Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
)))Elefteria, pridruzujem se cestitkama iako sa zakasnjenjem. Srecan rodjendanac
Procitala sam "Istocno od sunca", Dzulija Gregson, Laguna, skoro 600 strana.
Pocetak 20-og veka, kolonijalna Indija i zivot Britanaca u njoj...Tri devojke iz Engleske putuju u Indiju, jedna na svoje vencanje, druga da joj bude deverusa, treca da pokupi neko malo nasledstvo od roditelja koji su joj umrli u Indiji...
Nije los stil, naravno u rangu laganica, ali prica sa vrlo kliseiranim zapletima i raspletima, kao i sa potpuno ocekivanim krajem.
I najveci minus je broj strana, ne zasluzuje toliko mog vremena. Ocena trojka i za preporuku je mozda za Waterfall, ili nekome kome se svidja tematika.
Koga interesuje kolonijalna Indija i život Britanaca u njoj može da čita Put u Indiju E.M. Forstera, ili recimo Burmanske dane Džordža Orvela, mada je to relativno slabiji Orvelov roman.
Nisam bas luda za tom tematikom ali volim da procitam
Te knjige nemam
Ja sam se čini mi se ogradila da Dekija volim uglavnom zato što je moj sugrađanin. Inače, ni mene vampiri ič ne zanimaju. ipak, volim što se Deki dobro informše pre nego počne da piše. Profesionalno, nema šta.Evo da prijavim procitano "Konstantinovo raskrsce", Dejana Stojiljkovica. Pre svega zahvaljujuci Radi sam uzela ovu knjigu, a i zvucalo mi je interesantno, neke misterije kod nas.
Utisci su mi mesoviti, vise negativni doduse.
Pozitivno je jedino sto je radnja knjige interesantna, brzo se cita i grabi ka kraju radoznalo.
Negativno:
-krvi koliko hocete tj necete, streljanja, raskomadani ljudi, vampiri![]()
-kraj koji visi u vazduhu - ko je sve bio vampir u ovoj prici? sta bi sa macem, zavsi kod kockara?
-da li je moguce da od svih likova u knjizi mi najsimpaticniji bude Nemac, pukovnik Oto fon Fen?
(doduse i onaj kockar mi je bio simpa, ali on se pojavljje tu i tamo tek)
Uglavnom da sam znala tacnije o cemu se radi ne bih ni citala, ali mi je milo da bar nije moja knjiga.
.
O meni se najbolje brinu oni koji me ostavljaju na miru...![]()

Provela sam divno veče na Filozofskom fakultetu, gde su studenti upriličili Mikin 84. rođendan. Amfi je bio prepun, recitatori uz muzičku pratnju super, atmosfera.

Па мени се баш свиђају те приче о вампирима, тај елемент фантастике у роману, и јако изражена језовитост, да просто човек не сме ову књигу да чита ноћу.Meni je jako interesantno sto se radi o Nisu mada posto ne poznajem grad (bila sam samo jednom) ne mogu da prepoznam ulice ili delove grada. Ali to mi nije smetalo, malo sam izmastala kako sve to izgleda. Nego ukupan utisak je kao sto vec napisah gore.
Sta se tebi dopada u romanu osim lokacije i poznatih sugradjana?
Па мени се баш свиђају те приче о вампирима, тај елемент фантастике у роману, и јако изражена језовитост, да просто човек не сме ову књигу да чита ноћу.
nisam smela da gasim svetlo. Znam da je smesno ali eto.

Meni su njegove dve ( ali i tri) druge knjige mnogo milije od ove knjige.Ko se prijavljuje da čitamo zajedno Put u Indiju? Uvek zaboravim da je imam, tj. nešto drugo je potisne...![]()
Evo da prijavim procitano "Konstantinovo raskrsce", Dejana Stojiljkovica.
Uglavnom da sam znala tacnije o cemu se radi ne bih ni citala, ali mi je milo da bar nije moja knjiga.
Све мислим да је лоше мишљење о књизи разлог општа негативна атмосфера која данас влада у србском народу, а писац као да није у томе.Ni mene Konstantinovo raskršće nije oduševilo; čitala sam i Stojiljkovićevu Levu stranu druma, tu vam je savremeni Niš, ima i komičnih scena.
:

Pravo da ti kazem, nije ni mene. Ali je zato ovaj Moris genijalan.Ја сам је читао (Пут у Индију), и њу давно, али ме није превише одушевила. Можда због тога што је била уврштена у неки списак од двадесет најбољих књига, па сам много и очекивао.
Pa tako je i danasMa dobro, nije ni mene Put u Indiju ne znam kako oduševio, ali koga zanimaju britansko-indijska prožimanja za vrijeme kolonijalne uprave, dosta je dobra knjiga.
Meni je zapravo najzanimljivije bilo to što se, po Forsteru, čitavo društvo dijelilo u tri grupe: prvo, vrlo malobrojni Britanci u državnoj upravi, bolnicama, školama itd. i njihove porodice, zatim, jednako malobrojni obrazovani Indijci (ljekari, pravnici, učitelji, sveštenici) i na kraju obično lokalno stanovništvo: neobrazovano i do krajnosti siromašno, ali autohtono indijsko. Ove treće, iako čine 99.99% populacije, prve dvije grupe apsolutno ne konstatuju, kao da ne postoje, kao da su neki bezvazdušni prostor. Po Forsteru, teškoće i izazovi približavanja bijelaca i Indusa svode se samo ne odnose Britanaca i onih koji žele da što više liče na njih.
Мани је било неумесно што је супротставио лепоту и здравље индијских жена са наводном ружнођом бледих Енглескиња из високог друштва. То му баш није требало.
Mislite da ja imam previše vemena za trošenje...Najlepše od svega je sto ti imas snage i volje da odes na takva dogadjanja. Divim ti se.
Па мени се баш свиђају те приче о вампирима, тај елемент фантастике у роману, и јако изражена језовитост, да просто човек не сме ову књигу да чита ноћу.