Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da sam ja to citala sestricu, posto sam ja njemu citala negde do cetvrtog, petog razreda.
Tako smo uzivali i on i ja.
Sada mi je lepo setiti se tih vremena :zaljubljena:

Water, pa valjda vidis da i ja jedva citam.
Otegla sam onog Sejranovica u nedogled.

Vazno da si tu i da pratis, pa češ dobiti želju nešto i da pročitaš kad mi onako lepo napišemo o nekim knjigama

Hvala Bi :)

- - - - - - - - - -

Vodopadice, valjda vidiš da ja ovde najmanje čitam a najviše lupetam... :lol: Slobodno učestvuj u razgovorima, naši smo. :heart: :cmok:

Rado, ma gde ti najmanje citas..:) Doduse, jedino sto vise kupujes knjige ;) :lol:

- - - - - - - - - -

Water, pa valjda vidis da i ja jedva citam.
Otegla sam onog Sejranovica u nedogled.

:zag:

- - - - - - - - - -

:zag: :kiss:

Btw, u Laguni imate simpaticnu akciju za one koji vole knjige o Rusiji a i solje :)
Akcija_Velika_kneginja_Laguna_AVIV_1024-x-560px-novosti.jpg

Nautiluse, ko bi rek'o da si baš to zapamtio od cele knjige...:zcepanje: A ja mislila ti neki fin gospodin... :)

- - - - - - - - - -
Хвала на комплименту! Али, ја волим да сакупљам те лепе, отмене изразе.

„Код нас ту бубуцу називају Аљонка.“ И над бубамаром је промумлао: “Аљонка, Аљонка, полети на небо, тамо твоја дечица, седе крај сапетица.“

*Сапетица – женско грешно место – корпа од врбовог прућа. :hahaha:

Прилепин: Обитељ

--------------------------------------------------------------------------------------
„Имају тако много деце. Бог им дао још више!“

smilie_baby_125.gif

I meni sutra stize drugi deo Genijalne prijateljice.Kazu nece promo cena jos dugo...

Je l taj serijal o Hajduku i za decake?

Platila sam danas, odgovorili su mi da će poslati ukoliko danas... Znači, sutra joj se nadam i ja. :)

Hajduk je za starije dečake (8. razred npr.), ali, plašim se da su ti dečaci izumrli kao vrsta... Sad knjige ne zanimaju ni devojčice... :(

- - - - - - - - - -

Hvala Bi :)

- - - - - - - - - -

Rado, ma gde ti najmanje citas..:) Doduse, jedino sto vise kupujes knjige ;) :lol:

- - - - - - - - - -

:zag:

- - - - - - - - - -

:zag: :kiss:

Btw, u Laguni imate simpaticnu akciju za one koji vole knjige o Rusiji a i solje :)
Akcija_Velika_kneginja_Laguna_AVIV_1024-x-560px-novosti.jpg

Ovo me baš zanima, iznenadiću ćerku kad se vrati iz Engleske. Dobiće 2 u 1...;)

- - - - - - - - - -

Хвала на комплименту! Али, ја волим да сакупљам те лепе, отмене изразе.

„Код нас ту бубуцу називају Аљонка.“ И над бубамаром је промумлао: “Аљонка, Аљонка, полети на небо, тамо твоја дечица, седе крај сапетица.“

*Сапетица – женско грешно место – корпа од врбовог прућа. :hahaha:

Прилепин: Обитељ

--------------------------------------------------------------------------------------

Pogledajte prilog 435472
Rado bih čitala te tvoje beleške... ;)
Nego... da ti ne čekaš slučajno bebu? Msm, ti i tvoja gospođa... :think:

Platila sam danas, odgovorili su mi da će poslati ukoliko danas... Znači, sutra joj se nadam i ja. :)

- - - - - - - - - -

Kako vama dvema zavidim, ali citacu je ja nekada jos jednom ( ovu drugu knjigu, prvu necu).
Nautilus zaista ima neki tefter pun bisera, bilo bi bolje kada bi ih ovde stavljao, ja zaista ne idem vise
na PDF Knjizevnost, a uvek ima na repertoaru fine neke "detalje":)
Cenim bre da ceka unuce:D Vidis kako se raduje.

Laguna nastavlja da izbacuje reizdanja klasika. Zadnjih godinu, dve si izbacili sigurno 10-15 kultnih dela, a u narednih mesec dana ce i Prohujalo sa vihorom.
Devojke, vi ste spominjale pre dan, dva, pa evo pisem ovo zbog vas :)

Poceo sam danas Oza- Iznenada u dubini šume i s obzirom da nema previse strana, ocekujem da cu je zavrsiti za dan, dva. Pretrazio sam i vidim da je niko nije citao, uglavnom ste od njega citali Priča o ljubavi i tami, i utisci su vrlo dobri.

A ja uzivam u Zakopanom dzinu. Zaista, nijedna knjiga Kazua Isigura ne lici jedna na drugu.
Ova je tako pitka, radnja se desava u neko staro vreme dok su zemljom jos vladali vilenjaci i svakojaki opasni bauci.
Podsetio me je na Gospodara prstena i na jos nesto cega ne mogu da se setim. Zaista mi je bas legla u ovom trenutku.

Valjda cu moci sledeceg meseca da kupim Elenu. Drzite mi fige, trebace mi.
Inace, ovaj zivot nema smisla ako ne mogu sebe necim da obradujem...
Blago devojkama koje imaju obe izasle knjige.
Cujem da je to tetralogija.
Kad li ce izaci ostale dve?
Sta je ovo, celo posle podne nadlecu helikopteri moj kraj?
Svasta.
Uzivajte u ostatku veceri.

Hajduk je za starije dečake (8. razred npr.), ali, plašim se da su ti dečaci izumrli kao vrsta... Sad knjige ne zanimaju ni devojčice... :(

- - - - - - - - - -

Ovo me baš zanima, iznenadiću ćerku kad se vrati iz Engleske. Dobiće 2 u 1...;)

- - - - - - - - - -

Danas mi je stigla knjiga.Sve vreme sam brinula kako ce je zapakovati.Bila je samo u onom žutom papiru sa kanapom preko.Prestravljeno sam je otpakovala da vidim da se nije ostetila.Nije.Diiivna je!

U vezi sa Hajdukom...to sam se i pitala..da li je za te starije osnovce..mada, kako ja zamišljam taj serijal o Hajduku, cini mi se da je to danasnjoj deci prevazidjeno.Sada je Nocna skola, apsolutni hit međju tinejdzerime.Citaju je i oni koji inace nista ne citaju.

Koliko delova ima Hajduk serijal?Povezani su?

- - - - - - - - - -

Nisam videla na vreme...
A taman mi je stigla nova Master....

@Рада, Рахела
Ма не. Само подсећам женски род шта му је позив.
Подржавам ту паролу, а и потребно је да наши људи (скупа мужи и женшчине) више воле децу, како би их више и правили (а остало је у Божјим рукама).

Пригодан цитат:

Кад се Јаков погађао са Лаваном о плати за своју службу, погодили су се, да ће Јаков чувати беле овце, а као награду за то да ће примити сву шарену јагњад, која ће се ојањити у његовом стаду; стога је стављао црне и беле штапиће у појило да би их овце гледале.
:hahaha:
Дневник заводника, Кјеркегор

(Ову књигу усрдно препоручујем, ако не и Или-или чији је део.)

Ne čitam, ali sam htela da podelim jedan vrlo simpatičan utisak.

Dakle, jutarnji program jutros, Happy televizija i reportaža o jednoj baki. Baka se zove Malina (kako su mi lepa ta voćna imena, Malina, Dunja, Jagoda), ima 76 godina, živi na selu. Kako je rekla-na selu se rodila, na selo se udala i na selu ostarila. Ima maramu na glavi i knjigu u ruci. Baka čita. Između seoskih poslova, ona nađe vreme za čitanje. Kaže da je prošle godine pročitala, sin joj kupio (bravo za sina) sva tri dela Grof Monte Kristo, Bekstvo iz harema i nije mogla da se seti još jednog naslova. Kaže, njeni je seljaci malo gledali čudno, malo se smejali u početku, a onda prestali. Uz to, Malina voli i akcione filmove, a TV gleda sa komšinicom. Kaže, pomuze uveče kravu, pa u 19h kod komšinice, imaju svoju sobu, prvo Slagalica, onda serije i šta već.

Uglavnom, baka Malina više čita i ima socijalni život bolji nego mnogi mnoooogo mlađi. Bravo za nju.

Nadam se (mada mi je nada slabasna) da je ovo uvod u
smiley_emoticons_segen.gif

- - - - - - - - - -

Divno je znati da makar negde postoji takva harmonija u zivotu :zaljubljena:
O baka Malini je rec naravno.

- - - - - - - - - -

Milimetarski napredujem sa citanjem.

Један занимљив цитат:

Још више привуче пажњу Пугачова разговор за столом младог хусарског официра и самог кафеџије. Кафеџија је био пун човек, црних бркова, загасито плавих очију; из разговора се видело да је Црногорац, да је често бивао у Петрограду, руски је говорио доста добро.
- Да, да, господине поручниче, чудне се ствари на свету дешавају – гласно, са страним изговором, причао је Црногорац. – Ево већ више од године како по Далмацији и Црној Гори путује неко непознато лице. Час је лекар, час је сељак у дроњцима. И нико не зна одакле је он. Наједанпут он проглашава себе... знате ли, господине поручниче, за кога? За московског Петра Трећег!
Пугачов зину и притаји дисање: он је био жељан свакаквих прича. Зачуђено избуљи очи и хусарски официр.
- Да, да, настави Црногорац ауторитативним тоном – и онда многи почеше да се окупљају око њега. А неки Марко Јамовић одржи пред народом говор да је тај тајанствени човек прави цар Петар Трећи који је побегао из заточења у Русији, да га је он видео у Петрограду. И ако то није истина, он, тај Марко Јамовић, даје имање своје, и главу даје.
- И шта даље? – упита брзо хусар испијајући кафу.
Црногорац слеже раменима, направи израз недоумице и рече:
- Шта је даље, ни сам не знам. Чекам вести од свог познаника из Црне Горе – Боре Стакишића, сина губернатора који је умро у Петрограду. А ви, господине, јесте ли виђали покојног цара?
- Него шта! – узвикну Хусар.
- А како је он изгледао?
- Изгледао је... изгледао је... окрећући главу хусар је кружио спорим погледом по гостима, војницима и грађанима, Русима, Пољацима и Грцима што су седели за столовима, и наједном се његов пажљиви поглед заустави на омршавелом Погачову, крупних очију. – Видите ли ено онога хорунжега?... Онога што код прозора седи, донског козака... Доста личи на Петра Фјодорича... И обликом лица и нарочито очима. Само да му се брадица обрије.

Вјачеслав Шишков: Јемељан Пугачов

smilie_baby_141.gif

Prilozi

• Пугачов.jpg
    Пугачов.jpg
    39,1 KB · Pregleda: 7
  • индекс.jpeg
    индекс.jpeg
    11,1 KB · Pregleda: 7
Danas mi je stigla knjiga.Sve vreme sam brinula kako ce je zapakovati.Bila je samo u onom žutom papiru sa kanapom preko.Prestravljeno sam je otpakovala da vidim da se nije ostetila.Nije.Diiivna je!

Koliko delova ima Hajduk serijal?Povezani su?
I meni je stigla jutros, isto tako upakovana. Ništa joj ne fali, ko bombona je... :heart2:
Nego, Pjuriti me opterećuje, ne uzima mi se i ne ostavlja mi se u isto vreme. Ne znam šta mi je činiti... :think:

Pitala si za Hajduka...
Pa, jesu povezane, prate istog junaka... Ja sam čitala samo Hajduk u Beogradu i ovu, Hajduk sa druge strane. Piše da je između njih izdao i Hajduk protiv vetrenjača. Za ostale ne znam.

Zavrsio sam Iznenada u dubini šume od Amosa Oza. Onako, fina knjizica, za opustanje.
Vrlo pitko napisana, uzivanje citati.
Inace je rec o nekoj svojevrsnoj bajci za odrasle, sa vidljivim metaforama o odbacenosti i ismevanju ljudi, koji su razliciti od vecine, od strane drustva. Radnja je smestena u selu, "na kraju sveta", gde vec decenijama nema nijedne jedine zivotinje i svi se boje mraka i zakljucavaju se u kucama tokom noci. Dvoje dece, zeljni slobode i znanja, se otrgnu od kolotecine i zudeci za odgovorima na pitanja koja ih muce, krse kodeks o zabrani prilaska sumi i beze iz sela.
Podsecala me je tokom citavog citanja, na Markesov Makondo :)
Brzo i lako se cita, i mislim da je meni u ovom trenutku, mnogo vise fino legla, nego sto je realno toliko kvalitetna. U svakom slucaju, moze da se procita za jedno popodne, pa i da je rec o promasaju, nije strasno.

Један занимљив цитат:

Још више привуче пажњу Пугачова разговор за столом младог хусарског официра и самог кафеџије. Кафеџија је био пун човек, црних бркова, загасито плавих очију; из разговора се видело да је Црногорац, да је често бивао у Петрограду, руски је говорио доста добро.
-

Pogledajte prilog 435589

Podseti me ovaj Crnogorac plavih ociju na cuvenu Crnogorku sa sivim trepavicama, a setivsi se sivih trepavica pade mi na um
da bih Seobe mogla ponovo da citam:)

I meni je stigla jutros, isto tako upakovana. Ništa joj ne fali, ko bombona je... :heart2:
Nego, Pjuriti me opterećuje, ne uzima mi se i ne ostavlja mi se u isto vreme. Ne znam šta mi je činiti... :think:

Pitala si za Hajduka...
Pa, jesu povezane, prate istog junaka... Ja sam čitala samo Hajduk u Beogradu i ovu, Hajduk sa druge strane. Piše da je između njih izdao i Hajduk protiv vetrenjača. Za ostale ne znam.

E super, hvala. Uzela bih jednom decaku od 13 godina.

- - - - - - - - - -

Kupih zimus ujaku za rodjendan oba dela.
Javi utiske..bas me zanima.

Ja imam London.I dosta ocekujem od tih knjiga...volim te dugometrazne sage...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back