnije.
U Nemackoj ima mnogo diskusije oko naslova Floberove knjige. Vaspitanje zvuci nekako strogo,
podseca na neku obrazovnu ustanovu, a ove se radi o osecanjima, emocijama koje se menjaju
sa godinama. Nabokov je negde uzdisao u nebesa ovu knjigu i rekao je da je steta da se Flober
pamti i voli po Emi Bovari, a on, Nabokov po Loliti.

Sto bre zoves ovaj naslov Mlin? Vodenica je mnogo nekako romanticnije.
U Nemackoj ima mnogo diskusije oko naslova Floberove knjige. Vaspitanje zvuci nekako strogo,
podseca na neku obrazovnu ustanovu, a ove se radi o osecanjima, emocijama koje se menjaju
sa godinama. Nabokov je negde uzdisao u nebesa ovu knjigu i rekao je da je steta da se Flober
pamti i voli po Emi Bovari, a on, Nabokov po Loliti.

Valjda zato što čitam Tolstoja u hrvatskom prevodu trenutno. :p Šalim se, meni je mlin, refleksno, prvi prevod za englesko mill, valjda zato što su riječi slične, a knjigu pamtim po izvornom naslovu od fakulteta.

Zašto ti vaspitanje zvuči strogo? Vidim da su Englezi preveli kao Sentimental Education. To tek zvuči strogo, education je više školovanje, obrazovanje, nego vaspitanje. Čitao sam negdje i ja nešto oko tog naslova, ali ne sjećam se više ni gdje, ni šta, samo znam da postoji neka kontroverza.
A knjigu svi hvale, definitivno, naročito stil, ali mene je taj efekat uglavnom promašio.

Citala sam samo Sentimentalno vaspitanje Mome Kapora.
To je zbirka, po njegovom misljenju, odlomaka iz romana najboljih svetskih pisaca.
Valjda ce i pravo Sentimentalno vaspitanje jednom i kod mene doci na red.

- - - - - - - - - -

Sve mi se u glavi vrti "Specijalno vaspitanje", vec kad ste poceli da pisete o Sentimentalnom...
Bas sam se uzelela da taj film ponovo gledam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back