Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam mislila na Fo, nego na samog Kucija. Moguće je da sam se pogrešno izrazila. Čini mi se da sam podatke o tome d si čitala Sramotu pronašla na književnosti. Ne sećam se baš da smo ga ovde mnogo pominjali ali ti si pružila konkretni dokaz da jesmo. Radnja te "tvoje" knjige zvuči kudikamo zanimljivije od ove moje daveži. Tri dana za 50 strana, i moj sin čita brže.

Ma batali, čitaj nešto zanimljivije. Šta se mučiš. Ništa nećeš propustiti. Eto ja se ničeg ne sećam, džaba sam trošila vreme. Ona Sramota jeste ostavila neki utisak na mene. Ali Fo i U srcu zemlje očigledno nisu.
Piše Sonja novi roman, Matica srpska objavila odlomak. http://www.maticasrpska.org.rs/letopis/letopis_496_5/04 Atanasijevic.pdf

Igrom slučaja pominjemo Murakamija i Kucija u isto vreme. Ja, iako sam od Murakamija pročitala Sputnjik ljubav i Norvešku šumu (1Q84 sam batalila), a od Kucija pomenutih 50 strana, nalazim sličnost u atmosferi. Nekako mi je sve sumorno, bez nekih ne znam kako da se izrazim, a da ne zvuči glupo, da kažem ukrasa. Nekako suvoparno, bez imalo živosti.

Некад ми је само једна књига довољна да видим да ли ми писац одговара, што каже Би, а некад ми утисак после прве књиге буде недефинисан па ако ми дође под руку прочитам још нешто од тог писца па тек онда видим целокупан утисак. Ове године сам први пут читала нешто од Амели Нотомб (Љубавна саботажа) и то ми се није допало. (Иако имамо још месец дана до спискова (једва чекам да видим ваше листе!), ово ће ми бити промашај године, без сумње.) Можда прочитам још нешто њено ако се укаже прилика, али куповина никако. А писац који ми се баш допао је Сарамаго (након једне прочитане).

Уууу мораш! Мени се допада она чудна интерпункција, тотално ми је то лудо :lol: Треба мало концентрације, али кад уђеш у штос постаје супер :)

O, Wild, nije te bilo neko vreme... U dobrom sam društvu.

- - - - - - - - - -

Уууу мораш! Мени се допада она чудна интерпункција, тотално ми је то лудо :lol: Треба мало концентрације, али кад уђеш у штос постаје супер :)

Dosta puta je pominjana ta interpunkcija i to me je potpuno odbilo. Nemam želju da se naprežem, dovoljno napora ulažem u svakodnevnom životu. Tako nisam pročitala ni čuvenog Kevina, sva spominjanja su nosila neku jezu i užas. E, i toga imam dovoljno i bez Kevina.

Nisi, evo ja sam 3.ovde :)
Uvek me je odbijala prepuna strana, puni redovi od pocetka do kraja. Nemas gde ni pauzu da napravis :)

Al sam danas bas resio da nakon Nema zemlje za strance uzmem Slepilo!
Za moj ukus su Slepilo i Godina smrti Rikarda Reiša njegove najbolje knjige.
Ovu sam drugu poklonila ili pozajmila na citanje jednom svom jako dobrom prijatelju koji je citao
i onda on posle dva meseca oboli i u roku do tri meseca umre s tom knjigom pored uzglavlja. Njegova mi zena
nudi knjigu nazad, al srpsko praznoverje nece da je uzme:D

Prvu knjigu ne bih mogla dva puta da citam, a druga je nesto kao recimo Aleksindrisjki kvartet ( za mene)
koju citam barem svake prestupne godine ( ono kad je Olimpijada) ispocetka.

Hoce li neko da se prikljuci u (fb) grupu gde na dve nedelje imamo novi citalacki zadatak pa onda u okviru toga svako izabere knjigu koju zeli da cita? Do 15.12. zadatak je knjiga cija je radnja smestena u Skandinaviji. Ja sam jedan od (dva) admina.
Citam Gorderovu "Magicnu biblioteku", nije prevedena kod nas, citam je na grckom. Simpaticna knjiga o dvoje tinejdzera (rodjaka) koji postom razmenjuju svesku sa svojim pisanijima, a sadrzaj se uglavnom svodi na otkrivanje misterije o zeni koju su upoznali na jednom od putovanja i za koju sumnjaju da poseduje magicnu biblioteku sa vrlo starim i retkim knjigama. Gorder ju je napisao sa jos jednim piscem, Klaus nesto, ne secam se prezimena :)

Hoce li neko da se prikljuci u (fb) grupu gde na dve nedelje imamo novi citalacki zadatak pa onda u okviru toga svako izabere knjigu koju zeli da cita? Do 15.12. zadatak je knjiga cija je radnja smestena u Skandinaviji. Ja sam jedan od (dva) admina.
Citam Gorderovu "Magicnu biblioteku", nije prevedena kod nas, citam je na grckom. Simpaticna knjiga o dvoje tinejdzera (rodjaka) koji postom razmenjuju svesku sa svojim pisanijima, a sadrzaj se uglavnom svodi na otkrivanje misterije o zeni koju su upoznali na jednom od putovanja i za koju sumnjaju da poseduje magicnu biblioteku sa vrlo starim i retkim knjigama. Gorder ju je napisao sa jos jednim piscem, Klaus nesto, ne secam se prezimena :)

Pa evo ja hocu, ali samo ako nekome od tih citalaca padne na pamet i Knausgard ili Hamsun.
A ako ih i ne poznaju, onda nista.

I

Simpaticna knjiga o dvoje tinejdzera (rodjaka) koji postom razmenjuju svesku sa svojim pisanijima, a sadrzaj se uglavnom svodi na otkrivanje misterije o zeni koju su upoznali na jednom od putovanja i za koju sumnjaju da poseduje magicnu biblioteku sa vrlo starim i retkim knjigama. Gorder ju je napisao sa jos jednim piscem, Klaus nesto, ne secam se prezimena :)

Da li Gorder ima neku knjigu u kojoj glavni likovi nisu tinejdžeri?

A koji je zvanični jezik u toj fb grupi?

uf ja nikako ne volim te citalacke zadatke ne jer su sami po sebi stvarno zadaci nego zbog vremena. Znam da cu tesko ispostovati rok...ali volim da citam tudje komentare i preporuke i odatle izvlacim zakljucke sta bi meni odgovaralo da posedujem. daj ime grupe :)

Ima Gorder i knjige bez tinejdzera. Zamak u Pirinejima, Maja, Vita Brevis, neka neko doda ostale :)

Rayela, mislim da nije za tebe. Peter Heg, Gorder, Ibsen, to je najveci domet za ovaj zadatak. Mislim da bi se nasao poneki sagovornik i za tebe, ali ne mogu da tvrdim.

Del Piero, ne znam da li bi ti izasla grupa u pretrazi. Hajde dogovoricemo se preko pp'a.
Ja volim zadatke, pomognu mi u izboru naredne knjige. A i ovo ostalo sto si vec pomenuo :)

- - - - - - - - - -

A koji je zvanični jezik u toj fb grupi?

Srpski, zamalo da zaboravim da odgovorim :)

Noc knjige u petak 18.decembra!

Teško... Nisam tu. Inače, danas sam uzela treći vaučer u Laguni. Još nisam odlučila šta da uzmem za 700 dindži....

- - - - - - - - - -

Vrlo rado, ali, od silnih društvenih mreža, ne ostaje mi dovoljno vremena za čitanje. Imam samo lažnjake za Slagalicu.

Cccc, samo piju kafu i citaju. Besposlicari :deda:

- - - - - - - - - -

Na zalost ne mogu da se prikljucim fb grupi. Nemam vremena za citanje.

- - - - - - - - - -

I sumnjam da bi se quentinu dopao Gorder :think:

I meni je Murakami ''ni tamo ni ovamo''. Možda bi trebalo da pročitam još koju njegovu knjigu, ako mi padne šaka, naravno, neću pošto-poto da ga jurim.

Možete ''Osećaj gospođice Smile za sneg'' za tu grupu, radnja se dešava u Skandinaviji.

Vidim da slabo ko čita epsku fantastiku, ja obilazim oko (tetralogije? tj. nisam sigurna koliko ima delova) Vukodav; naravno, uvek se premišljam kad ima više delova da li da se upuštam u to. To kad dovršim Milenijum.

E, da, pročitala sam tri Saramagove, verovatno ću još koju, ali ne žurim :)

Želim da okitim jelku ovog vikenda, samo nemam pojma gde da je postavim da je ne dohvate Ogi i Ema (Ogi ne hoda, ali voza onu šetalicu, stalno gleda šta će da dohvati, otvara nam fioke itd.) Jedino na sto da je popnem, ali mi glupo. Hm. Ima li neko predlog? Zapravo, Ema i nije problem, ona je još i dobra.

I sumnjam da bi se quentinu dopao Gorder :think:

quentinu se Gorder već nije dopao. :D
Šalim se. Čitao sam Sofijin svijet i Misteriju pasijansa. To su dvije simpatične i vrlo slične knjige. Međutim, meni su to knjige za tinejdžere od nekih 15 ili 16 godina, ne više od toga.
Ne znam da li je on pisao nešto za, kako da kažem, malo zreliju publiku?

E, da, pročitala sam tri Saramagove, verovatno ću još koju, ali ne žurim :)

Želim da okitim jelku ovog vikenda, samo nemam pojma gde da je postavim da je ne dohvate Ogi i Ema (Ogi ne hoda, ali voza onu šetalicu, stalno gleda šta će da dohvati, otvara nam fioke itd.) Jedino na sto da je popnem, ali mi glupo. Hm. Ima li neko predlog? Zapravo, Ema i nije problem, ona je još i dobra.

Kad smislis napisi, i mi imamo isti problem :D
Kao patak dača nam je mališa trenutno, kad u crtanom kaze: ugledaam i okomim se! :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back